Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Arka to XXI wiek,zewsząd bije luksus, obrotowa kawiarnia, panoramiczna winda, schody ruchome, galerie,kino ,teatr, restauracje.basen, tam doba kosztuje więcej ( komercja) niż cały pobyt z NFZ .Chyba nie ma w Polsce bardziej luksusowej placówki oferującej pobyt w ramach NFZ. Czy można jeszcze narzekać?
toteż nie narzekam, tylko się cieszę:)
wygląda na to, że super mi się trafiło, najbardziej cieszę sie z kina i teatru:)'
no to pakuję walizeczkę ju-hu!!!
dzięki wszystkim za opinie
wróciłam właśnie z Arki - rewelacja!!!
Dostałyśmy super apartament z 30metrowym salonem, zabiegi fajne, personel miły, baza czterogwiazdkowa, jedzenie pyszne.
Towarzystwo przednie!!!!!
Szczerze polecam Arkę. jedyny minus- panny z recepcji, ale kontakt z nimi jest tylko raz:)
pytanko istotne dla mnie: czy wymieniają tam ręcziki jak w hotelach, czy trzeba targać własne na 3 tygodnie?
mam dość daleko nad morze, więc objętość bagażu i waga:) jest dla mnie istotna
opinie negatywne dotyczyły przede wszystkim personelu i było ich dość dużo, dlatego trochę się niepokoję:(jak twoje odczucia?
Musisz wziąć pod uwagę że personel w Kołobrzegu ma polskich pacjentów w d..... .Dla nich liczą się Niemcy bo płacą w euro,więc są nastawieni na nich.Ale jest pocieszające że jak my wejdziemy do strefy euro to dla Niemców przestanie być tanio i nie bedą przyjeżdżać.Wtedy personelowi zagotuje się w d.....ch.I to jest pocieszające
luksus jaki Cię będzie otaczał przez 3 tygodnie jest nieporównywalny z większością sanatoriów ( dla równowagi spójrz na sanat. Chopin w Dusznikach Zdroju). wtedy pytania o szwedzki stół, humor personelu na recepcji itp. będą wydawały się śmieszne.Choć nie lubię morza i wiele w życiu widziałam pobyt w tym sanatorium był przeżyciem na miarę XXI wieku. Oczywiście są ręczniki i to często wymieniane, to jest super nowoczesny ośrodek - nowoczesne SPA ,Hotel a nie typowe sanatorium. Z wrażenia można się tam pogubić ( szczególnie osoby starsze) wśród galerii, kawiarni, czytelni, ruchomych schodów itd.
Zgadzam się , sanatoria górskie i podgórskie jeśli chodzi o techniczna ich stronę i wyposażenie to ubiegły wiek , lata 60 -te i nawet dwudzieste.Są jeszcze takie które nie posiadają na dzień dzisiejszy pokoji z pełnym węzłem sanatoryjnym. wiec co tu narzekać na nowoczesne ośrodki sanatoryjne nad polskim morzem. Pani w recepcji się nie uśmiechnie, widocznie ma powody, co to mnie obchodzi, obchodzą mnie zabiegi a kiełbaski na śniadanie i zupy grzybowej nie muszę codziennie konsumować wszak sanatorium to nie tuczarnia i ma swoje limity finansowe w temacie wyżywienia. Komu mało to można dokupić wędzonej rybki po 46 zł/kg lub węgorza po 79 zł/kg. Nie stać mnie na wyjazd komercyjny więc jadę z NFZ i cieszę się z tego co mam. Jechać i nie marudzić!