Sanatorium Uzdrowiskowe "Przy tężni" w Inowrocławiu

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 17:11
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9

Sanatorium Uzdrowiskowe "Przy tężni" w Inowrocławiu

Post autor: Pancernz »

Jak to mówią było minęło :) Kilka słów po pobycie a nie może jednak wcześniej ,że dużo było o tym sanatorium już napisane koło 10 lat wcześniej i ja sam musze powiedzieć ,że wyjazd rewelacja. Przyjechałem pod sanatorium około 6.45 zająłem dosłownie ostatnie miejsce wolne ale vipowskie :lol: na wprost głównego wejścia .Jak się okazało moje starania wcześniej o dokonanie opłaty parkingowej w wysokości 150 zł na parkingi miejskie było nie potrzebne bo parking przy sanatorium jest bezpłatny :D .Można rezerwować na terenie sanatorium koszt za 21 dni
dla NFZ około 240 zł bo za prywatny przyjazd coś koło 24 zł za dzień.Byłem 3 w kolejce przyjęcia od 7 rano ale zapisy ruszyły koło 7.15 . kila sekund i po formalnościach ,potem opłata za pobyt i do pokoju ,na kartce informacje kiedy pielęgniarka i kiedy lekarz też poszło gładko. Obiad stolik na 6 osób dobierany wg klucza ,że 3 pokoje po 2 osoby ,wiec je sie ze współlokatorami ,nawet mając dietę bo ja takową wybrałem "wątrobową' co okazało się strzałem w dziesiątkę bo w trakcie okazało się że mam pewną dolegliwość i lekarz kazał mi przy niej zostać. Wieczorem lista z zabiegami na dzień następny. Lekarze nie wiem jak inni podobno dogadujący się z pacjentami co do sugestii zabiegów. Fizjoterapeuci super żaden mi nie podpadł :) ,zabiegi bardzo dobrze wykonywane . Samego miasta nie opisuje bo wszystko co trzeba w bliskiej odległości . Wifi w całym obiekcie na 5+ wszędzie idealny zasięg bez problemu wszystko działa , internet w telefonie oczywiście wszystkie sieci też .Dla mnie jako morsa okazało się ,że dosłownie kilkaset metrów obok tuż przy tężni jest Poolbox i można morsować cały rok nawet w lecie .Były też jakieś koncerty i zabawy na żywo codziennie choć chyba i tak część ludzi chodziła na zabawy do Kujawiaka ale i od nich przychodzili do nas więc się uzupełniało zależy gdzie kto kogo poznał . Kolega z pokoju lat 64 szukał partnerki do życia i chyba taką nawet znalazł :). Jeszcze co do jedzenia było świetne najlepsze jakie dotąd spotkałem i to nawet na diecie jako lubiący dojeść nie narzekałem ,starczało bez dokupywania .Także jedzenie super i zabiegi też . W pokojach czajniki bez dodatkowych kosztów ale tv płatny choć nie chciałem opłaciłem koło 45 zł za osobę w dwójce .warto wybrać opcje przed przyjazd za 90 zł ze śniadaniem wtedy już bez kolejek macie pokój docelowy przed innymi .Wszędzie dużo wind ,Sporo tam łączników i część osób gubiła się nawet kilka dni no ale to każdy jest inny więc się nie dziwiłem.Nie lubię sie rozpisywać więc jak by były pytanie chętnie odpowiem,pozdrawiami życzę każdemu tak dobrego pobytu .Losowy jest jedynie jak wszędzie przydział współ wspacza :) ten mi znowu nie dopisał ale że to była dwójka jakoś przetrzymałem .
Ostatnio zmieniony 07 lut 2025 21:01 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: przeniesiono
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 1 raz

Re: SANATORIUM UZDROWISKOWE"PRZY TĘŻNI" W INOWROCŁAWIU 2025-01-07 - 2025-01-28

Post autor: berbla65 »

Dziękuję za krótki i rzeczowy opis pobytu :P INOWROCŁAW zwłaszcza sanatorium,, Przy Tężni " jest na ,,mojej liście " w razie dzwonienia po zwrot :D . Twoje informacje się przydadzą :P . Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 26 razy

Post autor: ewasz »

Pancernz dziękuję za opis, najważniejsze informacje zawarte więc nie stresuj się :D
Miło się czyta takie pochlebne opinie :D
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Atina »

Jak widać trzymają poziom od lat ...
Byłam i potwierdzam, fajny jest Inowrocław latem piękne ogrody i parki a i potańczyć jest gdzie dla lubiących taką formę relaksu ;)
Dziękuję za rzeczowy opis dla mnie wystarczający :kwiat:
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Podziękował: 28 razy
Podziękowano: 16 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Pancernz ,dziękujemy za opis kuracji :kwiat:
Najnowsze informacje ,będą przydatne ,dla przyszłych kuracjuszy :kwiat:
Kuracjusz Inowrocław -Energetyk :kwiat:
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie umiem pisać ale dziękuje pisałem chaotycznie wiem ,było świetnie i to sie liczy .Byli tam inni wielokrotni bywalcy sanatorium a zwłaszcza Ciechocinka i byli Inowrocławiem i tym właśnie sanatorium bardzo zachwyceni .Panie sprzątaczki to osobny temat ciągle biegały i coś odkurzały i ścierały a zapachy w obiekcie jak w spa no extra .Jestem do dyspozycji jak by co o szczegóły :) a od intensywnych ćwiczeń do tej pory dochodze do siebie :lol:
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 32 razy

Post autor: Bibi2 »

Pancernz - dzięki za opis :kwiat:
w ub roku byłam po sąsiedzku , obiekt bardzo dobry miałam okazję bywać.
Tylko dlaczego umieściłeś ocenę w "wyjeżdżam" , a nie wyżej
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 26 razy

Post autor: ewasz »

No popatrz :roll: Bibi a ja tego nie zauważyłam, może Administrator przeniesie...
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No fakt jakoś tak wyszło :|
Awatar użytkownika
ewasz