Iwonicz Zdrój....

Okiem kuracjusza
Awatar użytkownika
krzysiek88
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 sie 2016 08:32
Staż sanatoryjny: 0

Re: Iwonicz Zdrój....

Post autor: krzysiek88 »

ZAGUBIONY pisze: 02 wrz 2024 09:16 irenae a jaki cudem bilet PKP do Iwonicz Zdrój jak tam pociąg nie dojeżdża a wszelkie autobusy stają na placu Oczki 01 , piechotą to jest 700 m jakieś 7 do 15 minut w zależności od bagażu i wieku no chyba tak daleko dla ZAGUBIONY bo chyba już ma swoje lata, ale wyczytałem w ofercie takie oto
"Osoby podróżujące komunikacją miejską mogą skorzystać z bezpłatnego transportu z ostatniego przystanku w Iwoniczu-Zdroju do sanatorium w godzinach: 7:00 – 14:30 Osoby zainteresowane prosimy o kontakt telefoniczny w dniu przyjazdu: kierownik administracyjny 134343522 / recepcja 134350811 "
https://www.sanatorium-gornik.pl/index. ... anatoryjne
Krzysiek po twej wypowiedzi widzę że nie byłeś nigdy w Iwoniczu po 1 prawie zawsze targałem do Górnika walizę , po 2 może tylko 700 m ale jak jesteś taki bystry to zobacz sobie na google maps klikając na ludzika jak pod górę jest do Górnika to tak jak by z walizą iść ze 3 km . Kolejna sprawa w nowym miejscu po męczącej podróży , oraz ja zawsze biorę pod biorę wariant że osoba jest schorowana i już wiekowym peselem . Dlatego radzę się czasem zastanowić nim powiesz że to tylko 700 m , bez bagażu osoby w sile wieku idąc te 700 metrów dostają zadyszki .
[/quote]
oczywiście że nie byłem i zobaczyłem w necie te podejście,fakt wysokie i wygląda na dłuższe ,coś w stylu podejścia do sanatoriów w Ustroniu, mała walizeczka u mnie i nie duża u żony i nie ma problemu, zgodzę się z tym tekstem o walizach bo jak widzę z jakimi ludzie przyjeżdżają na 3 tygodnie to zawsze jestem w szoku.
irenae
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2012 22:01
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: irenae »

Witam z Iwonicza Z.
Po 10 godz jazdy dotarłam o 16.30 do Górnika w Iwoniczu.
Podróż do Rzeszowa, ok z jedną przesiadka we Wrocławiu.
Ale dalej z Rzeszowa , Neobusem do Iwonicza, (bilety można kupić u kierowcy lub na dworcu autobusowym , droższe o 3zł), tragedia, remonty drugi i budowa nowej drogi, ) Skorzystałam z waszych rad i do ośrodka jechałam taxi i nie żałuję bo droga bardzo stroma). Jutro dopiero będziemy mierzyć się z tą trasą do miasta i z powrotem.
Pozdrawiam IE. :!:
Awatar użytkownika
krzysiek88
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

ile Sałaciarz życzy sobie za kurs ? Będę zgadywał 20 złociszy ?
Awatar użytkownika
krzysiek88
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

tak,tak, ja wczoraj też to stwierdziłem że z Wielkopolski jaki jest sen sunąć do Rzeszowa bo lepiej i krócej i zapewne szybciej do Krakowa i stamtąd do Iwonicza. Ja także tak planowałem aby z Białegostoku jechać do Krakowa PKP a potem do Iwonicza Z. ale jak na razie e-podróżnik pokazuje przejazd w listopadzie tylko Trawelem i niestety na niego bym nie zdążył,a Neobusem nie kalkuluje się mi, lepiej wychodzi bezpośrednio ze "stolycy"
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

Gość pisze: 04 wrz 2024 11:01

No a mówiłem nie jechać do Rzeszowa i Neo busem tylko do Krakowa i potem TrawelPL - em bo na trasie z Rzeszowa kopia .
A po co przesiadać się w Krakowie ? z Wrocławia do Iwonicza Zdroju są bezpośrednie Neobusy przez Kraków i Rzeszów :)
Awatar użytkownika
krzysiek88
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

no tak to zależy komu jak pasuje,dla Nas z Białegostoku zdecydowanie lepiej byłoby jechać PKP do Krak niż z Wawy do Rzesz autobusem bo na trasie zawsze mogą być korki tym bardziej jakby przejazd był w ciągu dnia,co innego w nocy ale znowu żona nienawidzi nocnej podróży a ja uwielbiam
Awatar użytkownika
ptysiu111
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 lut 2010 17:16
Podziękowano: 3 razy

Post autor: ptysiu111 »

Połączenia do Iwonicza Zdrój z firmą przewozową autokarową NEOBUS macie drodzy Państwo z wielu miast w Polsce.
Z Warszawy,Łodzi,Rzeszowa,Krakowa,Lublina...itd
dla zainteresowanych podaję stronę internetową przewoźnika: [link]
Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego pobytu i odpoczynku w tym uroczym miasteczku.
Ostatnio zmieniony 07 lut 2025 20:48 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 sie 2013 14:37
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Dagna »

Do Krosna można pociągiem z Krakowa, przy PKP busiki do Iwonicza są czas przejazdu chyba 15-20 minut. Ja tak wracałam, busem i potem pociągiem do Warszawy ale teraz nie ma połączenia, a do Krakowa są
Blondelka _1969+ - i
Na forum od: 21 kwie 2025 22:19
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: Blondelka _1969+ - i »

Dzień dobry.Jedziemy w środę do sanatorium Piast w Iwoniczu Zdrój .Przeczytałam właśnie straszne opinie na temat tego sanatorium z roku 2022 .Czy ktoś ma świeższe informacje ? Będziemy wdzięczni ,żeby przygotować się psychicznie czy od razu kopiuj wklej na skargi NFZ. :( :(
pozdrawiam
orion
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 mar 2025 18:00
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: orion »

Witaj Blondelka. Wielu bardzo chwali wyżywieni i zabiegi , trochę gorzej pokoje, ale grunt to pozytywne nastawienie a jak trafi się fajne towarzystwo no i wiosna to będzie dobrze :)
ODPOWIEDZ