Wojskowy Szpital Rehabilitacyjny Busko Zdrój

Rehabilitacja narządu ruchu. Sanatoryjne leczenie chorób stawów, kręgosłupa, ograniczenia ruchowe, stany pourazowe stawów i kości.
zbyszko61
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 17 kwie 2024 16:21
Oddział NFZ: Śląski

Wojskowy Szpital Rehabilitacyjny Busko Zdrój

Post autor: zbyszko61 »

Dzeiń dobry ;)
Jestem świerzo po dość trudnej operacji kręgosłupa. Dostałem skierowanie na rehabilitację z kodem 4300. Papiery złozyłem w Wojskowym Szpitalu Rechabilitacyjnym w Busku Zdrój i dziś dostałem informację że moje skierowanie zostało zarejestrowane. Więc klamka zapadła :) Nie mam jeszcze terminu ale z tego co wyczytałem do pół roku powinni zrealizować to skierowanie. Mam do Was kilka pytań:
Jak wygląda sprawa parkingu? cena?
Jakie są dodatkowe opłaty? wyoposażenie pokoju, tv?
Wyposażenie pokoi, co jest a co najlepiej zabrać?
Basen, czy wymagają czepek?
I bardzo proszę o ogólne opinie ludzi którzy tam byli i mogą podzielić się swoimi przemyśleniami na temat tego szpitala. Z góry dziękuję :serce:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

Re: Wojskowy Szpital Rehabilitacyjny Busko Zdrój

Post autor: Felice »

Zbyszko o tym obiekcie jest ogrom informacji. Wszystkie są aktualne, bo tam cały czas jest podobny wysoki poziom.
zbyszko61
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Zbyszko o tym obiekcie jest ogrom informacji. Wszystkie są aktualne, bo tam cały czas jest podobny wysoki poziom.
Dziękuję :) Są widzę to, tylko dość "wiekowe" i myślałem że ktoś udzieli mi aktualnych informacji. Też słyszałem sporo dobrego na temat tego szpitala, dlatego tam własnie złożyłem dokumenty bo zalezy mi na dobrej rehabilitacji. Jeszcze raz dziękuję :serce:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Nie są takie wiekowe...
Tam cały czas dąży się do perfekcjonizmu. Remonty, nowy sprzęt, podnoszenie kwalifikacji kadry. Jeżeli coś od ostatnich wpisów zmieniło się to tylko na lepsze. Jestem w Busku bardzo często i wiem jak jest tam aktualnie . Wszystko gra jak w dobrym zegarku. Wiadomo, że jednemu może coś podobać się bardziej, innemu mniej. Według mnie tylko malkontenci mogą narzekać.
Dla Ciebie najważniejszy jest powrót do sprawności, a to otrzymasz w najwyższym wymiarze.
zbyszko61
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Dzień dobry :)

Mam termin od 11 maja i miał bym jeszcze pytanie. Ja jestem z Częstochowy zatem mam 120 km. To niewiele i zastanawiam się czy warto tam na miejscu mieć samochód? Tzn czy jest tam co zwiedzać w okolicy. Bo jest taka mozliwość że żona mnie zawiezie i przyjedzie po mnie po zakończeniu turnusu. Czy ktoś kto tam był mógł by mi kilka słow napisać? Z góry dziękuję :serce:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Samochód na miejscu zawsze daje jakieś możliwości do spędzania czasu. Parking drogo nie jest, a w okolicy w miarę bliskiej jest co zobaczyć. Możesz posiłkować się wycieczkami z biur podróży, ale to i koszt większy i planowanie inne.
Musisz sam podjąć decyzję co lepsze.
zbyszko61
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Samochód na miejscu zawsze daje jakieś możliwości do spędzania czasu. Parking drogo nie jest, a w okolicy w miarę bliskiej jest co zobaczyć. Możesz posiłkować się wycieczkami z biur podróży, ale to i koszt większy i planowanie inne.
Musisz sam podjąć decyzję co lepsze.
Bardzo dziękuję :kwiat:
ODPOWIEDZ