Połczyn-Zdrój sanatorium Gryf (19.02-12.03.2025)
Połczyn-Zdrój sanatorium Gryf (19.02-12.03.2025)
po raz pierwszy w życiu będę miał przyjemność w dniach od 19.02-12.03.2025 korzystać z SANATORIUM.
Narodowy Fundusz Zdrowia zaproponował mi pobyt w Połczynie Zdroju w sanatorium Gryf, dlatego też zacząłem uważnie czytać opinie o tym obiekcie.
Dowiedziałem się, że do dyspozycji kuracjuszy są przygotowywane pokoje jedno-, dwu- i trzyosobowe. Niestety
pokoje w ofercie:
standardowy deluxe -
standardowy komfort -
wysoki standard,
nie są przeznaczone dla osób skierowanych przez NFZ nawet za dodatkową opłatą. Nie ma żadnej opinii na temat pokoju trzyosobowego z NFZ. Jestem ciekawy jak są wyposażone. Jedna łazienka dla trzech już nie najmłodszych osób to trochę słabo, szczególnie rano gdy każdy potrzebuje toalety! Poza tym niektórzy nie mogą spać, jak jest za ciepło w pokoju ( przecież nie ma sypialni), inni natomiast wręcz przeciwnie muszą mieć ciepło nawet gdy będzie tam "ciepły smrodek". W końcu jedziemy do sanatorium aby wypocząć i nabrać sił do dalszej pracy zawodowej, a nie przechodzić koszmar z powodu nieprzespanych nocy.
Dlatego proszę o info na ten temat, bo może jestem przewrażliwiony i zwyczajne przesadzam. Dowiedziałem się też, że personal obiektu GRYF jest bardzo pomocny, miły, że zabiegi są na wysokim poziomie, dlatego chętnie, choć z lekkim niepokoję szykuję się do wyjazdu. Mam nadzieję, że pomimo moich obaw pobyt będzie udany.
Osoby, które planują w tym samym terminie pozdrawiam szczególnie, bo to od nas będzie zależeć czy te trzy tygodnie spędzone razem zapamiętamy pozytywnie.
Robert
( Rober) tylko do zalogowania.
Powód: uściślono tytuł
Re: Połczyn-Zdrój sanatorium Gryf
Jestem na turnusie w chwili obecnej do 19go wlasnie. Pokoje 1 osobowe są ze wskazania od lekarza, 2 osobowe dla par, chociaż nie rozumiem bo niektórym proponowano 1 bez wskazania, a kiedy ja pytałam to nie było takiej opcji. Są dwie części po remoncie (luksus jak w dobrym hotelu) i przed remontem (komuna) więc zależy jak trafisz). Baza zabiegowa na wysokim poziomie, obsługa bardzo miła. Obiekt bardzo duży, trzeba się sporo nachodzić. Jedzienie da się przezyć. Jedyny minus to bardzo ciepło w pokojach, ciezko spać. Ogólnie jest dobrze. Mam nadzieję, że moje podpowiedzi będą przydatne.
Życzę miłego pobytu.
Życzę owocnego kurowania się obecnym i przyszłym kuracjuszom.
Panie Robercie , liczę na relację z pobytu ... może jakieś niezagospodarowane chwile się znajdą...
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 49 razy
- Podziękowano: 62 razy
Tak jest niestety w całym kraju i obiekty z jedynkami można policzyć na palcach jednej ręki.
Jestem teraz w Kołobrzegu i nie opcji z jedynkami z wyjątkiem sanatorium Mesko, bo tu jedynki i dwójki.
-
Krzysio010
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 13 wrz 2015 13:01
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 7
"Zbigniew 165" byłeś tam kiedyś, czy opierasz wiedzę na stereotypach ?
Mam pytanie, czy może ktoś jedzie do sanatorium GRYF w dn. 11.03. własnym transportem przez Wielkopolskę i była by możliwość zabrania mnie. Oczywiście dołożę się do kosztów przejazdu.
-
Aniula 14 + -
- Na forum od: 20 lut 2025 20:09
- Oddział NFZ: Mazowiecki
-
Krzysio010
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 13 wrz 2015 13:01
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 7
Re: Połczyn-Zdrój sanatorium Gryf (19.02-12.03.2025)
Śmiało pisać tutaj ..................