Bałtyk Kołobrzeg

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 13 razy

Bałtyk Kołobrzeg

Post autor: malgonia »

Może ktoś ostatnio był komercyjnie w tym sanatorium. Mam w rodzinie Ciocie prawie 90 letnią, która chce jechać do Kołobrzegu. Znam kilka sanatoriów w Kołobrzegu, ale chyba Bałtyk jest najlepiej położony. Komercyjne pokoje są z widokiem na morze.Pomoże ktoś?
Ania52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 lis 2016 17:48
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6

Re: Bałtyk Kołobrzeg

Post autor: Ania52 »

Malgonia, w Bałtyku byłam na NFZ w 2016r. Bardzo mile wspominam pobyt. Pokoje z widokiem na morze, stołówka dla kuracjuszy z NFZ była na piętrze też z pięknym widokiem na morze. Wieczorami na tej stołówce organizowano wieczorki taneczne. Zabiegi bardzo dobre, personel miły i pomocny. Jeszcze nigdzie nie spotkałam się z tak miłą i pomocną obsługa. Nie wiem jak jest teraz, ja byłam po aferze z Przewodniczącym solidarności. Czułam się tam tak, jak bym była komercyjnie. Jeszcze jedno, parking był tak drogi, że samochód stał na parkingu przy kościele. Opłata była minimalna. Pozdrawiam i życzę miłego pobytu.
Awatar użytkownika
Krzysztof 30
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2022 00:05
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Krzysztof 30 »

Witam Malgonia byłem w Bałtyku w grudniu 2022 z NFZ, tzn Bałtyk II bo tam zakwaterowani są kuracjusze z NFZ i zgadzam się z Ania52 że personel był bardzo miły uprzejmy i pomocny.
Zabiegi bardzo dobre z bardzo dobrą bazą zabiegową, jedyna zmiana jest taka że teraz stołówka dla wszystkich jest na dole a na 1 piętrze jest kawiarnia w której śą wieczorki taneczne.
Gdybyś miała jakieś pytania pisz na priv. :D :D
alka50+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2015 11:50
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 18 razy

Post autor: alka50+ »

Małgonia...dopowiem w temacie pobytu na komercji.

Tak...,,Bałtyk,, ma dobre położenie...blisko mola, blisko promenady i w niedalekiej odległości do portu...itd.

Pokoje od strony morza to komfort- 2 osobowe/ można dopłacić i mieszkać w pojedynkę /z widokiem na morze.

Niektórym przeszkadza / co mocno opisywano/ ,że jest głośno w sezonie. ...wiadomo dużo atrakcji w tej okolicy.

Obiekt posiada...pakiety....do wyboru ....rożne w cenie...i różne w lokalizacji. To ,że kupujemy nie znaczy , że mieszkamy w Bałtyku I / tym głównym /bo i pakiety obejmują zakwaterowanie w Bałtyku II....dlatego warto o to dokładnie dopytać .

3 zabiegi dziennie / zależy od pakietu/ plus basen 1,5 godzinny dziennie plus Grota solna.
Pakiety można łączyć...układać w pasująca ilość dni.

Wyżywienie...restauracja parter...Szwed...w ciągu 2 godzin posiłek...np.śniadanie 8.00 do 10.00.

Uwzględnić należy kondycję w przemieszczaniu się / taka normalną /..odległości do restauracji..na bazę zabiegową itd...obiekt dość duży.

Parking 49 złotych doba....wskazana rezerwacja.Ograniczona ilość miejsc.

Plusem...nawet nie mając pokoju z widokiem na morze można je oglądać z wygodnych sof na parterze / przed kawiarnią..druga na piętrze ..i kawki ....bez wychodzenia przy słabszym kondycyjnie dniu / lub na piętrze i podziwiać widoki o każdej porze dnia bez względu na pogodę.

Warunki i atmosferę opisywali poprzednicy.
Dobrych decyzji....pozdrawiam.
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 13 razy

Post autor: malgonia »

Dziękuję pięknie, decyzja i wpłata zrealizowana.Ciocia wybrała pokój komfort z widokiem na morze.Na pewno nie będzie chciała korzystać z zabiegów. Wybrałam dlatego że jak bedzie miała gorszy dzień to zamiast iść nad morze posiedzi na balkonie z widokiem.Jednak lata robia swoje.
alka50+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2015 11:50
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 18 razy

Post autor: alka50+ »

Szybka...decyzja....z dobrym argumentem .
Miłego pobytu ...w zdrowiu ....i w zadowoleniu dla Cioci.
ODPOWIEDZ