Sanatorium z ZUS
-
Lidia452
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 30 wrz 2015 21:18
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 4
- Podziękowano: 1 raz
Re: Sanatorium z ZUS
Nic mi nie bylo wiadomo po komisji dopiero w pismie odmowa. Zlozylam za rok z dokumentacja i dostalam decyzje poztywna .Slask
Powodzenia ,pozdrawiam.
-
zuza-zuza
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 08 maja 2017 13:08
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 4
Będzie, co będzie.
Zakładam, że dostanę odmowę.
Jakoś nie mam siły walczyć, odwoływać się itp. Szkoda jedynie mojego czasu.
- sergio_1 2 3 4
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 19 sty 2014 19:04
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 14
Starałem się o sanatorium z ZUSu w 2024 i 2023 , jedna z osób pracująca w służbie zdrowia odpowiedziała mi , że dostają szczególne przypadki a teraz ZUS nie ma kasy i jakby mi nie opisał wniosku nie dostanę rehabilitacji i niestety tak się stało trzykrotnie odwoływałem się i nic z tego nie wyszło .Nie chcę być prorokiem . Na pytania o to czy zostałem zakwalifikowany odpowiedź brzmiała , że powiadomienie dostanę pocztą . Pozdrawiam.zuza-zuza pisze: 03 kwie 2025 14:16 Czołem drużyna!
Myślałam, że po 4 wyjazdach w ramach prewencji o ZUSie wiem już wszystko. A jednak...!
Wczoraj miałam "komisję" czyli badanie lekarza orzecznika w placówce ZUS. Znowu - wydawało mi się, że wszystkich lekarzy w mojej placówce już widziałam- jednak nie. Inny korytarz inna, pani doktor
.
Ale ...nie o tym.
Zawsze do tej pory, wychodząc z gabinetu po "komisji" znałam decyzję. Do zeszłego roku, znałam nawet miejsce i termin prewencji, nawet jeśłi trzeba było czekać na oficjalne pismo z "centrali". Aż tu nagle wczoraj...zonk. Wyszłam z gabinetu nie wiedząc nic. Nie znam decyzji pani orzecznik. Nie wiem czy w ogóle przyznano mi tę rehabilitację czy nie. Jedyna wiadomość jaką otrzymałam przed wyjściem z gabinetu to, że informację/decyzję dostanę pocztą w ciągu 7 dni. I teraz powiedzcie Wy mi, czy taki obrót sprawy ma miejsce zwyczajowo przy odmowie, czy też zmieniono procedury, czy jeszcze coś innego? Oddział ZUS w Bielsku-Białej.
Wraca stare pieniędzy nie ma i nie będzie.
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowano: 31 razy
Już od jakiegoś czasu czytamy o tym, że po komisji lekarskiej nie dostajemy ustnej decyzji
od ręki, a tym samym orzecznicy nie muszą wysłuchiwać naszych próśb, pretensji, żalów itp.
Decyzja przychodzi pocztą /list polecony za zwrotnym potwierdzeniem odbioru/, po odebraniu
14 dni na uprawomocnienie się decyzji /negatywnej lub pozytywnej/ i jest to czas na ewentualne
odwołanie. Po tym okresie /jeśli nikt się nie odwoła/nasze dokumenty są przekazywane do działu,
gdzie następuje wyznaczenie czasu i miejsca rehabilitacji i powiadomienie kolejnym pismem.
Pokuszę się o stwierdzenie, że w chwili obecnej wszystkie te procedury są praktycznie poza zasięgiem
naszej interwencji. Ewentualne prośby lub sugestie można przekazać do działu rehabilitacji za pomocą
informacji elektronicznej przez platformę PUE ZUS. W przypadku nie korzystania z usług platformy
zastaje tradycyjna forma korespondencji. Taką informację uzyskałem na ogólnopolskiej infolinii ZUS.
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękowano: 31 razy
co nie oznacza, że jeśli nie potrafimy wyjaśnić pewnych zagadnień czy uwarunkowań to trzeba zaraz mieszać w to politykę,
a szczególnie na tym forum.
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękowano: 76 razy
Ciesz się, że korzystałeś z wyjazdów z PFRON, mnie nie było to dane i nie obwiniałam za to poprzednich rządów.
W każdym miejscu poruszasz tematy polityczne. Zastanów się po co? Mnie nie interesuje Twój pogląd na życie i zostaw to dla siebie. Tematy tabu to pieniądze, polityka, religia i sprawy światopoglądowe.
-
Arker
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
- Oddział NFZ: Lubelski
- Podziękował: 54 razy
- Podziękowano: 33 razy
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękowano: 76 razy
Do Ciebie osobowo nic nie mam, nie znam i nie oceniam. Wyraziłam swoją opinię w kwestii poruszania polityki w temacie.
Regulamin tego forum już jest i jednoznacznie odnosi się w sprawie zagadnień politycznych.
-
sylwia166
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 maja 2017 19:01
- Staż sanatoryjny: 8
Warszawski ZUS czy ktoś wie jaki czas od pozytywnej decyzji do wyjazdu? Na jakie miesiące dostajecie teraz przydziały?