Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Nie skaczcie sobie do gardeł
Przyszło pismo: "Nie stwierdzono potrzeby...."
Trudno, mógł być jubileuszowy piąty i zarazem ostatni wyjazd. No ale nie stwierdzono potrzeby
Nie zamierzam się odwoływać ani w inny sposób walczyć.
Oby mój przydział dostał ktoś bardziej potrzebujący.
Przykro mi zuza-zuza bo przeciez co to sa zaledwie 4 rechabilitacje zus w ciagu naszej calej ciezkiej kariery zawodowej ?
Ja skladalam rok po roku i tez mi odmowiono bo nie stwierdzono potrzeby ale jak zlozylam po 2 latach to juz potrzeba byla.
Pozdrawiam.
zuza-zuza pisze: 07 kwie 2025 19:55
Nie skaczcie sobie do gardeł
Przyszło pismo: "Nie stwierdzono potrzeby...."
Trudno, mógł być jubileuszowy piąty i zarazem ostatni wyjazd. No ale nie stwierdzono potrzeby
Nie zamierzam się odwoływać ani w inny sposób walczyć.
Oby mój przydział dostał ktoś bardziej potrzebujący.
Pewnie orzecznik pomyslal ze juz konczysz kariere zawodowa wiec niema co w Ciebie inwestowac ,niestety
Mogło tak być...
Jednak z innej strony spotkałam w sanatorium z ZUS ludzi, którzy już byli na emeryturze, pracowali na umowę zlecenie i dostali skierowanie - tutaj to już zupełnie nie ma logiki żadnej. Bo przecież emeryta nie obejmują działania prewencyjne, bo już nie złoży wniosku o rentę....
Tak się dziś zastanawiam... czy ortopeda może mi wystawić skierowanie do sanatorium w ramach NFZ? Wiem, to nie ten temat
Do sanatorium z NFZ skierowanie wystawia lekarz podstawowej opieki zdrowotnej (rodzinny). Na prewencję rentową ZUS lekarz POZ lub specjalista. Mi 2 lata temu wystawila Pani neurolog z prywatnego ubezpieczenia medycznego. Pozdrawiam.
We wtorek do ZUS w Gdańsku dotarł mój wniosek o prewencję rentową, zobaczymy co z tego wyniknie. Najwyżej się nie uda a jak się uda to wyślą mnie w jakąś głuszę dochodzić do siebie psychicznie
Witajcie
Dostałam pozytywną decyzje z zusu, jest prawomocna od 30 marca. Pani w zusie powiedziała mi, żebym napisała podanie, w którym zasugeruje miejsce i termin, oczywiście to zrobiłam. Chciałabym jechać od 2 czerwca do Leśnika Drzewiarza w Krynicy i tak też napisałam. 8 kwietnia dzwoniłam do zusu z zapytaniem czy już coś wiadomo i pani mi powiedziała, że jeszcze nie mają przydziałów na czerwiec. Trochę mnie to dziwi, po raz 6 jadę na prewencję, zawsze na dwa miesiące przed miałam już skierowanie. Czy teraz faktycznie zus powiadamia z tak małym wyprzedzeniem, a może pani po prostu mnie spławiła?