Łuszczyca

Tu można porozmawiać o swoich schorzeniach i być może uzyskać porady innych użytkowników forum nasze sanatorium.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10

Re: Łuszczyca

Post autor: andrzej1955 »

Witam-jestem zupełnym laikiem w leczeniu łuszczycy-ale ostatnio coś mi wpadło na temat komór hiperbarycznych-nie wiem jak to się ma do dostępu zwykłych szaraczków takich jak my do takich nowości-co do tradycyjnych metod to kąpiele i fasony siarczkowe-gdzie występują w Polsce to wiadomo,Busko,Solec Zdrój,Horyniec i Lądek,Pozdrawiam i Powodzenia z tą nieciekawą chorobą Życzę :!:
mikast
Na forum od: 15 kwie 2025 08:21
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: mikast »

jak stosujecie dziegieć> , ja mieszam dziegieć z olejem i nakładam na skórę głowy, nie mam problemu ze zmyciem tego ale też nie widzę żeby łuska cokolwiek zaczęła schodzić więc zastanawiam się czy krem jednak jest tu konieczny? Dodam że skórę głowy mam zajęta prawie całą ale ta łuska jest płaska, taka której nie dało by się zdrapac paznokciem
ddy32
Na forum od: 16 kwie 2025 13:53
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: ddy32 »

Mam ten sam problem bo luska pokrywa glowe w dużym stopniu ale jest właśnie cieniutka i ciężko na nią podzialac. Ja dziegiec mieszam z medidermem i schodzi tylko w tych miejscach gdzie jest tej łuski więcej, nigdy z całej glowy niestety Myję potem szamponem Psorisel, od kiedy wprowadziłam go do pielęgnacji, napady łuszczycy się zmniejszyły.
ODPOWIEDZ