Iwonicz Zdrój....

Okiem kuracjusza
ZAGUBIONY
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 mar 2022 15:30
Oddział NFZ: Śląski

Re: Iwonicz Zdrój....

Post autor: ZAGUBIONY »

irenae pisze: 03 wrz 2024 21:21 Witam z Iwonicza Z.
Po 10 godz jazdy dotarłam o 16.30 do Górnika w Iwoniczu.
Podróż do Rzeszowa, ok z jedną przesiadka we Wrocławiu.
Ale dalej z Rzeszowa , Neobusem do Iwonicza, (bilety można kupić u kierowcy lub na dworcu autobusowym , droższe o 3zł), tragedia, remonty drugi i budowa nowej drogi, ) Skorzystałam z waszych rad i do ośrodka jechałam taxi i nie żałuję bo droga bardzo stroma). Jutro dopiero będziemy mierzyć się z tą trasą do miasta i z powrotem.
Pozdrawiam IE. :!:
No a mówiłem nie jechać do Rzeszowa i Neo busem tylko do Krakowa i potem TrawelPL - em bo na trasie z Rzeszowa kopia . Cóż było minęło , ooooooo to zmienili bo nie było można kupować w Neo u kierowcy i taka mała rada , z Bytomia przez , Katowice , Kraków jedzie też do Iwonicza i Rymanowa Trawel PL , zwłaszcza polecam tym z Krakowa bo nie jedzie na Rzeszów jak Neo i można uniknąć tych korków , jechałem tą linią fajne busy z klimą a jak więcej osób jedzie autobus jedzie dzienni po za 24 grudnia . Odnośnie Trawela jak zadzwonicie do nich i zarezerwujecie sobie miejsce nie płacicie tak jak w epodrózniku dodatkowych 12 zeta , a bilet kupicie u kierowcy .
Awatar użytkownika
krzysiek88
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 sie 2016 08:32
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: krzysiek88 »

tak,tak, ja wczoraj też to stwierdziłem że z Wielkopolski jaki jest sen sunąć do Rzeszowa bo lepiej i krócej i zapewne szybciej do Krakowa i stamtąd do Iwonicza. Ja także tak planowałem aby z Białegostoku jechać do Krakowa PKP a potem do Iwonicza Z. ale jak na razie e-podróżnik pokazuje przejazd w listopadzie tylko Trawelem i niestety na niego bym nie zdążył,a Neobusem nie kalkuluje się mi, lepiej wychodzi bezpośrednio ze "stolycy"
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 15

Post autor: GIENIA »

ZAGUBIONY pisze: 04 wrz 2024 11:01

No a mówiłem nie jechać do Rzeszowa i Neo busem tylko do Krakowa i potem TrawelPL - em bo na trasie z Rzeszowa kopia .
A po co przesiadać się w Krakowie ? z Wrocławia do Iwonicza Zdroju są bezpośrednie Neobusy przez Kraków i Rzeszów :)
Awatar użytkownika
krzysiek88
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 sie 2016 08:32
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: krzysiek88 »

no tak to zależy komu jak pasuje,dla Nas z Białegostoku zdecydowanie lepiej byłoby jechać PKP do Krak niż z Wawy do Rzesz autobusem bo na trasie zawsze mogą być korki tym bardziej jakby przejazd był w ciągu dnia,co innego w nocy ale znowu żona nienawidzi nocnej podróży a ja uwielbiam
Awatar użytkownika
ptysiu111
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 lut 2010 17:16

Post autor: ptysiu111 »

Połączenia do Iwonicza Zdrój z firmą przewozową autokarową NEOBUS macie drodzy Państwo z wielu miast w Polsce.
Z Warszawy,Łodzi,Rzeszowa,Krakowa,Lublina...itd
dla zainteresowanych podaję stronę internetową przewoźnika: [link]
Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego pobytu i odpoczynku w tym uroczym miasteczku.
Ostatnio zmieniony 07 lut 2025 20:48 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 sie 2013 14:37
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Dagna »

Do Krosna można pociągiem z Krakowa, przy PKP busiki do Iwonicza są czas przejazdu chyba 15-20 minut. Ja tak wracałam, busem i potem pociągiem do Warszawy ale teraz nie ma połączenia, a do Krakowa są
Blondelka _1969+ - i
Na forum od: 21 kwie 2025 22:19
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: Blondelka _1969+ - i »

Dzień dobry.Jedziemy w środę do sanatorium Piast w Iwoniczu Zdrój .Przeczytałam właśnie straszne opinie na temat tego sanatorium z roku 2022 .Czy ktoś ma świeższe informacje ? Będziemy wdzięczni ,żeby przygotować się psychicznie czy od razu kopiuj wklej na skargi NFZ. :( :(
pozdrawiam
orion
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 mar 2025 18:00
Oddział NFZ: Opolski

Post autor: orion »

Witaj Blondelka. Wielu bardzo chwali wyżywieni i zabiegi , trochę gorzej pokoje, ale grunt to pozytywne nastawienie a jak trafi się fajne towarzystwo no i wiosna to będzie dobrze :)
Blondelka _1969+ - i
Na forum od: 21 kwie 2025 22:19
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: Blondelka _1969+ - i »

Dzień dobry.Otrzymaliśmy informację,że może być problem z pokojem dwuosobowym dla pary .Czy istnieje możliwość dopłaty do takiego pokoju jeśli chcemy być razem ?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ka_jak_kazimierz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2016 14:48
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: ka_jak_kazimierz »

A ta informacja to od kogo?
Moim zdaniem trzeba dzwonić i dopytać szczegółowo. Jeżeli chcecie być razem musicie mieć absolutną pewność że będzie to możliwe i na jakich zasadach.
Moim skromnym zdaniem dopłatą nic tu nie zdziałamy, prawdopodobnie trzeba być odpowiednio wcześniej i tę kwestię trzeba uściślić.
Ale to tylko moje przypuszczenia.
Dzwonić i pytać...
ODPOWIEDZ