Verano Kołobrzeg

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Babcia Gosia
Na forum od: 04 wrz 2023 11:05
Oddział NFZ: Mazowiecki

Verano Kołobrzeg

Post autor: Babcia Gosia »

Dzień dobry,
otrzymałam skierowanie NFZ do sanatorium Verano na przełomie sierpnia i września. Byłam tam w 2019 roku i wiem, że obiekt został przebudowany i przeszedł modernizację. Poproszę o kilka wskazówek....w którym pawilonie warto się zakwaterować( większe pokoje) i czy w pobliżu jest parkin nie za miliony monet bo 40zł doba to wydaje mi się trochę drogo. Bardzo miło wspominam bar sałatkowy do obiadu i kolacji( czy też teraz funkcjonuje) oraz możliwość wyboru spośród 2 zup.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 26 razy

Re: Verano Kołobrzeg

Post autor: ewasz »

Wpisz w lupkę u góry Verano Kołobrzeg, jest tam dużo świeżych informacji
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

O wyborze pokoju możesz zapomnieć, bo już są rozdzielone dużo wcześniej przed turnusem, chyba , że chodzisz o kulach, to ci zamienią na parter, bo wind, jak nie było tak nie ma i walizkę na II piętro trzeba targać samemu.
Wybór dwóch zup w Verano z NFZ też zapomnij, bo byłem w lutym na turnusie NFZ i nic takiego nawet nie słyszałem, a co dopiero o wyborze, to był by luksus. Dostajesz wazę na stół, małe salaterki, bo nawet nie talerze i nalewasz sobie jedną dostępną zupę. Musiałaś pomylić chyba sanatoria, bo byłem już dwa razy w Verano i innej opcji z zupą nie było. :roll:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: darek »

Zbyszku

Jest taka UKRYTA opcją ,ze KURACJUSZ z NFZ może za doplata wykupić Wyżywienie w strefie komercyjnej.
Wtedy jest taka opcja o której wspominała Pani.

Oczywiście NIKT tego Ci nie zaproponuje ,ale przy przyjęciu w recepcji zgłaszasz i wykupując tą opcje na dziś stawka chyba + 49 złotych na dzień możesz postarać się o wybór pokoju.
Znajomy był po Tobie i skorzystał z tej opcji
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

Darek ja o tej opcji z dopłacaniem wiem, ale jak będę chciał opcję ze szwedzkim stołem, to nigdy komercyjnie nie pojadę do sanatorium tylko do Ośrodka Sanatoryjno-Wczasowego.
W Verano było dobre wyżywienie i nie było potrzeby dopłacania, żeby przejść na stołówkę dla komercji na parterze.
Przynajmniej dla większości kuracjuszy z mojego turnusu.
Awatar użytkownika
zibi1959
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2020 18:19
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękowano: 3 razy

Post autor: zibi1959 »

Ja dwa lata przed wyjazdem do Verano zadzwoniłem na recepcje i poprosiłem o parter ze względu na kolano i prośba została uwzględniona ..... nie trzeba było zaświadczenia od lekarza ;)
Ciri
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 maja 2023 23:26

Post autor: Ciri »

kiedyś też jedynkę można było otrzymać bez problemu, nie tylko pater. Teraz niby tez można ale jest to bardziej problematyczne. Decyzje podejmuje recepcja i prawda jest taka ze zależy z kim tam rozmawiasz.
Ciri
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Babcia Gosia pisze: 25 kwie 2025 14:47 Dzień dobry,
otrzymałam skierowanie NFZ do sanatorium Verano na przełomie sierpnia i września. Poproszę o kilka wskazówek....w którym pawilonie warto się zakwaterować( większe pokoje)
Pozdrawiam
warto się zakwaterować w pawilonie D ze względu na windę. Pokoje ok, duże, w pawilonie D są łóżka małżeńskie ale czasami pojedyncze osoby tez mogą się załapać jak mają szczęście . Przy niedojazdach małżeńskich na przykład.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: darek »

" Babcia Gosia pisze: 25 kwie 2025 14:47
Dzień dobry,
otrzymałam skierowanie NFZ do sanatorium Verano na przełomie sierpnia i września. Poproszę o kilka wskazówek....w którym pawilonie warto się zakwaterować( większe pokoje)
Pozdrawiam
warto się zakwaterować w pawilonie D ze względu na windę. Pokoje ok, duże, w pawilonie D są łóżka małżeńskie ale czasami pojedyncze osoby tez mogą się załapać jak mają szczęście . Przy niedojazdach małżeńskich na przykład. "

Aby to nie zabrzmiało jako ..Zarcik
ale z całym szacunkiem nie wyobrażam sobie Nocowania w łózku małżeńskim z Obcym Osobnikiem :)

Choc wiadomo kiedys musi NASTAPIĆ ten pierwszy raz :)

Przyznaje się ,że ZDARZAŁO sie po tzw Dużej wódce obudzić w dziwnym miejscu z dziwnymi Osobami
Ale 20 Nocy to dzis raczej wolałbym sam lub w towarzystwie osoby mni znaej
-Prosze potraktowac to jako żarcik
Ciri
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

ale kołdry są dwie... i poduszki...
ODPOWIEDZ