Iwonicz Zdrój Excelsior 06.10.2024 opinie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
joker39
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 10 gru 2023 22:45
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Iwonicz Zdrój Excelsior 06.10.2024 opinie

Post autor: joker39 »

Witam
Czy ktoś może mi coś powiedzieć nt. Iwonicz Zdrój Excelsior jadę 06.10.2024 :?: :?: :?: :?:
anezobk
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 sie 2010 20:48

Re: Iwonicz Zdrój Excelsior 06.10.2024 opinie

Post autor: anezobk »

Cześć joker39
W Excelsiorze byłam już drugi raz, pierwszy w 2020 w pandemii było nieźle.Zakwaterowanie ,rehabilitacja ludzie wszystko było ok tylko jedzenie było
liche. W czerwcu tego roku zawitałam tam drugi raz i byłam mile zaskoczona jedzenie poprawiło się bardzo .Rehabilitacja super ,pani Kasia wspaniała masaże, kąpiele ekstra. Basen i mrożenie w innym budynku, na basen wożą busem. Pokój trzy osobowy ,miłe panie ,sprzątanie co drugi dzień,jeden ręcznik duży ,drugi mały. Można sobie za parę groszy czysty kupić jak będzie potrzeba.Czajnik w pokoju ,szklanka i łyżeczka też,reszta jak potrzeba to we własnym zakresie, Można pochodzić po okolicznych górkach,szlaki są bardzo ładne.Tańce w Balladzie .
Życzę Tobie udanego pobytu anezobk.
joker39
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 10 gru 2023 22:45
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: joker39 »

Dziękuję serdecznie poprawiłaś mi humor.
Pozdrawiam i miłego dnia :kwiat: :kwiat: :kwiat:
anezobk
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 sie 2010 20:48

Post autor: anezobk »

Proszę bardzo.
anial
Na forum od: 10 maja 2025 15:12
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: anial »

Jedziemy do Excelsiora od 31 lipca moze mi ktos powiedziec ze jak chce pokoj dwuosobowy z mezem musz do nich dzwonic i rezerwowac czy jak przyjedziemy ok 10 to dostaniemy dwuosobowy pokoj
Awatar użytkownika
ka_jak_kazimierz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2016 14:48
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: ka_jak_kazimierz »

Jeśli nie odezwie się nikt z kuracjuszy znających temat "od podszewki" z racji tego że tam był, przeczytaj moją ogólną sugestię.
Ponieważ w każdym Sanatorium panują trochę inne zwyczaje to trzeba KONIECZNIE zadzwonić na recepcję i dowiedzieć się dokładnie jak to jest w Exelsiorze. Wiele obiektów przydziela pokoje już wcześniej, zaraz po otrzymaniu listy z NFZ i jeśli znajdują się tam osoby o tym samym nazwisku i adres zamieszkania się zgadza to domyślnie przydziela się im dwójkę. Wtedy nie ma się co spieszyć, pokój będzie czekał. Ale zdarza się też że pokoje są przydzielane zgodnie z kolejnością pojawienia się przy recepcji, i może się zdarzyć że małżeństw przyjedzie więcej niż jest dwójek w obiekcie. Wtedy trzeba się liczyć z zakwaterowaniem oddzielnie w pokojach wieloosobowych. Powtarzam - tak się MOŻE zdarzyć, co potwierdzają relacje forumowiczów. Dlatego tak ważne jest skontaktowanie się wcześniejsze z sanatorium. Przy okazji można dopytać o inne szczegóły pobytu.
ODPOWIEDZ