Bursztyn Bobolin
-
Pelusia
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 04 kwie 2014 23:06
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
Bursztyn Bobolin
Re: Bursztyn Bobolin
Miałbym jeszcze parę dodatkowe pytań:
- Czy małżeństwa są umieszczane razem w pokojach dwuosobowych?
- Trzecie piętro z pokojami ze skosami i oknami dachowymi – czy tam też są pokoje dwuosobowe, w których mogą zakwaterować małżeństwa?
Jedziemy pierwszy raz do sanatorium dlatego będę wdzięczny za każdą informację.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
-
Bibi2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
- Podziękował: 21 razy
- Podziękowano: 32 razy
Mirek, w Bobolinie nie byłam ale teoretycznie dotyczy to każdego ośrodka:mirek_60 pisze: 10 maja 2025 20:15 [...]
- Trzecie piętro z pokojami ze skosami i oknami dachowymi – czy tam też są pokoje dwuosobowe, w których mogą zakwaterować małżeństwa?
[...]
bierzesz kartkę i zapisujesz wszystkie interesujące Cię tematy, jeśli nie znajdziesz na nie odpowiedzi np na Forum , dzwonisz do recepcji lub biura obsługi i wszystko wiesz .Następnie wszystko weryfikujesz na pobycie .
Powodzenia
- dorka55
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 03 lut 2017 21:17
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 5
Ja byłam w ubiegłym roku i kazde małżeństo było razem w dwójkach i na trzecim też było sporo dwójek (jest winda) ja akurat miałam pokój na 1 piętrze co prawda bez balkonu ale naprawdę piękny i obszerny, ogólnie byłam bardzo zadowolona z tego przydziału, bowiem warunki bytowe super, jest basen, mini siłownia, stół do tenisa stołowego i do bilarda oraz kawiarnia, ale tak naprawdę blisko morze i spacery... trochę chęci i nudy nie ma, nasza grupa NFZ liczyła ok 80 osób więc spokojnie można powiedzieć kameralnie, a poza nami jakieś grupy z Niemiec. Pizdrawiammirek_60 pisze: 10 maja 2025 20:15 Witam, właśnie otrzymaliśmy z żoną skierowanie z Śląskiego NFZ do Sanatorium Bursztyn w Bobolinie w terminie 04.10 - 25.10. 2025 r. Szukając informacji o tym sanatorium natrafiłem na bardzo dużo negatywnych opinii. Opinia Pelusi, jest aktualna, obszerna i najbardziej pomocna.
Miałbym jeszcze parę dodatkowe pytań:
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Ponieważ do wyjazdu coraz bliżej (4.10.2025) postanowiłem zadzwonić do Sanatorium Bursztyn w Bobolinie i zapytać o kilka rzeczy związanych z pobytam w tym sanatorium. Oto informacje, które udało mi się uzyskać:Bibi2 pisze: 11 maja 2025 09:23 [...]
Mirek, w Bobolinie nie byłam ale teoretycznie dotyczy to każdego ośrodka:
bierzesz kartkę i zapisujesz wszystkie interesujące Cię tematy, jeśli nie znajdziesz na nie odpowiedzi np na Forum , dzwonisz do recepcji lub biura obsługi i wszystko wiesz .Następnie wszystko weryfikujesz na pobycie .
Powodzenia
[...]
1. Sanatorium, po otrzymaniu od NFZ kompletnej listy kuracjuszy na dany turnus, wstępnie przydziela wszystkim pokoje. Jeśli chodzi o małżeństwa
(para o tym samym nazwisku) starają się aby były zakwaterowane w pokojach 2-osobowych. Jeżeli okaże się to niemożliwe to dzwonią do zainteresowanych (ok. 7 dni przed planowanym przyjazdem) , że nie mogą zapewnić im pokoju 2-osobowego - informując jednocześnie, że jeżeli im to nie odpowiada to mogą zrezygnować z przyjazdu.
2. Wszystkie pokoje są z pełnym węzłem sanitarnym z prysznicami.
3. We wszystkich pokojach są podstawowe naczynia i sztućce oraz czajnik i ręczniki - szlafrok można wypożyczyć za 30 zł na cały pobyt.
4. Czepki na basen nie są wymagane.
Myślę, że w/w informacje przydazą się wszystkim nowym kuracjuszom.
Pozdrawiam wszystkich