SANATORIUM "GÓRNIK" IWONICZ ZDRÓJ

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Cora19
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 15 lut 2025 13:05
Oddział NFZ: Mazowiecki

SANATORIUM "GÓRNIK" IWONICZ ZDRÓJ

Post autor: Cora19 »

Witam wszystkich bardzo serdecznie.
W sanatorium Górnik przebywam od 18.06. wprawdzie to tylko tydzień ale pomyślałam że już mogę coś napisać na temat tego miejsca.Do Górnika przyjechałam dosyć wcześnie rano bo około 8:30 rano, Panie w recepcji wydały mi klucze do pokoju 3-osobowego (niestety nie było szans na jedynkę) na trzecim piętrze, w pokoju zastałam bardzo fajne Panie niestety palące, dlatego ponownie zeszłam do recepcji i poprosiłam o pokój z osobami niepalącymi, Pani z recepcji bez problemu wydała mi klucz do innego pokoju (tym razem z osobami niepalącymi), jest to pokój na drugim piętrze nad recepcją. Następnie wizyta u pielęgniarki, która przebiegła bardzo sprawnie potem wizyta u lekarza, tu poprosiłam o dietę bezglutenową, którą bez problemu otrzymałam wraz ze skierowaniem na zabiegi pod kątem mojego schorzenia. Ponieważ jak już wcześniej na tym forum wspomniałam to jest mój pierwszy pobyt sanatoryjny dlatego nie mam żadnego odniesienia. Jednak po tygodniowym pobycie stwierdzam że podoba mi się tu wszystko zarówno zabiegi (wszystko jest na miejscu), posiłki jak na moje potrzeby są bardzo obfite, parking według zaczerpniętych informacji nie należy do najdroższych bo 252,00 zł za trzy tygodnie, nawet górka na której położony jest Górnik i na którą niektórzy narzekali nie sprawia mi problemów a wprost przeciwnie widzę same korzyści płynące z jej pokonywania. Dodatkowo ponieważ nie pochodzę z południa Polski, korzystam z możliwości wyjazdów - wycieczek organizowanych przez lokalne biuro podróży. Jedyna rzeczą, którą jestem okropnie zawiedziona jest pogoda, ponieważ od mojego przyjazdu czyli od siedmiu dni był tylko jeden słoneczny dzień i ponoć niestety na razie nie ma szans na jej poprawę. Ale na to już nikt nie ma wpływu. Jeśli jest coś o czym nie napisałam a o co ewentualnie ktoś chciałby zapytać to chętnie odpowiem.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 26 razy

Re: SANATORIUM "GÓRNIK" IWONICZ ZDRÓJ

Post autor: ewasz »

Dziękuję za opis.
Miłego dalszego pobytu, a pogoda...no cóż my nie mamy na to wpływu...
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

Chyba date pomylilas
Zadowolenia z pobytu zycze
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 32 razy

Post autor: Bibi2 »

Cora, dzięki za opis, czekam na podsumowanie po pobycie :)
Cora19
Kuracjusz
Kuracjusz

Tak, rzeczywiście pomyliłam datę, oczywiście miałam na myśli 18.05. :)
orion
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 mar 2025 18:00
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: orion »

Coro, w Górniku jest tak jak napisałaś , Dzięki z opinię i pozdrawiam :D
Cora19
Kuracjusz
Kuracjusz

Ponownie witam wszystkich serdecznie, wczoraj wróciłam z Iwonicza dlatego tym razem chciałabym podsumować swój pobyt w "Górniku". Tak jak już wcześniej wspomniałam jestem bardzo zadowolona z czasu spędzonego w tym sanatorium, nie było nic na co mogłabym narzekać, również słońce wyszło zza chmur w drugim tygodniu mojego pobytu. W Iwoniczu nie można się nudzić, jest tu bardzo wiele miejsc w których można potańczyć, spacerować, zwiedzać, ale nie tylko bo okolica również jest bardzo atrakcyjna, dlatego korzystałam z wycieczek organizowanych na miejscu, lub sami coś organizowaliśmy w kilka osób, bo muszę tu dodać że miałam szczęście poznać kilka fajnych osób. Dodatkowo odkryłam uroczą kawiarenkę (otwarta od dwóch tygodni) "Słodka Koza" w której serwują najlepsze lody w okolicy, właścicielka sama również piecze pyszne ciasta no i jak nazwa wskazuje mają również w sprzedaży przeróżne sery owcze i kozie wszystko jest wyborne. Jednym słowem okres spędzony w Iwoniczu zaliczam do bardzo udanych. :serce:
Gość

Post autor: Gość »

Dzięki za opinię.
Dobrze że ostatnio jakby więcej ich na Forum. I o to chodzi.
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: berbla65 »

Cora, dziękuję za opinię..Iwonicza nie znam ale opinia zachęca do przyjazdu :D. Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

Miło czytać , ze jesteś zadowolona :D