INOWROCŁAW-KUJAWIAK -proszę o opinie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
elizaa
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 sty 2014 12:37
Staż sanatoryjny: 1

Re: INOWROCŁAW-KUJAWIAK -proszę o opinie

Post autor: elizaa »

Asia i jak? dzwoniłas w sprawie przyjazdu dzien wczesniej?
Ja dzwoniłam i powiedziano mi, ze można. Koszt 70 zł od osoby. Ale ja z NFZ, Ty z ZUS. Ciekawe, czy jest w tym względzie jakaś różnica, jeśli chodzi o przyjazd dzień wcześniej. Mnie powiedziano, że nie mają pokoju 1-osobowego, ale na stronie Kujawiaka pisze, że są 3 jedynki, więc nie wiem komu wierzyć: recepcjonistce czy informacji na stronie? Otrzymałam równiez informację, że jeżeli chciałabym jedynkę /tzn. jezeli chcialabym byc sama w pokoju 2-osobowym/ to muszę dopłacić 40 zł za każdy dzień pobytu, oprócz kwoty, którą płaci sie standardowo.
Do wyjazdu mam coraz bliżej. Jadę 6 marca. Najpierw się cieszyłam :D , teraz się boję :oops: Wszak to będzie mój pierwszy wyjazd do sanatorium.
Towarzystwo forumowe :kwiat: :kwiat: :kwiat: jest raczej z pobytów zadowolone. To nastraja mnie pozytywnie... i tego będę się trzymac :) .
asiammm1asia
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2013 15:08

Post autor: asiammm1asia »

Eliza, nie dzwoniłam jeszcze... dziś wieczorkiem zadzwonię. A co do pokoi to chyba dla każdej grupy chorobowej i dla każdej jednostki "NFZ,ZUS" jest pula jedynek.
Jak dzwoniłam wcześniej to pani pytała się z "czym przyjeżdżam" i powiedziała, że na tym oddziale nie ma już wolnych jedynek..:) wszystko zarezerwowane :)
agiatis
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2013 16:09
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: agiatis »

Można:-) Jak się jest po udarze, po operacji kręgosłupa i choruje się na RZS ( reumatoidalne zapalenie stawów). W przypadku tych schorzeń rehabilitacja czyni cuda, czyli stawia na nogi. Nie składam skierowań " do sanatorium", bo nawet jeśli nie czekam długo ( po pobycie szpitalnym do 3 miesięcy), to jednak 3 zabiegi dziennie, w ciągu 3 tygodni w niczym nie pomagają ( to raczej wczasy). W przypadku rehabilitacji leczniczej ( neurologicznej, ogólnoustrojowej) jest 10-11 zabiegów, od pon do piątku i 9 zabiegów w sobotę. Pobyt trwa od 3 do 6 tygodni , lekarz prowadzący decyduje , kiedy opuszcza się sanatorium ( tzw. oddział szpitalny).
asiammm1asia
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2013 15:08

Post autor: asiammm1asia »

Eliza, dzwoniłam do Kujawiaka i można przyjechać dzień wcześniej..:) za łóżeczko trzeba zapłacić 70 złotych, ale od rana jesteś na miejscu:)
Mam trochę złe doświadczenia z Ciechocina, byłam z NFZ, i jak przyjechałam o10 rano to był tłum i pokoje po remoncie już pozajmowane... kolejka do lekarzy ...:)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

A tak po prawdzie Kujawiak w porównaniu do reszty sanatoriów to nora :!:
Niestety byłem we wszystkich i niestety nora :!: :!: :!:
To nie znaczy,ze nie spędzicie cudownych chwil 8-)
Towarzystwo miałem super i super dziewczyny a to jest dla mnie najważniejsze :idea: :!: :lol:
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

...Ty to umiesz pocieszyć ;) :( łosmielku ...
forumowicz

Bynajmniej prawde pisze :D pozdrawiam :serce:
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

....no niech ci będzie ...i tak pojadę .. :) Pozdrawiam
forumowicz

Jedz,nie pożałujesz 8-)
elizaa
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 sty 2014 12:37
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: elizaa »

Losmiel, no?.. zdecyduj się. Pisałes wczesniej, że jesteś wybredny ale w Kujawiaku było ok. A teraz piszesz, że nora..? :shock: To jak jest ostatecznie?
Bo panie kręcące dupką nie sa dla mnie taką atrakcją jak dla Ciebie, co chyba zrozumiałe :) Co najwyżej sama mogę pokręcić.
Asia, dobrze, ze jest możliwość przyjazdu wcześniej, ale hm... chyba zastanowię się, czy decydować się na jeden nocleg więcej w norze :) .
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ