Ustroń od 5.08.2025

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
PawelPawel
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2024 22:49

Ustroń od 5.08.2025

Post autor: PawelPawel »

Hej! Jadę do Ustronia do Sanatorium Równica od 5.08.2025
Może ktoś z Warszawy lub okolic też się wybiera w tym terminie? Przy okazji proszę o jakieś info o tym obiekcie. Pozdrawiam Paweł
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 26 razy

Re: Ustroń od 5.08.2025

Post autor: ewasz »

Witaj Paweł...
O Równicy sporo jest opisów...w każdym razie będziesz zadowolony...
Może ktoś coś aktualnego jeszcze napisze...
Mój turnus zaczyna się miesiąc po Tobie...

Miłego pobytu pod każdym względem :D
PawelPawel
Kuracjusz
Kuracjusz

Dziękuję za informację. Trochę tu pogrzebię. Wygląda na niezły moloch, ale może nie będzie źle choć preferuję spokojne miejsca
Paweł
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Paweł, to prawda, że moloch ale nie odczuwa się tego natłoku (byłam w 2011 r.) na korytarzach cicho...
Idąc na posiłki dopiero się widzi ile jest ludzi, na stołówce gwarno ale to normalne przy takim obłożeniu.
Da się przeżyć :lol:
Większość czasu i tak się spędza poza obiektem.
Jest bezpośrednie przejście (obok stołówki) do Klubu Kuracjusza a tam kawiarnia i potańcówki.
Ostatnio "wpadłam" tam i ubawiłam się setnie :lol:

Dobrego czasu :D
PawelPawel
Kuracjusz
Kuracjusz

Jeszcze mam pytanie. Czy Równica jest podzielona jakoś na Szpital uzdrowiskowy i " zwykle sanatorium"? Jakie są warunki w "szpitalu"?
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Paweł, gdy ja byłam to szpitalny pobyt był na V piętrze - neurologia, reumatologia...w tym niższym budynku to pulmonologia, laryngologia, kardiologia...
Jak jest teraz to trudno powiedzieć...
Szkoda, że nie dopytałam gdzie się mieści VI Oddział bo taki mam przydział...a mogłam bo byłam...heh
Trzeba zadzwonić...
Januszek-
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2022 19:23

Post autor: Januszek- »

PawelPawel pisze: 21 cze 2025 10:42 Hej! Jadę do Ustronia do Sanatorium Równica od 5.08.2025
Może ktoś z Warszawy lub okolic też się wybiera w tym terminie? Przy okazji proszę o jakieś info o tym obiekcie. Pozdrawiam Paweł
nooo to zabierz sobie wrotki albo deskę na kółkach bo na zabiegi jest troszke deptania ... a ogólnie to jest spoko spoko ;) ... klub kuracjusza działa codziennie prócz poniedziałków ... i sporo atrakcji jest w koło ... sporo wycieczek ... nieraz to nie wiadomo na które iść ...
PawelPawel
Kuracjusz
Kuracjusz

Zdecydowałem się jechać dzień wcześniej. Jeśli ktoś z Warszawy lub okolic jedzie do Ustronia 4 sierpnia proszę o info
Awatar użytkownika
BarbaraB64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2019 18:01
Podziękowano: 2 razy

Post autor: BarbaraB64 »

ewasz pisze: 21 cze 2025 15:41 Paweł, gdy ja byłam to szpitalny pobyt był na V piętrze - neurologia, reumatologia...w tym niższym budynku to pulmonologia, laryngologia, kardiologia...
Jak jest teraz to trudno powiedzieć...
Szkoda, że nie dopytałam gdzie się mieści VI Oddział bo taki mam przydział...a mogłam bo byłam...heh
Trzeba zadzwonić...
Ewa ja byłam w Równicy dokładnie rok temu , miałam na skierowaniu oddział III a koleżanka też VI i chyba raczej nie brali tego pod uwagę bo ja miałam pokój na 10 piętrze i koleżanka którą zresztą poznałam przy przyjęciu też na 10 piętrze, na pierwszym piętrze chyba były osoby z kardiologii po operacjach, zawałach , często przywożeni bezpośrednio ze szpitali , byłam w biurze obsługi pytać o zakwaterowanie ze skierowaniem na RO na narząd ruchu i pani mówiła że w Instytucie Zdrowia byłoby zakwaterowanie i raczej zgodne to z prawdą bo w tym samym czasie była też znajoma na narząd ruchu na RO i tam właśnie była zakwaterowana. Jeśli chodzi o to że Równica to moloch to tak jak Ewa pisze odczuwa się to tylko na stołówce, wtedy naprawdę jest jak w ulu ;) też miałam obawy jadąc tam bo wolę mniejsze sanatoria ale byłam bardzo zadowolona z pobytu. Pozdrawiam Wszystkich udających się do Równicy i nie tylko ;) Ja w poniedziałek wyruszam na RO do Bristolu w Kudowie :)
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dziękuję Barbaro za odniesienie się do mojego posta.
Pozdrawiam :D :kwiat:
ODPOWIEDZ