ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: ANDY12345 »

A jaki masz brzusiu ? ;) ....... ja mogę na śniadanie, obiad, kolację i podwieczorek :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Dobrze napisałeś, brzusio a nie bebzon. :lol:
Nie lubię monotonii :P
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Przecież piłki plażowej nie połknęłaś :roll: .
Jak jest coś dobre, albo mi bardzo smakuję to nie wybrzydzam :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dodam nawet, że żadnej nie połknęłam nie tylko plażowej i węża pilnuję, by mnie nie oplótł. :lol:
Najlepsza potrawa jedzona na okrągło może się przejeść. Poza tym zdrowa dieta, to dieta urozmaicona, w kolorach tęczy. :o :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja się kładę i nie ma siły żeby się oplótł :P ......... opuchlizna głodowa też się niweluje :lol: .
Jest sezon na pomidorki czy owoce, to trzeba korzystać :D . Warzywa i jarzyny już nie, to sałatki królują przez cały rok........ w kolorze bardziej niż tęczowym :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oczywiście, że trzeba korzystać z tego co jest sezonowe na maksa, ale nie trzeba jeść tej samej potrawy w koło Macieju, bo czy to będą pomidory, ogórki, truskawki, jagody, bób czy tak jak teraz u mnie w ogródku cukinie, to można z nich robić różne dania. Jest tyle możliwości teraz dzięki Internetom. ;) :D
Dobranoc :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dobranoc :kwiat: .
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cześć Aniołku :D , przecież nie ma monotonii :roll: . Na śniadanie sałatka pomidorowa z cebulką, chlebuś z serem białym czy żółtym, do tego papryka i majonez........ o popitce nie będę wspominał :lol: . Jajeczka, wędlina czy zapiekanka też są w jadłospisie.
Na obiadek pierożki z truskawkami, codziennie świeżo robione....... prócz ciasta. W lodówce cztery, pięć dni wytrzymuje :P . Między pierożkami zupki jarzynowe czy dyniowa, ziemniaczki z cebulką na masełku z zsiadłym, jakieś jajeczko sadzone, a po sezonie bardziej już gulasze, pierożki mięsne, jabłka w cieście, naleśniki z różnym nadzieniem.
A na kolację, to co się nawinie ;) ...... prócz bigosu :P .
Niektóre potrawy nie znudzą mi się do końca życia :lol: , dlatego "od rana do wieczora" było lekko z przymrużeniem oka :roll: . Mogę je bardzo często...... prawie codziennie. Wiadomo że mamy smak na coś innego, to go zaspokajamy ;) ........ zwłaszcza po zimie.
Mam nadzieję że smaka narobiłem :lol: .
A teraz do górnej części listy i pozostałych obowiązków :) . Chłodniej się zrobiło, to będzie przyjemniej. Choć już alert przyszedł o gwałtownych burzach, to będę się sprężał ze sprawunkami na mieście :oops: .
Miłego i pogodnego :D .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzień dobry :kwiat: , u mnie też chłodniejszy i lekko deszczowy.
Zupy robię na dwa, trzy dni. Tzw. drugie danie, które u mnie wypada na kolację :lol: , też czasem wyjdzie na dwa dni. Sałatki, bo jem je codziennie na śniadanie, też starcza mi na dłużej. Ale robić specjalnie 200 pierogów, stać przy tym 2 godz., a może dłużej, by potem je jeść przez cały tydzień, to u mnie nie wchodzi w grę. :D Bardzo lubię próbować nowe potrawy i wypróbowywać nowe przepisy. Moje małe ADHD :oops: nie lubi robienia wciąż tego samego. Potrzebuję zmian, bo mam wówczas większy zapał. Choć stałość i pewne rytuały pozwalają uporządkować mi dzień i przegonić chaos, to chodzenie utartymi szlakami źle na mnie wpływa i zabija kreatywność. Każdy jest inny i czego innego potrzebuje. Ważne, by dostrzegać to co nam służy, świadomie dokonywać wyboru własnej drogi, nawet w tak małych rzeczach, bo one też mają wpływ na dobre samopoczucie. Niech każdy żyje po swojemu. :D
Po porannym czasie dla siebie, wezmę się może za okna? :? Tyle, że deszcze zapowiadają, to nie wiem czy jest sens? :? Coś się wymyśli. :) Mam jeszcze do załatwienia kilka spraw telefonicznie. Nie lubię :roll: , ale czasem trzeba w ramach terapii ;) robić nielubiane rzeczy. :D
Miłego :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

U mnie się zachmurzyło, choć słoneczko jeszcze przebłyskuje. Tyle tylko że dwadzieścia pięć jest i zapanowała lekka duchota :roll: .
A ja mam zapał jak coś dobrego robię ;) .
Przez lata wpajano nam pewne nawyki, ale i tak wiele rzeczy poukładaliśmy po swojemu i tego się trzymamy :) .
Co miałem wydreptać to już prawie wydreptałem, to co telefonicznie to też. Teraz tylko wizyta u rodzinnego z wynikami i po skierowanie i chyba za magiel się wezmę żeby zasłony mogły zawisnąć........ jak umyję okna , albo je ładnie przetrę :lol: . Na razie dalej zabezpieczone folią :P .
ODPOWIEDZ