23WSZUR Lądek Zdrój rehabilitacja ogólnoustrojowa.
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowano: 76 razy
Re: 23WSZUR Lądek Zdrój rehabilitacja ogólnoustrojowa.
- Bunia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 06 gru 2011 20:19
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 20
- Podziękowano: 2 razy
Felice
Po urazie , co powie pani dr ?
Pozdrawiam serdecznie Bunia
- Bunia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 06 gru 2011 20:19
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 20
Wysłałam
Teraz czekać cierpliwie na odpowiedż
Pozdrawiam Bunia
-
Sniper
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 12 paź 2021 00:15
- Oddział NFZ: Opolski
- Podziękował: 2 razy
Kilka zabiegów tj krio i basen poniżej budynku sanatorium.
Pilnują zamykania drzwi sanatorium po 22>00, czasami zamykali 22.15 do 22.30, miałem też dwie kontrole w pokojach ok. 22.00.
W nocy czasami wchodzą podczas imprezy pielęgniarki i proszą o zakończenie spotkania, głównie przez zbyt głośne zachowanie biesiadników zakłócających ciszę nocną. Ale nikt nie straszy wypisem z sanatorium gdy zachowujemy się jak ludzie poważni i kończymy spotkanie.
Na tańce polecam Kaprys i Pod Wąsem, ze wskazaniem na Kaprys gdzie można poznać wiele osób z innych sanatoriów i w różnym wieku z okolic Lądka.
Nie polecam Piekiełka, wymaga remontu i ogarnięcia sali, byłem raz i wyszedłem. Ale to kwestia gustu.
Na randkę piękny park i dwie cukiernie obok basenu z dobrym ciastem,kawą i piwem. Dla wymagających na rynku jest kawiarnia która organizuje różne kameralne koncerty, fajny klimat, w internecie zawsze były terminy koncertów.
Polecam też spacery w okoliczne góry, proste i nie wymagające ale można się zgubić na szlaku, poniżej link do opisów:
[link]
Czasami stołowałem się w Restauracja Polska Chataul. Kościuszki 5, dobre domowe jedzenie w przystępnej cenie.
Warto też odwiedzić pijalnię wód uranowych i basen w stylu chyba barokowym w którym odpoczywali monarchowie Prus i Rosji tj. Goethe, caryca Katarzyna II, car Aleksander I, królowie pruscy, John Quincy Adams – prezydent USA.
Ale kluczem do sukcesu jest grupa osób które tam poznałem, tego też Państwu życzę ciepłych i serdecznych ludzi których w naszym szarym życiu często nie dostrzegamy.
Powód: usunięto link