Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Witam. Mam pytanie w sprawie skierowania do sanatorium z NFZ. Czy gdy lekarz wystawi skierowanie to przychodzi może jakbyś SMS o wystawienie i czy widać to skierowanie w systemie IKP?
Na IKP masz jeszcze zakładkę przy skierowaniu dzięki której możesz wnioskować ( prosić ) o skierowanie do wymarzonego kurortu.
Tamże ujrzysz informację po miesiącu od wystawienia skierowania jak ocenił Cię balneolog, czyli na jaki profil kuracji Cię skierował.
Później już tylko oczekiwanie na samo skierowanie, ujrzysz już je wcześniej zanim dotrze do Ciebie listonosz z papierową wersją.
W wielkopolsce ocena balneologa jest dzień po wystawieniu skierowania od lekarza , informację o zmianie statusu skierowania dostaje sie na ikp i mailowo. Czas oczekiwania i nr w kolejce , listem poleconym otrzymałam po trzech dniach. Pozdrawiam
Tydzień temu pani doktor wysłała wniosek o sanatorium, nie chciała zaznaczyć, że mam IKP, bo dane nie będą się zgadzały. Pewnie teraz w przychodni muszę podać ,że mam. Mam pytanie, czy prośbę o konkretne sanatorium mogę wysłać teraz, /mailem/, czy mam czekać na nadanie numerku?
Jak myślicie?
Ja pisałem jeszcze przed nadaniem numeru nie o konkretne sanatorium, ale o miejscowość.
Nie wysyłałem maila, tylko przez IKP na pacjent.gov.pl
Kiedyś pisałem o tym: viewtopic.php?p=1156879#p1156879
Dzięki za pomoc. Ostatnio te wszystkie nowości zaczynają mnie przerastać, no cóż, takie lata. Mnie też podpowiedziano, abym napisała o konkretne
uzdrowisko, nie sanatorium. .Po raz pierwszy /na ostatni wyjazd/,chcę pojechać do Buska, może się uda.
Witam ponownie. Mam już wystawione e skierowanie z kodem realizacji czy trzeba to zgłaszać czy NFZ sam sobie to pobierze? Pierwszy raz mam e skierowanie i jestem zielona w tym temacie.