ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: ANDY12345 »

Bo mnie się zapytowywujesz :P . A niewiasty ? cóż mają swoje upodobania ;) .
To polub, a nie będziesz narzekała na kręgosłup :roll: ....... chyba że o tej najdolniejszej części lędźwi mówisz :lol: .
Jak mówię stół, to mam na myśli stół w powszechnym tego słowa znaczeniu. Nieważne czy pokojowy, salonowy, trój czy czteronożny, czy wreszcie blat :P .
To pigwy obierałaś czy paluszek bidulko :oops: .
Powiedziałaś że pigwowiec siedzi, to chyba ma na czymś ? ;) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: Kleinehexe »

Zapytowywuję, ale przecież z przekorą, jako komentarz do fraszki. :) I właśnie wyraziłeś to, co i ja myślę: Każdy, bez względu na płeć, ma własne upodobania i generalizowanie jest nie wskazane, mylące, w moim przekonaniu, i dotyczy to każdej dziedziny. :)
Siedzenie wcale nie jest lepsze dla kręgosłupa, a siedzenie przy blacie kuchennym, dodatkowo, nieporęczne, a właściwie nieponożne. ;) :lol:
Czepiasz się słówek. :P
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dobre dobre, tylko trzeba dopasować wysokość krzesła, stołka, et cetera do wysokości........ blatu, żeby nóżki swobodnie się mieściły, brzusio dochodził do krawędzi....... blatu, a łokcie czy przedramienia mogły swobodnie spierać się na......... blacie kuchennym :lol: .
Słówko słówko słówko...... uszko uszko uszko....... łóżko łóżko łóżko ;) :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jak nóżki mogą się swobodnie mieścić przy blacie kuchennym? :? Nie masz frontów przy dolnych szafkach? :o
Miałam w poprzednim mieszkaniu taki blat ze stołkami barowymi, bez szafki pod blatem. Bardzo rzadko korzystałam mimo dopasowania wysokości itd. Mnie nie było wygodnie, wolę na stojaka pracować. Takie przyzwyczajenie. :) Tylko prace przy komputerze, czy pisemne wykonuję w pozycji siedzącej.
To dobramoc z Tobą :kwiat: , ja jeszcze pobuszuję tu i tam. :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dobra moc :kwiat: .
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cześć Aniołku :D , słuchaj, ja mieszkam w blokowisku i chyba sama wiesz jakie kuchnie budowali....... dwie osoby to już ścisk :P .
Także każdy decymetr kwadratowy trzeba wykorzystywać. A Ty jak hrabianka na włościach, to już przestrzenią dysponujesz i blato-stół kuchenny na środku powinien stać, bez jakiś szafek :roll: . Wtedy nie tylko i nóżki się mieszczą ;) . Tylko dla przypomnienia wspomnę....... BHP i ergonomia :lol: .
Słoneczko dzisiaj pięknie się przebudziło, tak że jeszcze placyk zaliczyłem po pomidorki, bo od poniedziałku będą królować chryzantemy.
Miłego i słonecznego :D .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzień dobry :kwiat: , przyjemny, słoneczny. :) Już po spacerku z grzybowymi znaleziskami i po jajecznicy z grzybowym wsadem. :P
Chyba nie czytasz ze zrozumieniem. :roll: W bloku miałam dużą kuchnię i taki blat, z którego nie korzystałam, więc nie widziałam potrzeby takiego mebla i nadal nie widzę, o wizualnym, estetycznym aspekcie nie wspomnę. :oops: Po co o tym jeszcze dyskutować, jak usiadłam po robocie i po bólu . :D
Miłego :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Czytam czytam i zależy kto co lubi :P ..... przy pracy wolę się nie męczyć :lol: . Dlatego jak mogę, to tak sobie ustawiam, żeby było dla mnie wygodnie. Ale to Twój wybór i Twoje zdrowie :roll: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Siedzenie nie ma nic wspólnego ze zdrowiem, zwłaszcza na krześle. :oops:
A jak o zdrowiu mowa, to zapraszam na matchę. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zwłaszcza krześle...... elektrycznym :P .
Można pracować na leżąco........ jak mechanik samochodowy :lol: .
Wykonywałem pracę w różnych pozycjach, ale najgorsza to była na kolanach :oops: ...... i nie była to pielgrzymka :lol: .
Coraz więcej osób ma problemy z kręgosłupem. Kolejna choroba cywilizacyjna ? :roll: . Wiele zależy od naszej postawy w ciągu dnia i nocy, a także ruchu, żeby mięśnie mogły być mocne i utrzymywać kościec.
Ale pić czy wciągać ;) :lol: .
ODPOWIEDZ