ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: Kleinehexe »

Pozwól mi wierzyć w to co chcę, a Ty wierz w swoje teorie. Chcesz widzieć świat tylko z tej negatywnej strony Twój wybór. Ja go widzę inaczej, nie jest wyłącznie zły, żyją tu też dobrzy i uczciwi ludzie, tylko ich życie jest mało klikane. :oops:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Ależ nic Ci nie zabraniam, tylko mówię o faktach :roll: . A prawda jest taka jaka jest i nic jej nie zakłamie....... nawet jak mówisz o moich "teoriach" :P . Tak jak przestępców trzeba karać i piętnować, to dobre zachowanie pochwalać, a nawet przyznawać blaszkę.
Naszym obowiązkiem jest postępować zgodnie z przyjętymi regułami, a nie czekanie na pochwałę na każdym kroku, nie jesteśmy małymi dziećmi :roll: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jak widać każdy ma swoją prawdę. Twoja jest oparta na jakimś reportażu, którego tytułu podać nie potrafisz, źródła chyba też nie. Do tego sam pisałeś, że informatorzy byli anonimowi. Czyli nie wiadomo kto, gdzie i jak. I to są fakty wg Ciebie. Natomiast to wszystko:
https://www.gov.pl/web/ijhars/powierzch ... o-w-polsce
https://www.youtube.com/[email]/videos
to są banialuki i opowieści z mchu i paproci?
A ziemia jest płaska… :P Ale powtórzę, wierz w co chcesz, mnie to rybka. :D
Czy ja twierdzę, że przestępcy mają nie ponosić odpowiedzialności karnej? Oczywiście, ż e trzeba ujawniać i karać przestępców. Problem w tym, że dziennikarze skupiają się przeważnie na negatywnych przejawach życia, bo to wzbudza więcej emocji i jest bardziej klikane, a reportaży o przyznawaniu nagród jak na lekarstwo. Nie możesz opierać się wyłącznie na tym co Ci podsuwa TV, bo jest to przedsiębiorstwo, które ma przede wszystkim zarabiać, natomiast misja kulturalno-naukowa spadła, gdzieś na koniec listy.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dobranoc :kwiat: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dobramoc z Tobą :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cześć Aniołku :D , wiele spraw zostało odłożone i teraz jest sposobność do nich wrócić.
Także wpadam i wypadam i mam nadzieję........ że bez konsekwencji ;) .
Miłego i pogodnego :D , do wieczorka.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kto jak kto, ale ja doskonale rozumiem, że czasem się wpada i wypada. :oops: :D
Dzień dobry :kwiat: , pochmurny, mglisty. :)
Dużo zaplanowane, czy wszystko się uda zrealizować, na koniec dnia się okaże. :? :D
Konsekwencje (w szerszym znaczeniu tego słowa) naszych działań są zawsze, czy dobre czy złe, to zależy jak je widzimy. One poprostu są i tyle. Najważniejsze, że się działa. Siedzieć i narzekać, że to jest nie tak, tamto byle jak, a jeszcze tu mi źle, tu niedobrze, to każdy potrafi i może jak chce, jego sprawa. Tylko ciężko w takiej sytuacji oczekiwać, że coś się zmieni, bo świat się nie zmieni, jeśli sami nie staniemy się tą zmianą. Ale jak mawiał Bilbo Baggins:
„Niebezpiecznie wychodzić za własny próg, mój Frodo – powiadał nieraz. – Trafisz na gościniec i jeśli nie powstrzymasz swoich nóg, ani się spostrzeżesz, kiedy cię poniosą”.
J.R.R. Tolkien
 To tak filozoficznie wyszło na początek dnia :oops: , gdzie mnie ta droga zawiedzie? :? :D
Twoja niech Cię nie zawiedzie. Owocnego i miłego! :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zawiodła do spraw niezałatwionych :lol: .
Dziękuję :kwiat: , tej na której mi najbardziej zależało, to się udało. Jedna mi została, ale to pewnie już na spokojnie po święcie.
Jak widać kto mógł zrobił sobie przedłużony weekend. Niestety tylko pogoda nie dopisała. Ale podobno ma być jeszcze ciepło i babie lato zakróluje :) . Na kolejny dłuższy weekend możemy liczyć dopiero w grudniu na święta.
Im to łatwo mówić :roll: . Stopy jak kajaki, to i po grząskim i po wodzie łatwo chodzić :lol: .
Pomidorowa zjedzona, to można się położyć ;) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dobrze, że nie na manowce. :oops: :lol:
A mnie się udało sporo zrobić. Okna pomyte i pewnie to już chyba będzie na święta :o :oops: , bo raczej nie będzie już czasu. Może na szybkie odświeżenie :? . Ale na wsi w okresie jesienno-zimowym brudzą się o wiele miej niż w okresie wiosenno-letnim, bo całe brudzące tałatajstwo śpi. :lol: Poza tym panują ciemności to i tak brudu nie widać. :P Zaliczyłam też wizytę u lekarza, która mam nadzieję była na tyle skuteczna, że nie będę musiała udać się do lekarza ostatniego kontaktu. ;) :lol:
Teraz jeszcze przygotować kolację i też pomidory będą grać ważną rolę, choć nie najważniejszą. :P
A później może jeszcze jakieś łyżwiarstwo uskutecznię. :?

Ale niscy byli, to stopy tylko wrażenie optyczne dużych robiły. Zresztą odwaga się liczyła bardziej niż nogi. 8-)
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie dałem się, wcześniej były priorytety :lol: .
Ja mam czas. W ogóle nie będę mył, a na pewno zapalał :P . Zastanowię się w przyszłym roku....... przecież po remoncie myłem :lol: .
W środę i czwartek idę do kontroli. Zobaczymy co się urodzi :roll: .
Taaaa, zwłaszcza że bez butów :o .
Coś mnie muli, tylko czy to wina pogody barowej czy ostatnie przejścia :oops: .
ODPOWIEDZ