NFZ - Łódzki- czas oczekiwania?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Kasia63
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 lis 2016 14:44
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 3 razy

Re: NFZ - Łódzki- czas oczekiwania?

Post autor: Kasia63 »

Oooojjj ,przy jakim numerze dostałeś przydział .Aż się będę bała zaglądać w przeglądarkę.Składaleś w lipcu ?Ja końcówka lipca .
agadawid
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 24 lut 2016 10:05
Staż sanatoryjny: 1
Podziękowano: 1 raz

Post autor: agadawid »

Czy poda ktoś jak długo w ostatnim czasie czekał na sanatorium?
Kasia63
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witam,w naszym woj niektórzy dostają od wniosku do przydziału 7m-cy .Też jestem ciekawa jak to się u mnie rozwinie.Miał być wyjazd koniec marca ,ale mam taki nr ,że przydział może być w każdej chwili.Dam znać .Może ktoś ma przydział ?
maciejt
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 cze 2022 09:19
Podziękowano: 9 razy

Post autor: maciejt »

U mnie numerek 500 i leci. Pewnie w przyszłym tygodniu wpadnie przydział to dam znaka. Oby po Wielkiej Nocy bo inaczej bida. Chyba przeszarżowałem z terminem składania wniosku.....
Ale jak by dali faktycznie za 7 miesięcy to już bym nie miał powodów do narzekań :D
agadawid
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

To mnie zaskoczyliście :shock: ,7 miesięcy u mnie to czerwiec. Miesiąc piękny ale córka kończy w tym roku podstawówkę, rekrutacja do szkoły itp, wołałabym być w domu. Oby NFZ przeciągnął nieco ten termin ;)
Kasia63
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Myślę,że ludzie z różnych powodów przesuwają bądź rezygnują ,stąd takie przyśpieszenie.U mnie dzisiaj zwolniła ,jestem z nr 1300 ,także przydział w zasięgu wzroku.🙂
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

Niektórzy rezygnują, bo jadąc jako singiel są kwaterowani w trójkach lub czwórkach, a na pobyt kolonijny jestem za stary. :roll:
Jedynek nie ma, bo poprzerabiali na dwójki, a do dwójek są preferowane tylko małżeństwa lub pary.
Ja już na pewno po ostatnim pobycie w Verano nie pojadę sam nawet do dwójki, bo wolę zrezygnować, chyba, że też pojadę jako para, to wtedy tak, bo innego wyjścia nie ma.
Będę składał wniosek w marcu i s próbuję go połączyć, a jak się nie uda, to zrezygnuję z pobytu w sanatorium.
agadawid
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Byłam raz w sanatorium. W dwójce. Trafiłam rewelacyjnie. Poprosiłam o pokój z zepsutym telewizorem ;). Wspólokatorka była przeszczesliwa, ze nie oglądam TV a ja, że ona.
Wizja mieszkania z obcymi osobami jest dla mnie stresująca. Ale bardzo chcę jechać sie podleczyć w jakieś fajne miejsce. Z meżem nie pojadę bo córka 14 lat, jeszcze za młoda by zostać sama. Termin złożenia wniosku niby przemyślany a jednak widzę, że mogą byc niespodzianki ;)
bozenka999
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2017 13:14
Podziękowano: 2 razy

Post autor: bozenka999 »

Witam,agadawid masz rację,jak ludzie się dobiorą to jest super,miałam różne pokoje,jedynkę też,ale mnie nie zachwycała i nawet gdybym miała taką możliwość to nie chcę.Pan przy stoliku na stołówce mówił że,mając jedynkę spędza czas tylko na powietrzu,bo w pokoju się nie da,za ścianą cały dzień grało radio maryja od 6.00 na cały regulator.Pozdrawiam i pozytywnego nastawienia,przecież to tylko 21 dni,a na pewno wszystkie zabiegi są pomocne i zmiana klimatu również.
Kasia63
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witam,ależ zasuwa kolejka .Dostał ktoś przydział? U mnie poniżej 900 także mogę być zaskoczona w każdej chwili.Dobrych ,wymarzonych przydziałów . :kwiat: :D
ODPOWIEDZ