Kołobrzeg - sanatoruim MESKO

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
gucio
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 17 maja 2015 11:43
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz

Kołobrzeg - sanatoruim MESKO

Post autor: gucio »

Dostałem skierowanie do MESKO i mam kilka pytań. Czytałem posty o tym sanatorium ale przecież wszystko się zmienia więc najlepiej odświeżyć temat. Kilka dobrych rad się przyda.
Czy jest parking a jeżeli jest to jaka cena. Czy pokoje z TV. Czy są czajniczki w pokojach. Baza zabiegowa doczytałem że na miejscu ale do której godz. zabiegi ? Posiłki w jednej czy dwóch turach ? Które pokoje najlepsze /widok,piętro/ bo lubię ciszę.
Ogólnie jak coś napiszecie to będę wdzięczny.
Awatar użytkownika
gucio
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Re: Kołobrzeg - sanatoruim MESKO

Tak trochę to sam sobie odpowiem ale może się komuś to przyda.
Tv,wi-fi płatne. Czajnik na korytarzu.Zameldowanie od 7:30. Parking też płatny około 390,- za trzy tygodnie.
Awatar użytkownika
Andrzej-WP
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 paź 2015 08:39
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7
Podziękowano: 13 razy

Post autor: Andrzej-WP »

gucio pisze: 18 lis 2025 17:44 Dostałem skierowanie do MESKO i mam kilka pytań. Czytałem posty o tym sanatorium ale przecież wszystko się zmienia więc najlepiej odświeżyć temat. Kilka dobrych rad się przyda.
Czy jest parking a jeżeli jest to jaka cena. Czy pokoje z TV. Czy są czajniczki w pokojach. Baza zabiegowa doczytałem że na miejscu ale do której godz. zabiegi ? Posiłki w jednej czy dwóch turach ? Które pokoje najlepsze /widok,piętro/ bo lubię ciszę.
Ogólnie jak coś napiszecie to będę wdzięczny.
Gratuluje przydzialu.
Byłem w na przełomie sierpnia/wrzenia -2024 roku w tym sanatorium.
Opisałem swój pobyt na tym forum.
Wszystko jest na plus
Pokoje zabiegi, basen, wyżywienie i lokalizacjia- same plusy .
Może małym minusikiem są windy . bardzo wolno jeżdzące .
Bliziutko do morza - na spacery
Powodzenia .
Awatar użytkownika
gucio
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dopiszę że parking na terenie obiektu ale to jest prywatny teren i można zrobić rezerwację. Nr tel do osoby która zajmuje się parkingiem dają na recepcji. Teraz cena za 21 dni 400,- . W sezonie letnim podejrzewam że więcej.
Interesują mnie pokoje. Czy wszystkie z widokiem na morze ? Jaki widok z pięter oraz czy Panie z recepcji są życzliwe czy przydzielają pokój "jak leci".
Awatar użytkownika
Andrzej-WP
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Uzupełniając moją informacje o Mesko ,w oparciu o Twoje zapytanie.
W recepcji można delikatnie sugerować jak wysoko chcemy zamieszkiwać i po której stronie. Natomiast nie ma reguły w tym względzie .
Generalnie pokoje są umiejscowione po zachodniej i po wschodzniej stronie , tak ,że morze ewentualnie możemy częściowo widzieć z osatnich pięter , po skosie.
Ja mieszkałem na 4 pietrze. Byłem zadowolony . Tak jak pisałem , są tylko 2 windy , często bardzo obłożone kuracjuszami ,w szczególności w porze posiłków. Dlateggo też kierując się zasadą ,że można zejść po schodzach , lepiej prosić o niższe piętra.
Awatar użytkownika
gucio
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dzięki Andrzej za odpowiedzi. Mały ruch tu na forum a szkoda. Mam jeszcze pytanie. Czy przy meldowaniu jest kolejka czy jest kilka stanowisk. Jak przyjedzie ponad 100 osób to pewnie się czeka.
Awatar użytkownika
Andrzej-WP
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gucio !!
Powiem Ci tak ,że w większości sanatoriach w porze rannej , przy przyjęciu jest kolejaka. W przypadku MESKO , jak pamiętam przyjmowały dwa zespoły przy recepcji. Przyjęcia były dośc sprawne. Wydaje mi się ,że moje oczekiwanie było okoo 40 minut. A byłem przy recepcji podczas przyjazdu okoo godziny 7.30--8.30 rano.

Jesli masz jakieś jeszcze pytania- pytaj!!
Awatar użytkownika
zibi1959
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2020 18:19
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękowano: 3 razy

Post autor: zibi1959 »

Myślę ,że dobre miejsce Tobie się trafiło., ja korzystałem z muzyko-terapii w Mesko ,fajnie grali i czasami było tłoczno
Awatar użytkownika
gucio
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Andrzej- jak wygląda sprawa z zameldowaniem. W recepcji Cię meldują i dają klucz do pokoju czy na pokój się czeka. Pytam bo w Ustroniu po zameldowaniu czekałem na SMSa że pokój wolny. Potem lekarz i dietetyk ? Chyba do obiadu muszą to ogarnąć. Jak na stołówce. Na zdjęciach widziałem stoliki cztero-osobowe. Może to dla 'prywatnych' ?.
Awatar użytkownika
Andrzej-WP
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cześć GUCIO
Klucz dostajesz odrazu przy zameldowaniu. Ja dostałem około godziny 10 rano . To co mi wiadomo, to większośc dostawała klucze bezpośrednio po meldunku. Były jakieś wyjątki od tej zasady , ale to na zasadzie wyjątku.
Stoliki czteroosobowe, przykryte czystymi obrusami . Dość elegancko. Wszyscy mają takie same stoliki i posiłki , tak NFZ, komercja, także pracownicy, Zarząd, właściciele . Dla wszystkich jednakowe posiłki. Smaczne, urozmaicone, kulturalnie, szytbko podane .
Bęziesz zadowolony.
Tak jak wcześniej napisałem jednym z minusów są małe windy, przepełnione w czasie pory posiłków.
ODPOWIEDZ