Nałęczów 8.03 do 28.03.2025

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
zbyszko61
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 17 kwie 2024 16:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 22 razy
Podziękowano: 18 razy

Nałęczów 8.03 do 28.03.2025

Post autor: zbyszko61 »

Jadę w marcu wraz z moją małżonką do Nałęczowa. Nawet mi nie podali nazwy ale po adresie domyslam się co to za obiekt. Nigdy tam nie byłem. Czy może ktoś był ? i napisze słów kilka?

Obrazek
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Re: Nałęczów 8.03 do 28.03.2025

Post autor: Felice »

Jest to sanatorium Ciche Wąwozy.
Awatar użytkownika
zbyszko61
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Jest to sanatorium Ciche Wąwozy.
Tak wiem, poczytałem sobie trochę o tym obiekcie w google i generalnie opinie nie są złe. Ja mało kiedy sugeruję się opiniami bo zwyczajnie nie jestem zbyt wymagający a i wiem że ludzie różne bzdury wypisują. Byłem nie tak dawno w Równicy i jak dla mnie było super. Wczoraj przeczytałem opinię o Równicy cyt: " najgorsze sanatorium w jakim byłam " :D Jak dla mnie jest kilka rzeczy które być muszą: jadę z żoną zatem pokój dwuosobowy, łazienka w pokoju no i jakośc zabiegów. W tych tematach liczyłem że ktoś coś napisze. W googlach ludzie pisza że tam nie ma innych pokoi jak dwuosobowe. Jedynki są ale mało. Zatem jak tak jest to mi pasuje. Z Częstochowy mam tam dość daleko ale mam samochód więc to nie problem. Po Nowym Roku zadzwonię i wszystkiego sie dowiem. W ostateczności zawsze mogę zrezygnować i poczekać odnowa. Jakoś dużego ciśnienia nie mamy. Wraz z żoną bardzo dużo podróżujemy i zawsze sanatorium można na chwilkę zamienić na jakieś fajne wczasy. ;) Dziękuję za odpowiedź :serce:
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 06 maja 2014 12:50
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Martinka »

Miłego pobytu. :kwiat:
Na przeciwko w parku jest basen Atrium i pijalnia czekolady.
Byłam obok w sanatorium ZNP i w Rolniku.
:
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

A i jeszcze w Sanatorium Fortunat.
Stała bywalczyni :roll:
Awatar użytkownika
Stanleyy
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 18 sty 2022 17:42
Staż sanatoryjny: 6
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Stanleyy »

Dobry wieczór ; trafiliście fajne miejsce, byłem w Nałęczowie w sąsiednim sanatorium ZNP , super miejsce , piękny park , można odpocząć . Polecam odwiedzić Karczmę Nałęczowską , serwują dania z dziczyzny i faworki z karpia . Jeżeli jedziesz samochodem koniecznie trzeba się wybrać do Kazimierza Dolnego , Lublina i Dęblina (muzeum sił powietrznych) . Ze Stradomia jest bezpośredni pociąg do Nałęczowa , jak byś się zdecydował jechać pociągiem . Jak długo czekaliście na wspólny wyjazd do sanatorium ? , pozdrawiam ,życzę udanego pobytu . :ugeek:
Awatar użytkownika
zbyszko61
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Martinka pisze: 09 gru 2025 20:46 Miłego pobytu. :kwiat:
:
Martinka bardzo dziękuję :serce:
Awatar użytkownika
zbyszko61
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Stanleyy pisze: 09 gru 2025 22:32 Dobry wieczór ; trafiliście fajne miejsce, byłem w Nałęczowie w sąsiednim sanatorium ZNP , super miejsce , piękny park , można odpocząć . Polecam odwiedzić Karczmę Nałęczowską , serwują dania z dziczyzny i faworki z karpia . Jeżeli jedziesz samochodem koniecznie trzeba się wybrać do Kazimierza Dolnego , Lublina i Dęblina (muzeum sił powietrznych) . Ze Stradomia jest bezpośredni pociąg do Nałęczowa , jak byś się zdecydował jechać pociągiem . Jak długo czekaliście na wspólny wyjazd do sanatorium ? , pozdrawiam ,życzę udanego pobytu . :ugeek:
Bardzo Ci dziękuję za odzew. Skierowania złożyliśmy 30 czerwca. Za jakieś dwa tygodnie już miałem informację że są zaakceptowane. Zatem za pośrednictwem IKP wysłałem wniosek o połączenie skierowań. Za kilka dni ku mojemu zdziwieniu zadzwoniła Pani z NFZ z informacją że skierowania zostały połączone. Kilka dni temu dostałem wiadomość że nasze skierowania zmieniły status. I to w zasadzie tyle. Zatem czekaliśmy 8 miesięcy w 9 miesiącu jedziemy. Pojadę samochodem bo to marzec z pogodą może być różnie a tak zawsze można pozwiedzać. Kazimierz piękny byliśmy tam z żoną kilka dni w ub roku. Jeszcze raz dziękuję. Trzymaj się :serce:
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

zbyszko61 pisze: 10 gru 2025 19:40
Martinka pisze: 09 gru 2025 20:46 Miłego pobytu. :kwiat:
:
Martinka bardzo dziękuję :serce:
Dobry Wieczór :)
Zbyszku jeszcze mamy Rodzinę w Puławach, więc jeździliśmy do niej czasami po drodze do Kazimierza Dolnego . Po wizycie w Kazimierzu lub bawet specjalnie wybieramy się czasami do Nałeczowa na basen Atrium .Polecam . :!: :)
Muszę znów tam wybrać bo dawno jej byłam. :roll:
Pozdrawiam i Dobranoc. :)
Awatar użytkownika
zbyszko61
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dobry Wieczór :)
Zbyszku jeszcze mamy Rodzinę w Puławach, więc jeździliśmy do niej czasami po drodze do Kazimierza Dolnego . Po wizycie w Kazimierzu lub bawet specjalnie wybieramy się czasami do Nałeczowa na basen Atrium .Polecam . :!: :)
Muszę znów tam wybrać bo dawno jej byłam. :roll:
Pozdrawiam i Dobranoc. :)
Na basen na 100%się wybiorę. Ja tu u siebie korzystam z basenu minimum 3 razy w tygodniu, zatem nie wyobrażam sobie aby tam było inaczej. Będę tam samochodem zatem pozwiedzamy trochę :lol: Nie zamierzam siedzieć w pokoju bo ja nie z tych ludzi :D Jeszcze raz bardzo dziękuję za odzew :serce:
ODPOWIEDZ