Anker, możesz rozwinąć temat? Bo jak dla mnie to głupoty piszesz!. Przepracowałem w przemyśle ciężkim 47 lat (huta), moja żona również z tym że trochę krócej czyli 42 lata. Oboje nie tak dawno przeszlismy na emeryturę i po raz pierwszy chcemy razem pojechać. W sumie razem pracowaliśmy 89 lat i tyle lat płaciliśmy składki. Dodam może nieskromnie że moja małżonka miała 34 dni nieskładkowe a ja trochę więcej 8 miesięcy. I Ty piszesz że mnie ktoś traktuje wyjątkowo bo co? Bo pokój mi dwuosobowy dadzą? a poza tym pokojem to gdzie w którym miejscu tak mnie traktują? Zastanów się co piszesz bo nie przystoi......skoro malzenstwa sa traktowane w sposob wyjatkowy
wspólny wyjazd
- zbyszko61
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 17 kwie 2024 16:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 22 razy
- Podziękowano: 18 razy
Re: wspólny wyjazd
-
Arker
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
- Oddział NFZ: Lubelski
- Podziękował: 54 razy
- Podziękowano: 33 razy
- zbyszko61
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 17 kwie 2024 16:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 22 razy
- Podziękowano: 18 razy
No cóż? bez konkretów, tak myślałem. Dalsza dyskusja jest zbędna. Wesołych ŚwiątTobie przystoj byc traktowanym na preferencyjnych warunkach?,a co do pracy to kazdy pracuje ,pracowal,ale watpie zebys zrozumial ,ty masz roszczeniowa postawe ,pracowalem to mi sie nalezy pokoj 2 ,innych mam gdzies .bez odzewu.Ja tez juz ponad 40 lat pracuje i mam byc w sanatorium z honorami witany i apatament dostac?
-
edwardo
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 24 cze 2024 10:51
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 52 razy
- Podziękowano: 105 razy
-
Genever
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 31 maja 2022 06:44
- Podziękował: 19 razy
- Podziękowano: 73 razy
Wińmy system nie małżeństwa to raz. Korzystają bo mogą, bo boją się często właśnie o pobyt z kimś obcym. Dwa pisałam wielokrotnie plany planami życie życiem... każdy z różnych przyczyn kiedyś będzie zmuszony jechać sam i egzystować w pokoju wieloosobowym jak będzie miał pecha i o ile będzie chciał kuracji w takich warunkach. Trzy...dajmy ludziom wybor, chcą jedynkę, chcą zapłacić proszę uprzejmie. Ale tych ch....ch jedynek po prostu brakuje.
Co ma do tej dyskusji staż pracy i składki totalnie nie rozumiem... podobno dostęp do rehabilitacji mamy wszyscy płacący czyż nie? Pracujących ciężko, płacących składki jest jak zakładam większość z nas.
Właśnie szukałam diabetologa na przyszły rok.. proszę dzwonić w styczniu może będzie grafik na .. czerwiec
Za to kochani piękny czas przed nami. Ja na spokojnie, powolutku... świat się nie zawali jak coś tam zrobię po świętach albo ... wcale.
Za to lektur z biblioteki multum, nalewka pigwowa w zasięgu ręki, jeszcze pierniczków miseczka i jest jak trzeba.
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 12 razy
- Podziękowano: 52 razy
To chyba pomyłka z imieniemZbyszko konkretów mieliśmy aż za wiele i byłoby super nie rozdrapywać w okresie świątecznym tego tematu na nowo.![]()
Wystarczyło nie rozdrapywać.Dalsza dyskusja jest zbędna. Wesołych Świąt![]()
-
edwardo
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 24 cze 2024 10:51
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 52 razy
- Podziękowano: 105 razy
Ja piszę wtedy , gdy zaglądnę na forum - nie spędzam tutaj życia , jak inna , jedyna sprawiedliwa na tym forum
-
Genever
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 31 maja 2022 06:44
- Podziękował: 19 razy
- Podziękowano: 73 razy
Kleinehexe pisze: 22 gru 2025 16:23To chyba pomyłka z imieniemZbyszko konkretów mieliśmy aż za wiele i byłoby super nie rozdrapywać w okresie świątecznym tego tematu na nowo.![]()
, bo Zbyszko to dwa dni temu już napisał
Żadna pomyłka... właśnie Zbyszko pisał o stażu pracy.
A ponieważ nadal nie muszę mieć kropki nad " i " nie "rozdrapuję" tematu. Co miałam powiedzieć wybrzmiało.
Wychylam kieliszek nalewki za Wasze zdrowie!
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Dziękuję
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Widzisz Edwardo, właśnie o to mi chodzi, że nie każdy tu zagląda codziennie, a niektórzy raz na parę lat i nie są tak zorientowani w całej dyskusji. Ale chyba od tego jest forum publiczne, by każdy mógł wypowiedzieć swoje zdanie, a mówienie komuś kiedy ma skończyć dyskusję, a później samemu się ciągnie wywód jest trochę niefajne, zwłaszcza, że to nie pierwszy raz.edwardo pisze: 22 gru 2025 17:43 Wyczuwam temat![]()
Ja piszę wtedy , gdy zaglądnę na forum - nie spędzam tutaj życia , jak inna , jedyna sprawiedliwa na tym forum![]()
nie byłaby sobą, gdyby nie wtrąciła swoich 5 groszy
![]()
![]()
I jeszcze dodam, że każdy żyje swoim życiem, nawet jeśli wirtualnym, i chyba Ciebie nie powinno to interesować, a jednak jesteś bardzo zorientowany kto jest jedynym sprawiedliwym na tym Forum.