Cito Oddział Rehabilitacji Ogólnoustrojowej
Cito Oddział Rehabilitacji Ogólnoustrojowej
Prośba. Czy ktoś się orientuje gdzie znajdę do 6-mscy termin na cito na Oddziale Rehabilitacji Ogólnoustrojowej ?
Wyszedłem ze Szpitala Reumatologicznego w Ustroniu w trakcie Diagnostyki wyszło mi ,że mam RZS. Kazali w miarę szybko na Rehabilitację w Szpitalu. U nich terminy za 5 lat : ). Ktoś doradzi gdzie najlepsza opieka i terminy najlepiej Południe Polski? ale w sumie bez różnicy byle szybko.
- BarbaraB64
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 01 mar 2019 18:01
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękowano: 2 razy
Re: Cito Oddział Rehabilitacji Ogólnoustrojowej
- andrzej590
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 kwie 2017 12:58
- Staż sanatoryjny: 10
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękowano: 1 raz
-
Malgo
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 05 lip 2021 14:10
- Staż sanatoryjny: 2
Basiu, czy możesz mi powiedzieć jak wygląda kwestia rygoru w tym Sanatorium na rehabilitacji poszpitalnej??? Można wychodzić normalnie? Parkietoterapia wieczorem wchodzi w grę?BarbaraB64 pisze: 19 lis 2025 19:44 Witam. Jeśli masz skierowanie ze szpitala na rehabilitację to mogę polecić Kudowę Zdrój sanatorium Bristol, byłam tam dwa razy na rehabilitacji poszpitalnej, zabiegi wszystkie na miejscu , rehabilitanci bardzo pomocni , w razie pytań chętnie odpowiem.Pozdrawiam![]()
- BarbaraB64
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 01 mar 2019 18:01
- Podziękowano: 2 razy
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowano: 76 razy
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 16 razy
- Podziękowano: 26 razy
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowano: 76 razy
Na RO kolega po pobycie w szpitalu reumatologicznym w Ustroniu mógł w szybkim trybie zrealizować tylko u nich . W innych miejscach mu odmawiali.
-
Malgo
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 05 lip 2021 14:10
- Staż sanatoryjny: 2
Basiu, czy możesz jeszcze podpowiedzieć czy w Kudowie nie ma problemu z przedłużeniem rehabilitacji do pełnych 7 tygodni? Wiem że to zależy od schorzenia, lekarza itp, ale czy przedłużali czy preferują podstawową, 3 tygodniową rehabilitację?BarbaraB64 pisze: 29 gru 2025 13:07 Dzień dobry. Malgo w Kudowie w Bristolu normalnie można wychodzić, nie trzeba nikogo informować o wyjściu , ograniczenia są jedynie z wycieczkami ale z tego co wiem też osoby z oddziału rehabilitacji jeździły. W tym roku jak byłam to jedynie pielęgniarka dzwoniła do pokoju wieczorem tak około 21- szej i pytała czy wszystko ok ale jak chciało się gdzieś wyjść wieczorem to wystarczyło powiedzieć pielęgniarce i po powrocie zadzwonić że wróciło się i jest wszystko ok. Z tego co wiem to w Równicy w Ustroniu też nie ma problemu z wychodzeniem z oddziału rehabilitacji. Pozdrawiam Serdecznie![]()