Turnus rehabilitacyjny z dofinansowaniem PEFRON (dofinansowanie)

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękowano: 1 raz

Re: Turnus rehabilitacyjny z dofinansowaniem PEFRON (dofinansowanie)

Post autor: sztani »

też złozyłem ale w niektórych ośrodkach ceny powalają turnus nawet 6 tysięcy -Busko Marconi . w większości chcą ZADATEK a co jeśli nie przyznają . Świadomie piszą (a my musimy wiedzieć ) ,że zadatek ulega przepadkowi w razie nie otrzymania dofinansowania . Może ktoś zna ośrodki w górach gdzie nie jest wymagany zadatek przy rezerwacji. No i ceny normalne . Wiem ,ze wszystko do góry idzie ale 4000 tysiące to teraz prawie norma .
Pozdrawiam Forum :)
czytałem wczoraj artykuł prasowy z wypowiedzią RPO dotyczący przyznawania dotacji ,dofinansowania do turnusów i nie tylko przez PCPR i MOPS miał wiele zastrzeżeń . PCPRy same czego czynić nie mogą ustalają kryteria przyznawania . Tak sie dzieje we wszystkich instytucjach zajmujących się dotacjami\dofinasowaniami. Według RPO każdy kto spełnia warunki nakazane przez PFRON powinien dostać dofinansowanie.
Awatar użytkownika
BarbaraB64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2019 18:01
Oddział NFZ: Śląski
Podziękowano: 2 razy

Post autor: BarbaraB64 »

Dzień dobry. Ja jednak zrezygnowałam z starań o dofinansowanie , lada dzień powinnam dostać przydział do sanatorium a poza tym sytuacja zdrowotna u mnie na ten moment nie ciekawa więc postanowiłam odpuścić sobie w tym roku.
kryzny
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 sty 2015 09:26
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: kryzny »

Polecam hotel Trojan w Lądku Zdroju. Jest basen podstawowe zabiegi dobre jedzenie . Lądek jest bardzo urokliwy i okolice piękne .
men_bi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2016 13:13
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: men_bi »

A ja polecam nad morzem, ostatnio byłem w Świnoujściu koniec sierpnia 2025 za 3800zl.W górach po wariowali z tymi cenami :o, mało się odkuli tej zimy, znajomi byli, to drożyzna na każdym kroku. W tym roku nie składam wniosku, bo u nas przydział dofinansowania co 2 lata ;) życzę pozytywnych przy działów.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

men_bi masz rację, że w górach jest dużo drożej. Przejrzałem mnóstwo ofert w górach od Dolnego Śląska do Bieszczad i wszędzie drożej niż nad morzem o 50%, a nawet więcej. Zresztą to samo ostatnio usłyszałem w TV.
Nad morzem dużo promocji i można wybierać miejsce i obiekty w zależności od zasobności portfela.
Sam wybieram się do Świnoujścia, którego jestem fanem.
ODPOWIEDZ