Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 13 razy

Re: Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?

Post autor: Narewka »

Ja trzy razy pisałam o Busko, na koncie Ikp ,pod skierowaniem.Pisałam konkretnie o rehabilitacji,o możliwości dobrego dojazdu i terminie.W moim przypadku być może wzięto pod uwagę wiek i stan zdrowia.
W kwietniu zacznij szukać zwrotów, być może coś upolujesz. powodzenia!
Marcin_Es
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 12 mar 2024 12:59
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Marcin_Es »

No właśnie, już któryś raz widzę, że ktoś wspomina o pisaniu poprzez IKP.. ale ja albo nie mam u siebie takiej opcji, albo jej zwyczajnie nie widzę! :lol: Gdzie tego szukać? Widzę ikonkę "skierowania", po wejściu widzę listę skierowań (aktywnych bądź nie) i widzę też swoje skierowanie do sanatorium. Jedyne co mogę tu zrobić to kliknąć w "zobacz skierowanie" - ale to już prowadzi donikąd. Otwiera się informacja o rozpoznaniu, oraz info, kto wystawił skierowanie. Jedyne co mogę zrobić z tego poziomu do "udostępnić e-skierowanie". Robię coś źle? :) Szukam nie w tym miejscu?

***już znalazłem! okazuje się, że aplikacja mobilna nie ma takiej opcji, ale z poziomu komputera już jest! :) ***
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 23 razy
Podziękowano: 119 razy

Post autor: Genever »

Ja na komórce mam przycisk kontakt z NFZ. Moja prośba sprzed ostatniego wyjazdu nie została uwzględniona.
Widzę że w części kraju ale i u nas zdarzają się życzliwi urzędnicy.
Takich nie ma kompletnie np. we Wrocławiu. Ale cóż mamy część społeczeństwa, która uważa, że MUSIMY brać co nam dają bo przecież płacimy grosze. Moje zdanie znacie. Mogę przyjąć listopad jak zwykle jeżeli jest dobra baza zabiegowa ale już cztery panie na 17 metrach w pokoju z lat 80 to dla mnie nie do przeskoczenia. Nawet "za darmo".
Marcin tym razem życzę Ci wymarzonego przydziału, który przyjmiesz z uśmiechem i bez wątpliwości.
Aga2911
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 29 paź 2025 16:14
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Aga2911 »

Gratulacje Narewko. Masz to o co prosiłaś ,tak jak i ja. Miesiąc przed Tobą przetrę szlaki w Busku. Też będę tam pierwszy raz .Miłego pobytu.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Przyszedł czas na pożegnanie poczekalni.Teraz czekam na wyjazd,choć to jeszcze tyle czasu.Ale to mój wyczekiwany maj/czerwiec,bo NFZ Mazowiecki spełnił moją prośbę i dostałam to,co chciałam.Dzięki !!
Wszystkim oczekującym życzę wymarzonych skierowań,udanych pobytów i sympatycznego towarzystwa.
Awatar użytkownika
Wanda Maz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 maja 2014 08:39
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Wanda Maz »

Hej
Mój czas oczekiwania na otrzymanie skierowanie to 4 i pół miesiąca
Rano miałam jeszcze numer 2125. Zaglądam a tam przydział do Szczawnicy do Sanatorium Inhalatorium od. 12 mają do 2 czerwca. Termin ok bo obawiałam się że dostanę ze zwrotów i dwa tygodnie przed wyjazdem ale udało.się. Tylko nie wiele udało się znałeś informacji na temat tego sanatorium.
A jak tam u Was spadają numerki? Michał jaka sytuacja iu Ciebie?
Pozdrawiam wszystkich oczekujących na przydziały oby numerki szybko spadały a terminy i miejsca były jak najbardziej trafione❤️🌹
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Byłam wiele lat temu w Inhalatorium.Kameralne sanatorium,blisko pijalni wód.Na posiłki i część zabiegów chodziliśmy do innego sanatorium.Pokój miałam 2+2,były też dwójki.W Szczawnicy ,jak dla mnie,za dużo schodów.Kiedyś policzyłam,że z placyku przed pijalnią do pokoju było prawie 200 schodów.
A,jeszcze przypomniałam sobie,że tam po raz pierwszy /i ostatni/,miałam inhalace celkowe,w takich jakby budkach telefonicznych.Ciekawe,czy jeszcze są?.
Marcin_Es
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Wanda Maz pisze: 23 lut 2026 15:53 Hej
Mój czas oczekiwania na otrzymanie skierowanie to 4 i pół miesiąca
Rano miałam jeszcze numer 2125. Zaglądam a tam przydział do Szczawnicy do Sanatorium Inhalatorium od. 12 mają do 2 czerwca. Termin ok bo obawiałam się że dostanę ze zwrotów i dwa tygodnie przed wyjazdem ale udało.się. Tylko nie wiele udało się znałeś informacji na temat tego sanatorium.
A jak tam u Was spadają numerki? Michał jaka sytuacja iu Ciebie?
Pozdrawiam wszystkich oczekujących na przydziały oby numerki szybko spadały a terminy i miejsca były jak najbardziej trafione❤️🌹
Hej! Zakładam że to było pytanie do mnie.. bo chyba żaden Michał się tu nie udzielał w ostatnim czasie ;) Zacznę jednak od Twojego sanatorium Wando. Z tego co wyczytałem (opnie z Google), to opinie są raczej pozytywne. Zazwyczaj ludzie są zadowoleni z pobytu, ale.. to tak na prawdę nie jest żadnym drogowskazem czy wyznacznikiem dla Twojej satysfakcji. Ja dwa lata temu byłem w sanatorium, które miało sporo niepochlebnych opinii (bo daleko od cywilizacji, bo straszne tłumy, bo jedzenie kiepskie..) - a ja byłem ze swojego pobytu bardzo zadowolony. Życzę Ci jednak, żeby te pozytywne opinie miały przełożenie na rzeczywistość i abyś też była zadowolona. Na zdjęciach samo sanatorium wygląda stylowo, jak pałac.. wizualnie - super, resztę ocenisz w praktyce :)
Jeśli chodzi o mnie - kolejka posuwa się błyskawicznie. 4 tygodnie po otrzymaniu pisma z NFZ informującego, że przede mną 32 tys osób - lista skróciła się już już niemal o 11 tysięcy! Natomiast na złożone w NFZ pismo z prośbą o przydział w konkretne miejsce, tym razem odpowiedzi nie dostałem. Jednak nie przeszkadza mi to wcale. Odpowiedzi może nie być, ważne żeby kierunek się zgadzał :lol: a ten poznam.. przy takim tempie - za jakieś 8 tygodni, bo z kolejki ubywa średnio niemal 3tys osób tygodniowo :)
Awatar użytkownika
Yaga
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 lut 2015 14:59
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Yaga »

Dzień dobry .Jestem ciekawa x jakim numerem jest przydział do sanatorium. Mam 2500 nr chciałbym coś dalej zaplanować na lato
Może ktoś ostatnio dostał przydział z reumatologii.Dziękuję i pozdrawiam :)
Marcin_Es
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Hej! Niestety nie wiem jak to jest z reumatologią (mnie interesuje pulmonologia) - ale u mnie to nadal leci jak szalone. Średnio ubywa po 2000 tygodniowo. Podejrzewam ze na dniach dostaniesz przydział - a to by oznaczało pewnie wyjazd jakoś na początku czerwca ;)
ODPOWIEDZ