Szalona Paczka
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
Re: Szalona Paczka
- Pasazerka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 13 sty 2025 11:06
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 2
- Podziękował: 11 razy
- Podziękowano: 18 razy
Ależ ja się tutaj w pełni zgadzam, żeby nie byłozbigniew165 pisze: 07 lut 2026 09:19
Co dyskusji, to oby więcej ich było w naszym temacie, a nie tylko dzień dobry, pogoda i wieczorem dobranoc.
Forum jest chyba po to, żeby dyskutować w sprawach w których mamy coś do powiedzenia i zawierać znajomości w realu na wyjazdach.
Ja jestem kompletnie na innym etapie niż wy i swoją przygodę z sanatoriami zaczęłam i to w dość wczesnym wieku, bo jakby nie było, jeszcze przed czterdziestką. Na razie byłam na jednym wyjeździe z NFZ i na jednym z ZUS i w obu przypadkach mam zasadniczo dobre wspomnienia i nie miałam jakichś wybitnie wielkich powodów do narzekania. Jakkolwiek doskonale rozumiem wasze krytyczne podejście do tych wyjazdów na takich zasadach jakie nam serwująkże nadal planuję dawać szansę tym wyjazdom, chociaż właśnie, żeby nie trafić do jakiejś wieloosobowej sali to wolę jednak skorzystać ze zwrotów i dzięki temu po wcześniejszym rozeznaniu wiedzieć na co gdzie mogę liczyć. A pewnie w niewielu miejscach jako samotna sierotka na tę dwójkę mogę liczyć. Bo na jedynkę jestem za młoda i za zdrowa, więc nawet o tym nie marzę
-
Arker
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
- Oddział NFZ: Lubelski
- Podziękował: 101 razy
- Podziękowano: 54 razy
Troche przesadzilas MartinkaMartinka pisze: 06 lut 2026 11:18 Gieniu .
Tak znamy sytuację.![]()
Po co mi pobyt w pokoju 3 osobowym ze starymi babami - bez urazy dla kogokolwiek![]()
Po co mi jest to, kiedy wykupuję 1 a otrzymuję za ścianą 2 osobowy pokój ,bo to jest tzw. studio![]()
![]()
3 tyłki do kibla i łazienki![]()
Sanatoria nie są przygotowane na sanitariuszy, którzy płacą i w sumie wymagają.
Wiem, że ro nie są wczasy i inclusive ale tak po prawdzie można byłoby się spodziewać
lepszych warunków za kasiorę, którą wydaję na ten wyjazd.
Dlatego powiedziałam sobie Dość![]()
![]()
![]()
![]()
Nie mam ochoty na takie bzdety![]()
Atina - - ciało , duch to do Kościoła a nie do tzw. kur..torium![]()
![]()
![]()
Jestem na nie i już mi wystarczy.![]()
![]()
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 259 razy
- Podziękowano: 138 razy
Wiek i zdrowie prawie nigdy nie są brane pod uwagę w przyznawaniu jedynekPasazerka pisze: 07 lut 2026 15:52 Bo na jedynkę jestem za młoda i za zdrowa, więc nawet o tym nie marzę![]()
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
zainicjować dyskusję i nieraz mi się to udaje ale nieraz spotykam się z docinkami pewnej osoby, która nie jest zadowolona, że dyskutujemy. Nie wiem, czy teraz też nie będzie uszczypliwości ze strony w/w osoby, bo dyskutujemy już drugi dzień, a to już chyba za dużo.
-
Arker
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
- Oddział NFZ: Lubelski
- Podziękował: 101 razy
- Podziękowano: 54 razy
Badz dobrej mysli ,jak wyjezdzasz musisz miec dobre nastawienie jezeli to masz to z kazdym dasz rade wytrzymac te 21 dni czy tez 24 ,bylem 14 razy i nie mialem z nikim problemu ,zawsze rozstania byly trudne ,mieszkalem 8 razy z kims i 6 sam ,trzeba lubic siebie to z polubieniem kogos nie bedzie problemu,tak naprawde w pokoju nie spedzamy calych dni .PozdrawiamPasazerka pisze: 07 lut 2026 15:52Ależ ja się tutaj w pełni zgadzam, żeby nie byłozbigniew165 pisze: 07 lut 2026 09:19
Co dyskusji, to oby więcej ich było w naszym temacie, a nie tylko dzień dobry, pogoda i wieczorem dobranoc.
Forum jest chyba po to, żeby dyskutować w sprawach w których mamy coś do powiedzenia i zawierać znajomości w realu na wyjazdach.Po prostu się zaskoczyłam skalą dyskusji akurat w tym wątku, który zwykle właśnie jest głównie powitalno-pożegnalny i kawkowy
![]()
Ja jestem kompletnie na innym etapie niż wy i swoją przygodę z sanatoriami zaczęłam i to w dość wczesnym wieku, bo jakby nie było, jeszcze przed czterdziestką. Na razie byłam na jednym wyjeździe z NFZ i na jednym z ZUS i w obu przypadkach mam zasadniczo dobre wspomnienia i nie miałam jakichś wybitnie wielkich powodów do narzekania. Jakkolwiek doskonale rozumiem wasze krytyczne podejście do tych wyjazdów na takich zasadach jakie nam serwująkże nadal planuję dawać szansę tym wyjazdom, chociaż właśnie, żeby nie trafić do jakiejś wieloosobowej sali to wolę jednak skorzystać ze zwrotów i dzięki temu po wcześniejszym rozeznaniu wiedzieć na co gdzie mogę liczyć. A pewnie w niewielu miejscach jako samotna sierotka na tę dwójkę mogę liczyć. Bo na jedynkę jestem za młoda i za zdrowa, więc nawet o tym nie marzę![]()
- Pasazerka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 13 sty 2025 11:06
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 2
- Podziękował: 11 razy
- Podziękowano: 18 razy
To swoją drogą, ale podejrzewam, że to mnie skreśla po dwakroć
A tak naprawdę to pisałam to nieco prześmiewczo, bo po prostu czytając czy to tutaj czy na grupach fejsbukowych informacje na temat dostępnych pokoi to tu, to tam, widzę, że trafić na nią to niemal jak wygrać w totolotka.
No i wchodząc w ten sanatoryjny świat jednak nigdy bym się nie spodziewała, że dwójka to jest luksus. Niestety.