POMORSKI NFZ -kolejka itp

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Re: POMORSKI NFZ -kolejka itp

Post autor: Atina »

To ja pierwsza na wylocie później Krychna i Asik...
będą emocje :lol:
Na dziś 2200 :roll:
Endrjus
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 gru 2012 22:31
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 14 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Endrjus »

BarbaraG pisze: 06 lut 2026 01:48
Endrjus pisze: 25 sty 2026 19:12 Dobry wieczór
Dojechałem szczęśliwie do Krynicy Zdroju. Podróż nie była łatwa, bo miałem cały wachlarz warunków atmosferycznych. Od mrozu (wyjeżdżając było -8), „szklank” w centralnej Polsce, gęste mleko (czyt. mgła) na Śląsku i w Małopolsce, a na sam koniec deszcz i +6,5 w Krynicy.
Mam pokój trzyosobowy, parking u Proboszcza dobrodzieja. Żyć nie umierać
Pozdrawiam
Endrjus, zaraz będziesz wracał :lol: :lol: Już teraz leci z górki. Wykorzystaj czas na maxa :D
Leci, leci z góry. Ostatni raz pojechałem zimą. Takie mam postanowienie. Ogólnie jest dobrze. Warunki socjalnobytowe super. Mieszkam w pokoju trzyosobowym a jest nas dwóch. Jedzenie smaczne. Zabiegi na 3+ , ale kadra na 6+
Jakoś mam pecha - dwa dni przed wyjazdem stuknąłem sarnę, auto naprawiłem, a tu odmówiło mi posłuszeństwa. Jest zrobione. Mieszka tu magik, który zrobi wszystko - mistrz świata. Jest wesoło.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
BarbaraG
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 sie 2018 12:24
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 40 razy
Podziękowano: 24 razy

Post autor: BarbaraG »

Nigdy nie chciałam jechać do sanatorium zimą. Za dużo trzeba wziąć ciepłych rzeczy. Co prawda to żaden problem, bo zawsze jadę samochodem, ale nie zawsze zabiegi są w tym samym obiekcie co nocleg.
Moje wyjazdy do sanatorium to końcówka kwietnia i max do 10.10. I te terminy mi odpowiadają. Od lat udaje mi się tak wyjeżdżać. Dlatego nowy wniosek złożę około listopada.
Pozdrawiam 😊
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Mnie zima na 3 tyg w sanatorium już od dawna nie interesuje :roll:
Szkoda urlopu,trasa też problem...chyba że mi się zmieni na emeryturze ale wątpię
Tygodniowy pobyt prywatnie czemu nie 8-) w obiekcie gdzie wszystko na miejscu ;)
Awatar użytkownika
Asik_
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sie 2022 09:55
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 37 razy

Post autor: Asik_ »

A ja w lecie byłam tylko raz,no można liczyć 2,bo w Połczynie na przełomie kwietnia i maja.No cóż nie zawsze można wybierać szczególnie jak organizm się rehabilitacji upomina :| Ale zgadzam się z Wami całkowicie,ciepłe dni,to ciepłe dni i wieczory długie na spacery :D
Tym razem wreszcie celuję na lato,od początku czerwca mogę już jechać :lol:
krychna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 lut 2016 17:01
Staż sanatoryjny: 3
Podziękowano: 12 razy

Post autor: krychna »

Asik_ pisze: 08 lut 2026 18:58 Krychna,
no to czekamy z nadzieją :D
Asik myślę że będzie lato lub wczesna jesień,więc termin dobry.Jedna przeszkodą pokonana teraz trafić na dobre sanatorium.Chciałabym do Buska bo w wielu innych byłam :)
Awatar użytkownika
Pasazerka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2025 11:06
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 18 razy

Post autor: Pasazerka »

Ja z kolei swój pierwszy wyjazd do sanatorium miałam na przełomie lutego i marca i mimo, że dni krótkie to mi się podobało. Chociaż wiadomo, przy dłuższym dniu to by człowiek więcej skorzystał z okolicznych atrakcji i może trochę sensowniej po tych górkach potuptał. Ale pewnie tutaj spore znaczenie miał też fakt, że to był ten pierwszy raz, więc właściwie wszystko mnie ekscytowało :lol:

Tym samym wniosek mogę składać do NFZ już w marcu a wyjazd mogę mieć nie wcześniej niż we wrześniu, ale tak się zastanawiam czy nie wstrzymać się trochę z jego składaniem i spróbować zapolować na zwroty. Wyjazd we wrześniu/październiku byłby idealny dla mnie, nie powiem.

A póki co czekam i obserwuję kiedy i gdzie wy będziecie wyjeżdżać :D
Awatar użytkownika
Asik_
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sie 2022 09:55
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 37 razy

Post autor: Asik_ »

krychna pisze: 09 lut 2026 15:45
Asik_ pisze: 08 lut 2026 18:58 Krychna,
no to czekamy z nadzieją :D
Asik myślę że będzie lato lub wczesna jesień,więc termin dobry.Jedna przeszkodą pokonana teraz trafić na dobre sanatorium.Chciałabym do Buska bo w wielu innych byłam :)
Ja chciałabym w góry,zawsze tęsknię za tymi widokami i klimatem :serce: ,ale jest trochę problem,bo złożyliśmy wniosek z mężem,a mój kochany jest rok po zawale i boi się gór.Jak w październiku byłam z Zus-u w Ustroniu to pierwsze 2 tygodnie był ze mną i ten klimat raczej mu nie służył.Zastanawiamy się,może zdamy się na NFZ i pojedziemy tam gdzie nas skierują ? Busko byłoby ok.Żeby tylko razem,bo mamy inne profile leczenia.
Pozdrawiam serdecznie :kwiat:
Awatar użytkownika
BarbaraG
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 sie 2018 12:24
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 40 razy
Podziękowano: 24 razy

Post autor: BarbaraG »

Atina pisze: 09 lut 2026 11:04 Mnie zima na 3 tyg w sanatorium już od dawna nie interesuje :roll:
Szkoda urlopu,trasa też problem...chyba że mi się zmieni na emeryturze ale wątpię
Tygodniowy pobyt prywatnie czemu nie 8-) w obiekcie gdzie wszystko na miejscu ;)
Atina, nie zmieni się nic na emeryturze :D
Bynajmniej tak jest u mnie :lol:
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Też tak myślę, że nie zmieni, choć kto wie :?: :D Ja zimą byłam raz w życiu w Polańczyku 28 dni i .... nigdy więcej ale nie wyjeżdżałam też już w listopadzie, bo dzień krótki , ciemno, zimno i nieprzyjemnie. Po raz pierwszy jednak 2 tygodnie w tamtym roku w tym brzydkim okresie spędziłam w Kołobrzegu na turnusie razem z moimi cudownymi koleżankami z forum i co .....już listopad nie jest wykluczony :lol: a może i w tym się uda ? :lol: :lol: :lol: Tak, że Atinko nic nie wiadomo..... :lol:
Pozdrawiam :kwiat:
ODPOWIEDZ