Szczawno Zdrój - Dom Zdrojowy - fakty i mity

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
mzvelz
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 mar 2014 13:22
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Szczawno Zdrój - fakty i mity

Post autor: mzvelz »

Czyli jednym słowem NFZ robi, co chce. Kombinuje jak przysłowiowy koń pod górkę.
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Powiedziałabym, że może raczej sanatoria. Dlaczego w jednym sanatorium picie wody jest zabiegiem, a w innym dodatkiem do innych zabiegów. Dobrem regionu jak pisała Alice może przecież być kąpiel w siarce, a nie jej picie, ale..... to jest droższe
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Solanki i siarki pić się nie da,dlatego kąpiel.
Za to tam gdzie są wody pitne,one są podstawowym dobrem.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Post autor: Narewka »

W Szczawnie picie wody to jest jeden z tych 54 zabiegów.Ja nie dostałam, bo nie chcialam, w zamian mam gimnastykę na przyrządach, a wodę mogę sobie czasem kupić.
Wycieczki są, do Pragi, /76zl/Drezna/140/,Swidnicy,/43/Wrocławia 65 zl.itp . duży wybór i ciekawe miejsca.Poza tym codziennie na dole w holu Domu Zdrojowego są koncerty , pokazy, prelekcje..dla każdego coś miłego.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witam Narewka :kwiat:
Mam pytanie odnośnie Domu Zdrojowego w Szczawnie w którym się znajdujesz mianowicie: Czy znajdują się w nim jeszcze dancingi obok jadalni na samym dole?
Z góry dziękuje za odpowiedź. Życzę miłego pobytu oraz pogody i zdrówka.
Pozdrawiam Serdecznie.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj Alku.
Tańce oczywiście są, a dodatkowo jeszcze obok, w kawiarni Młyn, prawie w Domu Zdrojowym, tylko troszkę trzeba zejść niżej.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Narewka pisze:Witaj Alku.
Tańce oczywiście są, a dodatkowo jeszcze obok, w kawiarni Młyn, prawie w Domu Zdrojowym, tylko troszkę trzeba zejść niżej.
Dziękuje Narewka :kwiat: pamiętam kawiarnie Młyn i dancingi w niej troszeczke żałuje,że nie mogę zagościć tam ponownie.
Awatar użytkownika
mzvelz
Kuracjusz
Kuracjusz

OOooo to widzę, że i nowa kawiarnia Młyn powstała. Ja pamiętam, że zawsze był Cafe Astor i na deptaku Biała Sala. Trochę się pozmieniało od 2007 roku ale ceny wycieczek w górę nie poszły. Wtedy też tyle kosztowały. To w takim razie chyba lepiej wziąć faktycznie zabieg zamiast wody mineralnej, bo do pijalni można chyba karnet jakiś wykupić. Kiedyś przynajmniej tak było. :)
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Biała Sala od kilku lat nieczynna, niestety. Nie wiem, czy Legenda jest otwarta, bo jeszcze tam nie dotarłam.Później to sprawdzę. Chyba tylko Astor i Młyn pozostał .
Awatar użytkownika
mzvelz
Kuracjusz
Kuracjusz

Co prawda nie chodziłem po tych lokalach ale jednak to były znane, sztandarowe miejsca w Szczawnie. No, a wyżywienie to wiadomo jakie jest, nie zadowala ale zawsze sobie można poradzić. Tak przy okazji to chciałem spytać, czy istnieje możliwość negocjacji pokojów? :) Kiedyś te panie w recepcji Domu Zdrojowego były w porządku, teraz nie wiem jak jest.
ODPOWIEDZ