INOWROCŁAW-KUJAWIAK -proszę o opinie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Re: INOWROCŁAW-KUJAWIAK -proszę o opinie

Post autor: violet58 »

Czas odświeżyć temat :) Elizaa już pewnie wróciła. Jak się rozpakuje i opierze to może coś skrobnie "w tym temacie" ;) :D :lol:
Od 17 marca miała być asiammm1asia, obiecała pisać, ale milczy..... :( Mogłaby się objawić, bo ona podobnie jak ja z ZUS :)
ma_rta
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 14 lut 2014 22:14

Post autor: ma_rta »

Czyli mówicie, że kuracjusze z ZUS-u mają gorsze warunki w Kujawiaku niż z NFZ. Trochę szkoda bo w rozmowie telefonicznej usłyszałam, że ZUS warunki ma lepsze. Może źle zrozumiałam.
Kiedy dzwoniłam do Inowrocławia mówili, że jedynek nie ma w ogóle. Na miejsce przyjeżdżam w dniu rozpoczęcia turnusu.
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Droga ma_rto, już wkrótce sprawdzisz to .... organoleptycznie :lol: :lol: :lol: i mam nadzieję podzielisz się swoimi spostrzeżeniami na forum.
Trochę danych, o których napisała elizaa już mamy, ale interesuje mnie rozkład dzienny i tygodniowy zabiegów dla ZUS-owców (dni powszednie i soboty), możliwość korzystania z weekendowych przepustek, oferta wycieczek etc. U mnie dopiero co minęła studniówka, a u Ciebie lada moment i final countdown ;) Pozdrawiam :kwiat:
elizaa
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 sty 2014 12:37
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: elizaa »

Violet - asiam... jedzie w kwietniu jesli dobrze pamietam.
Marta - recepcjonistki nie sa przyjazne kuracjuszom. Najlepiej prowadzic z nimi rozmowe droga mailową, wtedy będa musialy podawac prawdziwe wiadomosci.
Jedynki dla ZUS w Kujawiaku są /chyba tylko 3/. Zdarza się, że ktos jest sam w pokoju 2-osobowym, ale o tym decyduje przypadek. Przypadek decyduje tez o tym, ze ktoś zostanie zakwaterowany w Solanki Spa. Podczas mojego pobytu zakwaterowano tam osoby, które przyjechały najpózniej i po prostu zabrakło dla nich miejsca w Kujawiaku.
Violet - sa organizowane wycieczki do: Lichenia wyjazd rano o 7. czy 8. godzinie, powrót o 15. Są wycieczki do Gniezna, Torunia, do operetki w Bydgoszczy /wycieczka popołudniowo-wieczorna/, do Kruszwicy /koszt wycieczek od 30-50 zł/. Jest przejażdżka tramwajem odkrytym po Inowrocławiu /15 zl/, jest wycieczka do muzeum w Inowrocławiu /koszt 6 zł - bilet wstępu do muzeum/. Zusowcy mają od 110-150 zabiegów w czasie całego pobytu, w tym grupowe pogadanki np. psychologiczne. Ogólnie Zusowcy są zabiegani - z zabiegu na zabieg :) . Rozkład dzienny zabiegów to sprawa indywidualna. Zawsze można próbowac zmienic godziny zabiegu /oczywiscie poza godzinami tych zabiegów grupowych/. Zabiegi odbywaja się także w soboty, zarówno dla ZUS jak i NFZ.
Przepustki można dostać, bo wiem, że niektore osoby wyjeżdżaly na niedziele. Naprawdę proponuję Wam pytać o wszystko mailowo. I każdemu polecam indywidualne kąpiele perełkowe w solance, takiej "brudnej" żółtej wodzie z minerałami /wykonywane w ramach zabiegów z ZUS i NFZ/. Skóra po kilku kąpielach jest aksamitna i gładka jak u niemowlaka :) . I te kąpiele to jedyny powód, dla którego może kiedys przyjadę prywatnie do Inowrocławia, niekoniecznie do Kujawiaka. I uśmiech, pamiętajcie o uśmiechu. Naprawdę czyni cuda :D :) . Mój pierwszy pobyt w sanatorium zaliczam do udanych dzięki wspaniałym ludziom, których tam poznałam. Pozdrawiam :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

asiammm1asia pisze:violet58 a czy Ty byłeś w Kujawiaku z ZUS i tam dostałeś jedynkę?? Jeśli tak to proszę podpowiedz... jak mam turnus od 17.03 to kiedy najlepiej dzwonić?
asiammm1asia pisze::) chyba jestem uspokojona..:) jadę od 17.04
Pozdrawiam..:)
No tak naprawdę to nie wiem kiedy asiammm1asia wyjeżdża :shock: :) :D
Dzięki za informację natury ogólnej, na bardziej szczegółowe pytania przyjdzie czas jak odezwą się ZUS-owcy :D
ma_rta
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 14 lut 2014 22:14

Post autor: ma_rta »

Od 10 będę zdawać na bieżąco relację z pobytu. Biorę laptopa i wifi więc mogę nawet fotorelację zamieszczać :D

Eliza powiedz mi o której zjawili się ostatni kuracjusze? Nie chcę przyjeżdżać od rana i czekać w kolejce do lekarza do wieczora bo mam w miarę niedaleko do Inowrocławia i wolę być na ostatni moment. A nuż uda się przydział w lepszym budynku :o

Cieszę się, że baza zabiegowa jest w porządku.

Co do przepustek to pani z recepcji mówiła, że jako tako jest jedna przepustka w trakcie całego pobytu więc na pewno na święta uciekam do najbliższych. Jeśli będzie możliwość w weekendy wracać do domu to na pewno nie odmówię.
elizaa
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Marta :kwiat: , siedziała ze mną przy stoliku na posilkach pewna pani, która przyjechała o godz. 18. i mieszkała w Solankach Spa, ale ona była z NFZ.
jaBasia
Na forum od: 30 mar 2014 22:47
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: jaBasia »

Witam :) , jadę do Kujawiaka z ZUS i mam pytanie -jak wyglądaja pokoje 1 osobowe na 1-wszym piętrze tym przed remontem na A3 ? Tyle negatywnych opinii o pokojach dla zusowców, ale myslę że da się przeżyć :lol:
elizaa
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

jaBasia :D przeżyć się da :D Wszyscy przeżywają :) . Te pokoje mają stare wyposażenie, prysznic z zasłonką, drzwi do łazienki nie sa zamykane, tylko przesuwane, jak do szafy. Przezyjesz. Zabiegi są najwazniejsze. Poza tym pokoje sa sprzątane co 2 dni. Dasz radę. A jak będziesz miała okazję to wproś się na kawe do kogoś z 3. piętra A3. Wtedy zobaczysz różnicę. Pozdrawiam. Udanej kuracji życzę :kwiat:
jaBasia
Na forum od: 30 mar 2014 22:47
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: jaBasia »

Dziękuję za informację Elizo,tak na marginesie-lubię stare (stylowe) meble :lol: , chociaż doskonale wiem ,że o takie tu nie chodzi.Dobrze ,że łazienka w pokoju, mogłoby byc gorzej.Resztę "dourządzę "sobie we własnym zakresie, mam zarezerwowaną jedynkę i jest to dla mnie istotne a spartańskie warunki nie stanowią problemu a urozmaicenie raczej :lol: :lol: .A mam jeszcze, jeżeli pozwolisz- pytanie, czy jest stół do ping-ponga?, o kortach do tenisa czytałam, że są w pobliżu więc może ktoś równiez będzie grał. Pozdrawiam :D
ODPOWIEDZ