Przyjaciel.....

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Re: Przyjaciel.....

Post autor: eluunia »

...jesteś oczytany ...to dobrze pamiętasz" Małego księcia "...i przypomnij sobie jak Mały Książę oswajał lisa :?: :?: ...zanim się ktoś do Ciebie przyzwyczai zastanów się...czy potem nie będzie płakał ....
Naraziłeś mnie na łzy ...gdy pozwoliłam się oswoić...ja wiem że prawdziwa przyjaźń to nie tylko szczęście ...ale i smutki i upadki ...a później nic już nie jest takie proste...nawet telefon ;) ...i wtedy warto pamiętać ze stałeś się odpowiedzialny za to co oswoiłeś ...i że powinno dotrzymać się obietnicy ....."Bo człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia które ma dla innych ale także za te które w innych budzi "...bo zabijemy w sobie siłę ... siłę na myśli pełne nadziei.... :serce:...siłę na marzenia :kwiat:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Gdyby tak można było
Serce każdego człowieka wyjąć
Otworzyć, popatrzeć i znowu ukryć go w ciele
Wtedy wiedziałabyś dobrze
Kto jest wrogiem, a kto przyjacielem.!! :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

.....Czasem mam takie momenty jakby świat się kończył ;) ....stoję wtedy z rozszerzonymi źrenicami i bezradnie opuszczonymi rękoma... tylko że zawsze czuję że oddycham ...a oddech napędza we mnie siły ...siły które pomagają mi dalej iść a właściwie to nadzieja która zawsze we mnie siedzi nigdy nie pozwala się zabić ..jest taka mocna ...tylko czasem nie słucha głosu rozsądku ...i ciągle mi mówi ..."to twoje życie i masz prawo uczynić z nim co zechcesz ....ale ja wiem że nie mam prawa niszczyć innego życia i to jest najmocniejszy argument ...mój przyjacielu którym się kieruję ...Czy wiesz o czym mówię :?: :?: :serce: :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Kto przyjacielem mym? Komu zaufać mam ? I o to jest pytanie .Na pewno nie ten co mi słodzi ,nie ten co mi mówi pięknie wygladasz ....ach i och .Nie ten co życzy mi dobrze ,nic nie czyniąc jak jest mi żle.
Przyjacielem mym nie zostanie ktoś tak po prostu ,bo ma dzisiaj taki dzień i zamiar by powiekszyć grono znajomych.
Przyjacielem mym nie zostanie nikt kogo nie zweryfikuje czas ,wydarzenia szczesliwe i te smutne.
Przyjacielem mym zostanie ten kto przejdzie przez "ogień prób "naszych wspólnych.
Zostanie nim ktoś kto zrozumie ,że ja też popełniam błędy pytam o coś o co może nie powinnam ,i powie ok juz po problemie ..... powie ,bo sam też by chciał to usłyszeć gdy się potknie.
Przyjacielem moim zostanie ktoś kto ma moje serce w swoim sercu ,mysli inaczej ,postepuje inaczej , jest indywidualnością jak linie papilarne ,też popełnia błędy.....tak ,któremu powiem uraziłeś mnie nie rób tak więcej i mój gniew będzie tylko do zachodu słońca ,potem będzie przyjażń.Przyjażń oparta na zasadach ,na zrozumieniu ,wspólczuciu wybaczaniu.
Na pomaganiu sobie nawzajem ,na czytaniu w naszych myślach z wzajemnością,na milczeniu kiedy musimy milczec,na rozmowie kiedy jej pragniemy, na zrozumieniu naszych zachowań kiedy są własciwe i na wybaczaniu tych co są niewłaściwe ,ale nie zagrażają życiu............banalne ? może i tak .Trudne? ................Nie :serce: :kwiat: :serce:
Awatar użytkownika
krisss0070
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 20:29
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: krisss0070 »

Przyjaciel Zna Meliodię Twojego Serca I Zaśpiewa Ci Kiedy Ty Zapomnisz Słów... :serce: :serce:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Kiedyś,gdzieś przeczytane,zapisane i wryte w pamięć....dla mnie nieprawdopodobnie trafne.O przyjaźni? Chyba tak...
"...Są ludzie tylko na dobre dni i inni na wszystkie.A ci mogą być łysi,grubi i chodzić cały rok w tej samej marynarce..."
AleksandraWroclaw
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2011 21:34
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: AleksandraWroclaw »

Kiedy poznamy, że ktoś jest naszym przyjacielem :?:

Przyjaciół nie poznajmy w biedzie, tylko po tym jak znoszą nasz wymarzony sukces.

Paulo Coelho
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: malgorzatas »