INOWROCŁAW-KUJAWIAK -proszę o opinie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
aleks6
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 29 sty 2014 21:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

Re: INOWROCŁAW-KUJAWIAK -proszę o opinie

Post autor: aleks6 »

Taaaaa!Bieliznę osobistą też. :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

ma_rta pisze:Od 10 będę zdawać na bieżąco relację z pobytu. Biorę laptopa i wifi więc mogę nawet fotorelację zamieszczać :D ....
Trzymamy za słowo. :) :D :lol:
aleks6
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 29 sty 2014 21:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: aleks6 »

Spakowany i o 13-tej wyjazd.Wrażenia po powrocie.
Do zobaczenia w Kujawiaku :)
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

No helloł, Kujawiaczki - odezwijcie się. jaBasia, Aleks6,ma_rta - ogarnęliście się już... :?: :?: :?:
Jak to wygląda dla Zesłańców Uzdrowiskowo Sanatoryjnych ;) :D
Pierwsze wrażenie najważniejsze, bo potem to człowiek przywyknie. :P
Chociaż kilka słów, bez dokumentacji fotograficznej - chociaż ma_rta - obiecałaaaaaaaś ;) :D :lol:
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

violet58 pisze:No helloł, Kujawiaczki - odezwijcie się. jaBasia, Aleks6,ma_rta - ogarnęliście się już... :?: :?: :?:
Jak to wygląda dla Zesłańców Uzdrowiskowo Sanatoryjnych ;) :D
Pierwsze wrażenie najważniejsze, bo potem to człowiek przywyknie. :P
Chociaż kilka słów, bez dokumentacji fotograficznej - chociaż ma_rta - obiecałaaaaaaaś ;) :D :lol:
.............chyba tylko obiecali :roll: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Najwyraźniej.... Obiecanki-cacanki, a głupiemu ...., albo tyle zabiegów, że strach się bać :evil: :twisted: :D
ma_rta
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 14 lut 2014 22:14

Post autor: ma_rta »

Cześć.
Mam po 8 - 9 zabiegów dziennie i strasznie mało czasu aby zwiedzić miasto, co dopiero aby zdawać relację. Przepraszam najmocniej. W przerwach między zabiegami wychodzę do parku, bo najbliżej. Jest przepięknie. Baza zabiegowa całkiem w porządku, wyżywienie takie sobie. Narzekać nie można ale i chwalić ciężko.
Co do zakwaterowania to przyjechałam o 21 i otrzymałam pokój w medical spa, jestem sama w pokoju więc największy problem z głowy.
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

No naaaaareszcie..... Już się zaczęliśmy niepokoić ;) :D. To pewnie przez święta, które wypadły Wam podczas turnusu taka kumulacja zabiegów. Ja nigdy nie miałem więcej niż sześć dziennie i to z treningiem autogennym :D :lol: . Czy mam rozumieć, że im późniejszy przyjazd tym lepsze warunki zakwaterowania :?: :?: ;)
Święta za pasem to będzie trochę luzu i czasu dla siebie. Jak wygospodarujesz trochę czasu skrobnij parę słów jak wygląda procedura przyjęcia, badania lekarskiego, jakie są godziny posiłków i do której maksymalnie są zabiegi. Czy "godzina policyjna" jest restrykcyjnie przestrzegana? ;) Raz jeszcze dziękuję za wiadomości.
Z życzeniami zdrowych i spokojnych Świąt - Alleluja i do.. przodu ;) :D :lol: :lol:
ma_rta
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 14 lut 2014 22:14

Post autor: ma_rta »

Co do przyjęcia, w recepcji przydzielają pokój. Ja trochę kręciłam nosem i koniec końców otrzymałam informację, że jeśli lekarz się zgodzi otrzymam zakwaterowanie w Medical. Następnie skierowano mnie do dyżurki pielęgniarek, stamtąd po wywiadzie, zdjęciu i wypełnieniu dokumentów poszłam do pani doktor. Tam wyznaczono zabiegi i udało mi się przekonać panią doktor, że propozycje dwóch pokoi na parterze są absolutnie nie do przyjęcia. Co do ZUSowców, przydzielają zazwyczaj parter, pierwsze i drugie piętro. Trzecie, po remoncie należy do kuracjuszy z NFZ.
Co do posiłków to zasadniczo jest tak, że pokoje o numerach parzystych mają posiłki o 9, 14 i 19, o nieparzystych o 7:30, 12:30 i 17:30. Ja mogłam dokonać wyboru jako, że nie byłam z samego Kujawiaka i wybrałam opcję późniejszych godzin. Jesteśmy przydzielani do stolików ale bez problemu można poprosić o zmianę stolika.
Co do samych zabiegów to nie ma reguły, często basen jest bardzo późno, ostatnia grupa bodajże o 20:30 zaczyna. Ja mam często pierwszy zabieg jeszcze przed śniadaniem. Co do 'godziny policyjnej' to o 22 czasem puka pielęgniarka, często o mnie zapominają jako, że jestem w drugim budynku. W samym Kujawiaku podobno codziennie przychodzą pytać, czy wszystko w porządku.
Ja na święta zostaję w Inowrocławiu i czekam na przyjazd najbliższych, niektórzy skorzystali z przepustek i wracają w poniedziałek wieczorem.
Wesołych Świąt.
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dzięki serdeczne za odpowiedź :kwiat: Dodatkowo ważna informacja, że są przepustki bo różnie to bywa w różnych sanatoriach. Czy możesz przybliżyć procedurę ich uzyskania??
Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
ODPOWIEDZ