ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

ŚLĄSKI - NFZ kolejka bez końca ...

Post autor: jacky6 »

stokrotka pisze: byłam na początku stycznia ze skierowaniem na zabiegi i myślałam ze się przesłyszałam ,gdy usłyszałam że mogę przyjść w .... :o styczniu.Mówię że jest styczeń -a pielęgniarka ostro mnie skwitowała i dodała ...za rok w styczniu :o
Płacimy składki na ubezp.zdrowotne i płacimy za zabiegi jak są konieczne :cry:
No ale,odbiegamy od tematu.
nie, nie odbiegamy...
to samo uslyszalem tyż w styczniu ale nie od pielegniarki, ale pani doktor... :P :P ... :evil:
i stało się to motywacją do złożenia wniosku o snatorium... 8-) 8-)
po ponad dwudziestoletniej przerwie w kuracjach w PRL/RP...
amen... :twisted:
w końcu też trzeba mieć szansę na przyspieszone zabiegi a skoro nie dają blisko miejsca zamieszkania to czemu nie skorzystać ...
;)

:mrgreen: ... :ugeek:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka bez końca ...

Post autor: stokrotka »

nie, nie odbiegamy...
to samo uslyszalem tyż w styczniu ale nie od pielegniarki, ale pani doktor... :P :P ... :evil:
i stało się to motywacją do złożenia wniosku o snatorium... 8-) 8-)
po ponad dwudziestoletniej przerwie w kuracjach w PRL/RP...
amen... :twisted:
w końcu też trzeba mieć szansę na przyspieszone zabiegi a skoro nie dają blisko miejsca zamieszkania to czemu nie skorzystać ...
;)

[/quote]

Dwadzieścia lat przerwy --ho,ho,ho zdrowy byłeś ? Teraz na pewno dostaniesz w tempie expressowym :lol: .... wystarczy że spojrzysz głęboko :lol: w oczka pani rejestrującej wnioski w NFZ i wyjazd przyśpieszony :lol: Idź osobiście z wnioskiem a efekt murowany.Jak to załatwisz to będziesz mógł napisać że to szansa na przyśpieszone zabiegi.Bo jakoś nie uważam aby sanatorium -zwłaszcza w naszym województwie było tym przyśpieszeniem :D
Szybciej jednak upłynie ten rok oczekiwania na zabiegi miejscowe.
Ale próbuj ,a my będziemy tu kibicowały wszystkie :P
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ŚLĄSKI region ...kolejek nie widac końca ...

stokrotka pisze: Dwadzieścia lat przerwy --ho,ho,ho zdrowy byłeś ?
czy widzial ktoś zdrowego czlowieka ?
ale ponad dwie dyszki pauzy spowodowane były załapaniem się na pracę w firmie prywatnej i walką o zarobek dla utrzymania nie tylko rodzinki ale i oplacaniem prywatnego hospicjum dla swojej mamy, bo na miejsce w państwowym ośrodku byla ponad 3 letnia kolejka ...

stokrotka pisze: wystarczy że spojrzysz głęboko :lol: w oczka pani rejestrującej wnioski w NFZ i wyjazd przyśpieszony :lol: Idź osobiście z wnioskiem a efekt murowany.Jak to załatwisz to będziesz mógł napisać że to szansa na przyśpieszone zabiegi.

wystarczylo posłuchać bywalców a wtedy też zaczyna stare posłowie - że "pokorne cielę dwie matki ssie"...

do NFZ fatyguje się kancelaria przychodni...
do ZUS trzeba było samemu pójść z pokłonem...

stokrotka pisze: Bo jakoś nie uważam aby sanatorium -zwłaszcza w naszym województwie było tym przyśpieszeniem :D
Szybciej jednak upłynie ten rok oczekiwania na zabiegi miejscowe.

mnie poradzono - ja podaję dalej...
co nie staje na przeszkodzie w łapaniu się na zabiegi miejscowe, które są niestety kłopotliwe - wymagają wyskoków lub urywania się z pracy wcześniej ...

stokrotka pisze: a my będziemy tu kibicowały wszystkie :P

relacja w swoim czasie - choć już teraz można przyważyć zwiastuna ...
w swoim miejscu ...

z :serce: pozdrowieniem
bo :kwiat: nam juz wiosną się pchają...
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

jacky 6-pięknie odpisałeś.Tak opisowo to wszystko ująłeś ;) Nie jesteśmy chorzy dopóki nie pójdziemy do lekarza.Przynajmniej w moim przypadku tak było.Przez głuptę dałam się "zbadać" na to...a wyszło i owo :o
Lepiej może nie chodzić :?:
Piszesz że przed NFZ jest" szlaban " i za niego nam wejść nie pozwolą.Otóż też tak myślałam.Za pierwszym razem tak miałam.Ale teraz poprosiłam o samodzielne wysłanie wniosku.Kancelaria zaznaczyła tylko, że osobiście odeślę i po sprawie.Odesłałam priorytetem ,bo trochę km do Katowic mam.Ale mam pewnośc że choć kilka dni prędzej będzie tam moje "świadectwo" zdrowia,a może i tydzień.
Do ZUS też zawędrowałam -ale tym razem ZDROWYCH wyganiają :lol:
Na zabiegi miejscowe "lecę" z jęzorem wywalonym jak pies Pluto :lol: ,żeby zdążyć do godz.16! zameldować się ...a potem oczekuję na wolne łóżeczko.Tak więc od poniedziałku będę miała kolejny maraton -praca-zabiegi :roll: ew. zabiegi a potem praca :lol:
Wiosna drepcze do nas małymi kroczkami :kwiat: ,na ławkach siedzą młodzi ,zakochani..... :serce: każdy z nas gdzieś się spieszy_ gdzieś gna...a kolega jacky6 spokojnie na skierowanie czeka :) Ja wniosek swój już wysłałam ,a teraz w kolejce będę grzecznie czekała :?
Pozdro.....narka ;)
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

stokrotka pisze:Nie jesteśmy chorzy dopóki nie pójdziemy do lekarza.Przynajmniej w moim przypadku tak było.Przez głupotę dałam się "zbadać" na to...a wyszło i owo :o
Lepiej może nie chodzić :?:

Nie jesteśmy zdrowi dopóki pójdziemy do lekarza.
Najlepiej jest odczekać - szczególnie babciom - do czasu emerytury...
Wtedy córki dylematy rozwiązują - może sobie mamusia koloejkę u reumatologa na za rok przełożyć byle jutro zająć się wnuczkiem - bo ja nie mogę wziąć zwolnienia lekarskiego bo mnie potrącą z premii...
przyobserwowane - z autopsji - w biurze w Gliwicach - choć czy to ma znaczenie ?

stokrotka pisze: Piszesz że przed NFZ jest" szlaban " i za niego nam wejść nie pozwolą.Otóż też tak myślałam.Za pierwszym razem tak miałam.Ale teraz poprosiłam o samodzielne wysłanie wniosku.Kancelaria zaznaczyła tylko, że osobiście odeślę i po sprawie.Odesłałam priorytetem ,bo trochę km do Katowic mam.Ale mam pewnośc że choć kilka dni prędzej będzie tam moje "świadectwo" zdrowia,a może i tydzień.
z pocztą już nie do końca polską - różnie to bywa...
a kto tam wie, kto ...
można i personalnie wziąć i dyliżansem pojechać...
przyspieszenia się nie nabawimy, numerek jeno do kolejki nadadzą...
a czasy takie nadeszły, że na Górnym Śląsku już nie hołubionym górniczym stanem - zawsze parametr maksymalny nadadzą ...
w ostatnich miesiącach poniżej 26 miesięcy odczekiwania w papierach formalnie nie odnotowano ...
to nie stolyca, gdzie jenerałowie poza kolejką normalnotorową do Buska są wożeni...
stokrotka pisze:
Do ZUS też zawędrowałam -ale tym razem ZDROWYCH wyganiają :lol:
Trzeba było kuzynostwo poprosić o podwiezienie na wózku inwalidzkim a nie samemu zapychać...
Mądrej głowie ( za rok i więcej ) dość po słowie ( może będzie )...

stokrotka pisze:
Na zabiegi miejscowe "lecę" z jęzorem wywalonym jak pies Pluto :lol: ,żeby zdążyć do godz.16! zameldować się ...a potem oczekuję na wolne łóżeczko.Tak więc od poniedziałku będę miała kolejny maraton -praca-zabiegi :roll: ew. zabiegi a potem praca ...

bieg półmaratoński w moim mieście bardzo blisko widziany ale nie mnie przydzielony...
aczkolwiej jeszcze z 30 wiosen temu z mocną wiarą stanąłbym w szranki..
a teraz księża kaplica na horyzoncie ...

stokrotka pisze:
a kolega jacky6 spokojnie na skierowanie czeka :) Ja wniosek swój już wysłałam ,a teraz w kolejce będę grzecznie czekała :?
Pozdro.....narka ;)
oczekiwanie - spokojne - w kolejce - każdemu trafić się może....
o mój Boże ...
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

jacky6-nas tu zaraz "wykopią" -bo dwa komentarze zajmują całą stronkę :D --do tego piszemy o wszystkim tylko nie o kolejce ze śląskiego :D
Masakra że są takie córki o której wspominasz.Taką to bym "wydziedziczyła" z opieki nad wnukami.Na szczęście babcią jeszcze nie jestem.Choć koleżanki dawnooo nimi są.Jakoś mnie nie ciągnie do tego :o -choć ? gdybym była nic bym na to nie poradziła.Za to czułabym się okrpopnie staro :lol:
Na razie omijają mnie prezenty dla wnucząt.
Piszesz coś o Gliwicach-wiem na bank że w Gliwicach można osobiście złożyć wniosek do NFZ ws. sanatorium.Oni już dalej samolotem do Katowic :lol: i masz pewność że czekasz na potwierdzenie.
Ten cały ZUS to ... :twisted: wcielony --trzeba głowę pod pachą przynieść by się załapać.Z moimi schorzeniami "wózek" odpada.Co najwyżej bezgłos i mowa na migi ,może by pomogła :lol:
Hej! Nie wzywaj Boga -bo nie pomoże - za dużo "grzeszymy" :lol: :lol: :lol: :lol:
Tak zerkam w stronę Gliwic i chyba Cię widzę :lol: :lol: :lol: razem z małżonką przy kolacji -smacznego Kolego ! :)
kasia72
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 11 cze 2012 11:13

Post autor: kasia72 »

Witam ja dalej w kolejce , dziś dzień zaczynam z nr.1710.Jak dzwoniłam do nfz to miła pani poinformowała mnie że może maj czerwiec a jak się nie załapie to lipiec.Dla jednych termin super ale ja chcę jechać teraz a w wakacje z mężem,bo w pracy każdy chce mieć trochę wakacji.Wygląda że w śląskim na sanatorium trzeba czekać 2,5roku.Będe dzwonić po świętach bo jak się spytałam o zwroty to mogłam jechac na drugi dzień a wole spędzić święta z rodziną. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Witaj Kasiu :kwiat:
Długo Cię nie było na forum i myślałam, że już dostałaś przydział i z radości zapomniałaś o nas :lol: :lol:
Jestem zaskoczona, że w dalszym ciągu go nie masz :roll: :roll:
Dostałam przydział przy nr 3800 - reumatologia - 20 marca a jadę 21.06. a na nią czeka się najdłużej więc tym bardziej mnie to dziwi :roll: :shock:
Tak jak i Ty jestem ze śląskiego :kwiat:
Życzę Ci byś na dniach dostała przydział - pozdrawiam Ewa :kwiat:
tanare
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 06 kwie 2014 19:21
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: tanare »

:lol: :lol:
ewasz pisze:Witaj Kasiu :kwiat:
Długo Cię nie było na forum i myślałam, że już dostałaś przydział i z radości zapomniałaś o nas :lol: :lol:
Jestem zaskoczona, że w dalszym ciągu go nie masz :roll: :roll:
Dostałam przydział przy nr 3800 - reumatologia - 20 marca a jadę 21.06. a na nią czeka się najdłużej więc tym bardziej mnie to dziwi :roll: :shock:
Tak jak i Ty jestem ze śląskiego :kwiat:
Życzę Ci byś na dniach dostała przydział - pozdrawiam Ewa :kwiat:
Witam. :)

Prosze napisz po ilu miesiacach dostalas przydział, u mnie zaczal sie 26 :lol:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Witaj Tanare :kwiat:
Wniosek wysłałam 12 kwietnia 2012 r. w NFZ zarejestrowana zostałam 19 kwietnia 2012 r. Przydział w przeglądarce przy nr 3800 został wyświetlony 20 marca 2014 r. co czyni 23 miesiące. Wyjazd do sanatorium mam od 21 czerwca br. co w sumie daje 26 miesięcy i jeden tydzień od zarejestrowania w NFZ do wyjazdu.
Pozdrawiam :kwiat:
ODPOWIEDZ