ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: stokrotka »

smuga -aż się boję pomyśleć gdzie ja jestem-daleko,daleko na końcu kolejki ,kóra łączy się już w następnym województwie z inną kolejką.Dziś właśnie dostałam potwierdzenie odbioru wniosku.Teraz odczekam aż mnie "zaakceptują" :o
Tym razem nie będę czekała na swoją kolejkę ,ale podobnie jak inni popróbuję ze zwrotów.Może się poszczęści.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

ŚLĄSKI - NFZ kolejka ( bahna ) bez końca ...

Post autor: jacky6 »

smuga pisze:;) jacky6 :lol: oby to nie było proroctwem :roll: 62....Może w tej sytuacji :mrgreen: wart będzie zawalczyć o zwroty :!: :!:
ha - tylko w którym miechu uderzyć o zwrotki ?

zaczynam się zastanawiać, czy przypadkiem nie zapytać o skierowanie do Truskawca Zdroju ...
...
( ciekawe, kto zgadnie gdzie znajduje się ten kurort ? )...

...

:P :P

:mrgreen: ... :ugeek:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka ( bahna ) bez końca ...

jacky6 pisze:
smuga pisze:;) jacky6 :lol: oby to nie było proroctwem :roll: 62....Może w tej sytuacji :mrgreen: wart będzie zawalczyć o zwroty :!: :!:
ha - tylko w którym miechu uderzyć o zwrotki ?

zaczynam się zastanawiać, czy przypadkiem nie zapytać o skierowanie do Truskawca Zdroju ...
...
( ciekawe, kto zgadnie gdzie znajduje się ten kurort ? )...

...

:P :P

Co Ty? tam to tylko prywatnie :lol: to nie ten rejon :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Obiecałam sobie :!: :!: przez pierwsze 12 miesięcy nie myśleć o kolejce :lol: , o zwrotach :lol: i głęboko w szufladce schowałam pisemko z NFZ......a co ;) wystarczą mi te choroby które mam ....jeszcze depresji się mogę dorobić :roll: :lol: :lol: :lol:
forumowicz

:mrgreen: jacky6 ....do Truskawca też nie da rady ...... ;) nie ten profil chorobowy ....... :lol: :lol:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ŚLĄSKI - NFZ kolejka ( bahna ) na koniec świata...

smuga pisze::mrgreen: jacky6 ....do Truskawca też nie da rady ...... ;) nie ten profil chorobowy ....... :lol: :lol:
znajdzie się lekarz to i chorobowy profil się znajdzie ...

a tak serio, kilka dobrych lat temu przejeżdżałem niedaleko Truskawca mając wielgachną chęć na zwiedzenie a może i na krótki pobyt...
niestety, wielgachne dziurska w nawierzchni drogi odwiodły mnie od zamiaru...
..

forumowicz

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka ( bahna ) na koniec świata...

jacky6 napisał :a tak serio, kilka dobrych lat temu przejeżdżałem niedaleko Truskawca mając wielgachną chęć na zwiedzenie a może i na krótki pobyt...
niestety, wielgachne dziurska w nawierzchni drogi odwiodły mnie od zamiaru.....
i bardzo dobra decyzja.... ;) szkoda resorów .... :lol: :lol:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ŚLĄSKI - NFZ kolejka ( bahna ) na koniec świata...

piątkowe odliczanie w Katowicach to już kompletna tragedia...
zaczynam pdejrzewać, że kurek finansowy zakręcony przez komornika stolycznego będącego objawem nie placenia "Janosikowego" przez marszałka "podwórkowego" Imć Struzika zaowocował przeniesieniem wstrzymania delegacji kuracyjnych przede wszystkim u nas ...

kapnęło oczek za jedną dobę mniej ile jest % w wyborowej ...

Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ŚLĄSKI - NFZ kolejka ciut przyspiesza...

tak jakby ktuś wrzucił dwójkę...

może panienka wklepująca wnioski w system wróciła z dalekiej podróży ( dawniej zwanym lotem L-4 ) :P :P :P :P

stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witam! :) Pozwoliłam sobie dzisiaj zadzwonić "wyżej" niż Katowice.Zapytałam konkretnie - o przepis który mówi kiedy można złożyć kolejny wniosek po powrocie z sanatorium.
"Warszawa " odpowiedziała że............. można zaraz po powrocie.Nie ma przepisu ,który nakazuje ,albo zabrania złożenie wniosku w dowolnym terminie.Zadałam kolejne pytanie:dlaczego w Katowicach odmawiają i odsyłają wniosek gdy minie mniej niż 12 msc. od powrotu itd.
Tego ... pan po drugiej stronie słuchawki tel. nie potrafił odpowiedzieć.Powiedział wprost że powinnam zapytać o podstawę prawną na mocy której odmawiają złożenia ponownego wniosku w dowolnym terminie ,a także zaakceptowanie go.Bo wniosek można złożyć ,ale go odsyłają bo nie minął rok od powrotu ......tere fere....
Czyli ? wiemy wszystko.... a teraz proponuję aby każdy z nas -ze Śląska napisał do centrali w stolicy czyli NFZ - o sprawie którą tu wszyscy znamy.
Może coś pomoże w przyszłości -może "władze NFZ" z Warszawy zrobią porządek w Katowicach.Niczego nie chcemy, poza tym co się każdemu należy.Żeby nas traktowano jak pozostałych z innych regionów Polski, a nie czekać 12 msc. a potem w kolejce kolejne miesiąca a właściwie lata.I tak możemy się rehabilitować raz na 3 lata jadąc do sanatorium.Pozdrawiam i czekam na Wasze zdanie :kwiat:
ODPOWIEDZ