Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Witam. Mam skierowanie do Domu Zdrojowego w Ciechocinku od 28go maja 2012r, z NFZ. Już tam dzwoniłem i dowiedziałem się, że na 100% będę zakwaterowany w pokoju 3-osobowym, bo tak jest kwaterowany NFZ. Z tego co wiem będzie to więc raczej Dom Zdrojowy nr 1, bo tam są "trójki". Prosiłbym więc o jakieś informacje na temat tego miejsca, jakie są pokoje, w co wyposażone,gdzie odbywają się zabiegi, czy ten "kompleks" zdrojowy jest bardzo rozrzucony. Ponieważ jestem po operacji bariatrycznej (otyłość) więc pewnie będzie jakaś dieta. Chciałbym też wiedzieć, czy na przykład w czasie wolnym można bezpłatnie korzystać z basenu lub siłowni. Czytałem też że chyba tam są zajęcia z Nordic Walking, więc się zastanawiam czy zabrać ze sobą swoje kijki.Będę wdzięczny za każdą sensowną informację. A może w tym samym terminie też ktoś już tam jedzie? Pozdrawiam darszo63
Proszę dokładnie przeczytać inf. na skierowaniu. "Szpital Uzdrowiskowy Nr IV Dom Zdrojowy" czy "Szpital Uzdrowiskowy Nr I" . Potem wejść na stronę www.puc.sky.pl i obejrzeć obiekt. Można też na stronie www.forum.nasze-sanatorium.pl w zakładce "opinie o sanatorium" wpisać "Dom Zdrojowy Ciechocinek" i wszystko będzie jasne. Pozdrawiam.
Dokładnie przeczytałem info na skierowaniu, dziękuję za sugestię . NZOZ UZDROWISKOWY SZPITAL KLINICZNY Z SIEDZIBĄ W CIECHOCINKU ODDZIAŁ LECZENIA CHORÓB METABOLICZNYCH ul. Leśna 3. Mają swoją stronkę, to piętro w szpitalu uzdrowiskowym. Pokoje 1 lub 2 osobowe. Chyba się nie dogadałem z panią z recepcji, ale jeszcze zadzwonię przed wyjazdem. Ale w dalszym ciągu czekam na opinię osób które tam własnie były na leczeniu otyłości. Pozdrawiam.
Zgodnie z tym co napisałeś masz skierowanie do Szpitala Uzdrowiskowego Nr 4 "Dom Zdrojowy" ul. Leśna 3.
Wprawdzie nie byłam w tym ośrodku na kuracji nie mniej odwiedzałam bywających tam znajomych.
Cała baza zabiegowa łącznie z basenem solankowym jest w budynku. Przy dużym obłożeniu pokoje 2 osobowe
zostają "przerobione" na 3 osobowe co niestety często się zdarza. Są zajęcia z Nordic Walking ale radziłabym zabrać swoje kijki.
Na wyposażeniu ośrodka jest ich zdecydowanie za mało nadto za wypożyczenie trzeba zapłacić.
Jest to jeden z nielicznych ośrodków gdzie kuracjusze mają szwedzki stół zatem jesz co i ile chcesz.
Pozdrawiam i życzę udanej i skutecznej kuracji oraz udanego wypoczynku
Selene
Selene- pierwsze słyszę o szwedzkim stole.Byłem tam w zeszłym roku i nic takiego nie było. Kuracjusze bardzo narzekali na wyżywienie. I ten pomysł dyrekcji, że na 4 osoby dawali po 2 łyżeczki do herbaty bo kradną. Żenujące.
Akurat jedzeniem się przejmuję najmniej, podejrzewam, że skoro jestem po operacji bariatrycznej to i tak czeka mnie dieta 1000kal jak nie mniej a łyżeczkę wezmę swoją, mam taką małą, plastikową jak dla dziecka Bardziej martwi mnie zakwaterowanie i ewentualny "potrójny tłok" w pokoju dwuosobowym, no i czas będzie gorący bo to będzie Euro a ja po operacji jestem teraz "leszczem mleczno-twarogowym" . Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie dojazdu. Ja muszę wysiąść w Toruniu i przesiąść się z PKP na PKS. W Toruniu planowo będę o 10.23 a autobus mam to Ciechocinka o 10.45. Ile mniej więcej jedzie się autobusem z Torunia do Ciechocinka i gdzie w Ciechocinku najlepiej wysiąść żeby było blisko do Domu Zdrojowego na Leśną 3? Czas tu dla mnie jest ogromnie ważny. Będę znowu wdzięczny za info. Pozdrawiam.
Witam Darszo,jeżeli chodzi o odległosc z Torunia do Ciechocinka to jest to ok. 20 km, przystanek PKS masz przy Dworcu kolejowym, do przejscia będziesz miał cały deptak-proponuję zapytać o koszt Taxi podejrzewam że to drobna kwota. Sam Zdrojowy jest częściowo odremontowany baza zabiegowa na miejscu i bardzo bogata,basen solankowy o największym zasoleniu w Ciechocinku.Bezpośrednio przy budynku park i deptak do samego Centrum,odwiedzałem kolegę który był na kuracji z ZUS pokoje były niezbyt ciekawe- ale nadrobisz to intensywnymi zabiegami i programem wieczornym, nie stresuj się wszystko będzie ok,pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku