Rawar Kolobrzeg
Re: Rawar Kolobrzeg
Andrzeju1955..odpowiadam:
....widząc oczami wyobraźni
Niech usprawiedliwieniem mojego wybryku będzie kilkunastodniowa rozłąka z rodziną.
Nie bez znaczenia w tym przypadku było użycie słów "po drugiej stronie ojczyzny", a nie: "na drugiej stronie" jak błędnie zacytowałeś Andrzeju.
Pozdrawiam.
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
nie tylko Rawar jest ubogi w ilość i jakość zabiegów. pobliskie, niby większe, wcale nie lepszą miały ofertę.andrzej1955 pisze:Witam,nie przypuszczałem że wrócę jeszcze na tema Rawaru- okazuje się że obiekt nie jest przystosowany dla kuracjuszy-jeżeli chodzi o socjal i wyżywienie wszystko jest ok.-głowny mankament to bardzo uboga baza zabiegowa. Niewyobrażalnym dla mnie jest fakt braku sali do ćwiczeń-będąc w Kryn. Zdr. w Mielcu którego ludzie tak obsmarowali,pociłem codziennie jak zresztą wszyscy ostatnie poty przez 30 min. z dobudowana ale dobrą bazą zabiegową,borowiną a nie plasterkami nakładanymi w Rawarze. A tak z ciekawości wie ktoś jakie są kryteria podpisywania umów NFZ z takimi ośrodkami,czy jest to na zasadzie znajomości ,doskonale rozumiem że powietrze i jod w nim zawarty jest leczniczy ale czy można to zaliczyć do płatnych zabiegów przysługujących kuracjuszom na opłacanych przez nich samych i NFZ turnusach![]()
![]()
po sanatorium doszłam do wniosku, iż jeżeli chce z niego skorzystać następnym razem w celu podleczenia się, to:
-sprawdzam sanatorium co oferuje
-sprawdzam inne sanatoria co oferują (dla mnie, by w razie czego zrezygnować z jednego i zamienić na drugi)
- idę do swojego lekarza rehabilitanta i konsultuję z nim dla mnie zabiegi.
bo tak to wychodzi na to, że jadę na urlop do ciut tańszego pensjonatu
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
Z Twojej wypowiedzi wnioskuję iż nie jesteś zadowolona z pobytu.
A jak stopery
Pozdrawiam serdecznie
Selene
może tak - z pobytu jestem zadowolona, z sanatorium to nie wiem, bo w nim chyba nie byłamSelene pisze:Witaj dagny7![]()
Z Twojej wypowiedzi wnioskuję iż nie jesteś zadowolona z pobytu.![]()
A jak stopery
równieżPozdrawiam serdecznie![]()
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
W tym temacie "Oceniamy sanatorium". Twoje pytanie zadaj proszę w "Na każdy temat"
i spodziewaj się wielu ciekawych odpowiedzi.
Pozdrawiam
Selene
-
forumowicz