Rawar Kolobrzeg

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Re: Rawar Kolobrzeg

Post autor: Selene »

Dziękuję :oops: :) Polecam się na przyszłość :) :D
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56
Podziękowano: 1 raz

Post autor: dzi »

Selene dzięki.
Andrzeju1955..odpowiadam:
....widząc oczami wyobraźni :) Kołobrzeg (zaślubiny z morzem) i Horyniec (Lwów na "rzut beretem") tak mi się nostalgicznie napisało patriotycznym słowem: ojczyzna.
Niech usprawiedliwieniem mojego wybryku będzie kilkunastodniowa rozłąka z rodziną.
Nie bez znaczenia w tym przypadku było użycie słów "po drugiej stronie ojczyzny", a nie: "na drugiej stronie" jak błędnie zacytowałeś Andrzeju.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Dzięki za info, w okularach a jeszcze nie dowidzę :roll: ,miłego pobytu,pozdrawiam ;)
dagny7
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 27 lut 2012 22:29

Post autor: dagny7 »

andrzej1955 pisze:Witam,nie przypuszczałem że wrócę jeszcze na tema Rawaru- okazuje się że obiekt nie jest przystosowany dla kuracjuszy-jeżeli chodzi o socjal i wyżywienie wszystko jest ok.-głowny mankament to bardzo uboga baza zabiegowa. Niewyobrażalnym dla mnie jest fakt braku sali do ćwiczeń-będąc w Kryn. Zdr. w Mielcu którego ludzie tak obsmarowali,pociłem codziennie jak zresztą wszyscy ostatnie poty przez 30 min. z dobudowana ale dobrą bazą zabiegową,borowiną a nie plasterkami nakładanymi w Rawarze. A tak z ciekawości wie ktoś jakie są kryteria podpisywania umów NFZ z takimi ośrodkami,czy jest to na zasadzie znajomości ,doskonale rozumiem że powietrze i jod w nim zawarty jest leczniczy ale czy można to zaliczyć do płatnych zabiegów przysługujących kuracjuszom na opłacanych przez nich samych i NFZ turnusach :?: :?: :?:
nie tylko Rawar jest ubogi w ilość i jakość zabiegów. pobliskie, niby większe, wcale nie lepszą miały ofertę.

po sanatorium doszłam do wniosku, iż jeżeli chce z niego skorzystać następnym razem w celu podleczenia się, to:
-sprawdzam sanatorium co oferuje
-sprawdzam inne sanatoria co oferują (dla mnie, by w razie czego zrezygnować z jednego i zamienić na drugi)
- idę do swojego lekarza rehabilitanta i konsultuję z nim dla mnie zabiegi.

bo tak to wychodzi na to, że jadę na urlop do ciut tańszego pensjonatu :)
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Witaj dagny7 :)

Z Twojej wypowiedzi wnioskuję iż nie jesteś zadowolona z pobytu. :(
A jak stopery ;) używałaś :?:

Pozdrawiam serdecznie :)
Selene
dagny7
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 27 lut 2012 22:29

Post autor: dagny7 »

Selene pisze:Witaj dagny7 :)
Z Twojej wypowiedzi wnioskuję iż nie jesteś zadowolona z pobytu. :(
może tak - z pobytu jestem zadowolona, z sanatorium to nie wiem, bo w nim chyba nie byłam ;)

A jak stopery ;) używałaś :?:
:) szczęśliwym trafem obyłam się bez :)
Pozdrawiam serdecznie :)
również :)
Maxi
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 maja 2012 20:18

Post autor: Maxi »

Witam. Jestem tu nowa ale chcialabym sie dowiedzieć czy można do sanatorium przemycić męża? Zarezerowac - jak sie da - pokoj 1 os. tak by mąż mogl pobyc ze mną tydzien?? Tak bez zglaszania komus, mąż by sie zywil poza sanatorium Ktos to praktykowal?
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Witaj Maxi :)

W tym temacie "Oceniamy sanatorium". Twoje pytanie zadaj proszę w "Na każdy temat"
i spodziewaj się wielu ciekawych odpowiedzi.

Pozdrawiam
Selene :)
Maxi
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 maja 2012 20:18

Post autor: Maxi »

Bardzo dziękuje, Selene, zaraz stąd uciekam na inny wątek :))) Pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

witam wszystki ch jadę własnie do sanatorium RAWAR i chetnie kogoś zabiorę z woj. lubelskiego turnus zaczynam 8 03. 2013 czekam na propozycje i prosze o opinię tego sanatoriem Pozdrawiam Tomasz
ODPOWIEDZ