WYSOWA ZDRÓJ 95 OD 25.06.2014

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
forumowicz

Re: WYSOWA ZDRÓJ 95 OD 25.06.2014

Post autor: forumowicz »

darek pisze:Pozwolę sobie na sprecyzowanie NAZEWNICTWA ośrodków w Wysowej bo powolutku zaczynam się GUBIĆ.
Miałem okazję być w Wysowej ???? około roku 2000 !!
Były tam
Biawena -ośrodek w ,którym bylem -PIRAMIDA.
poniżej Biaweny był ..ośrodek w ,którym byli kuracjusze ,którym wykonywano dializy Nazwy nie kojarzę
i był jeszcze jeden ośrodek gdy szło się dookoła obok Kościoła ..murowanego bodajże ośrodek Glimaru
.Gdy ja bylem były plany budowy remontów
Czy mogę poprosić o rozszyfrowanie Nazw i ile JEST tych ośrodków sanatoryjnych , bo po wpisach dochodzę ,że jeden obiekt ma kilka Nazw lub i są stosowane nazwy Urzędowe i zwyczajowe
Witaj Darku :D Tak po kolei biorąc od najwyżej położonego ośrodka ...to Biawena , tak jak napisałeś piramida , która jest widoczna z daleka jak dojeżdżamy do Wysowej .Poniżej to Beskid w którym są wykonywane dializy .Idąc w kierunku tego murowanego kościoła to podaję pełną nazwę urzędową ..Instytut Zdrowia Człowieka - Uzdrowisko Wysowa nad Parkiem z adresem Wysowa 95 to poprzednio Hotel Glimar.Schodząc drogą od kościółka w kierunku cerkwi skręcamy w lewo i tu właśnie znajduje się Glinik.Byłam w Gliniku , Biawenie i w Beskidzie jeszcze przed remontem .Mała spokojna miejscowość zupełne przeciwieństwo takich ośrodków jak np.Krynica .
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Smuga

Dziękuję za wyjaśnienie myliły Mnie te nazwy 1 obiektu
pozdrawiam
Bozena01
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 05 kwie 2014 17:25

Post autor: Bozena01 »

ania1961 pisze:
Bozena01 pisze:Aniu, mam nadzieję że szybciutko odnajdziemy się w Wysowej :) pozdrawiam cieplutko
Tam nie sposób się zgubić, nie spotkać :) Wszystkie drogi prowadzą do parku, fontanny, muszli koncertowej, kafejki w parku...Aby sobie ułatwić rozpoznanie siebie nawzajem, przed wyjazdem możemy się ewentualnie wymienić nr tel :)
Aniu, oczywiście wymienimy się nr tel. :) szkoda że nie masz skierowania do IZC.....ale cieszę się że mam bratnią duszyczkę :)
grapni
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 06 maja 2014 13:27

Post autor: grapni »

Bozena01 pisze:Hm......nikt nie ma skierowania w w/w terminie do Wysowej?
Ja jadę ale 1czerwca 2014 i chetnie bym się zkimś zabrała:)Pozdrawiam Grażyna.
Bozena01
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 05 kwie 2014 17:25
</