Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
darek pisze:Pozwolę sobie na sprecyzowanie NAZEWNICTWA ośrodków w Wysowej bo powolutku zaczynam się GUBIĆ.
Miałem okazję być w Wysowej ???? około roku 2000 !!
Były tam
Biawena -ośrodek w ,którym bylem -PIRAMIDA.
poniżej Biaweny był ..ośrodek w ,którym byli kuracjusze ,którym wykonywano dializy Nazwy nie kojarzę
i był jeszcze jeden ośrodek gdy szło się dookoła obok Kościoła ..murowanego bodajże ośrodek Glimaru
.Gdy ja bylem były plany budowy remontów
Czy mogę poprosić o rozszyfrowanie Nazw i ile JEST tych ośrodków sanatoryjnych , bo po wpisach dochodzę ,że jeden obiekt ma kilka Nazw lub i są stosowane nazwy Urzędowe i zwyczajowe
Witaj Darku Tak po kolei biorąc od najwyżej położonego ośrodka ...to Biawena , tak jak napisałeś piramida , która jest widoczna z daleka jak dojeżdżamy do Wysowej .Poniżej to Beskid w którym są wykonywane dializy .Idąc w kierunku tego murowanego kościoła to podaję pełną nazwę urzędową ..Instytut Zdrowia Człowieka - Uzdrowisko Wysowa nad Parkiem z adresem Wysowa 95 to poprzednio Hotel Glimar.Schodząc drogą od kościółka w kierunku cerkwi skręcamy w lewo i tu właśnie znajduje się Glinik.Byłam w Gliniku , Biawenie i w Beskidzie jeszcze przed remontem .Mała spokojna miejscowość zupełne przeciwieństwo takich ośrodków jak np.Krynica .
Bozena01 pisze:Aniu, mam nadzieję że szybciutko odnajdziemy się w Wysowej pozdrawiam cieplutko
Tam nie sposób się zgubić, nie spotkać Wszystkie drogi prowadzą do parku, fontanny, muszli koncertowej, kafejki w parku...Aby sobie ułatwić rozpoznanie siebie nawzajem, przed wyjazdem możemy się ewentualnie wymienić nr tel
Aniu, oczywiście wymienimy się nr tel. szkoda że nie masz skierowania do IZC.....ale cieszę się że mam bratnią duszyczkę