Osieczek 15.09.2014

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
slawekracz
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 sie 2012 12:50

Osieczek 15.09.2014

Post autor: slawekracz »

Wybiera się ktoś w tym termie do Concordiasalus, zwłaszcza z okolic Piaseczna?????
Awatar użytkownika
agat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 22:07
Oddział NFZ: Łódzki

Re: Osieczek 15.09.2014

Post autor: agat »

Witam slawekracz 8-)
Ja co prawda nie z okolic Piaseczna ale również z centralnej Polski wybieram się w tym samym terminie tj. 15-09-2014
Właśnie odebrałam informacje z ZUS. Jestem zszokowana :shock: , kurcze gdzie to jest i jak wygląda nawet na mapie nie można podejrzeć, ciekawe jak warunki i zabiegi :oops: :?:
pozdrawiam
hala5102
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 kwie 2014 15:59
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: hala5102 »

Ośrodek ConcordiaSalus w Osieczku. Dom opieki, ośrodek opiekuńczo - leczniczy dla Osób Starszych i Niepełnosprawnych zapewnia całodobową opiekę, rehabilitację, terapie zajęciowe, domową kuchnię z uwzględnieniem indywidualnych diet, rodzinną i miłą atmosferę. Nowy Dom, którego budowa była współfinansowana ze środków Unii Europejskiej spełnia wszystkie wymagania, a także pozbawiony jest barier architektonicznych. Ośrodek zlokalizowany jest w odległości 35 km od Warszawy, w miejscowości Osieczek, w gminie Pniewy pomiędzy Grójcem, a Mszczonowem. Doskonale rozwinięty w tym rejonie węzeł komunikacyjny stwarza komfortowe warunki dojazdu z całego regionu Mazowsza, jak również z województw sąsiednich.
Malownicze położenie Ośrodka w samym sercu Obszaru Chronionego Krajobrazu „Doliny Rzeki Jeziorki”, w Krainie Kwitnących Sadów zapewnia wyjątkowo czyste powietrze oraz pozwala w ciszy i spokoju obcować z pięknem przyrody.
Okoliczne lasy, rzeka Jeziorka z rozległym, czystym i rybnym zalewem, stadnina koni są wspaniałymi terenami do spacerów, relaksu, wypoczynku, grzybobrania i wędkowania. Dodatkową atrakcją jest możliwość przejażdżek bryczką, saniami czy organizowania kuligów.
Przestronne pomieszczenia, szerokie korytarze i klatki schodowe wyposażone w instalacje wczesnego wykrywania pożaru, jak również monitoring, pozwalają zapewnić wygodę i pełne bezpieczeństwo Pensjonariuszy przebywających na terenie ośrodka.
Ośrodek zapewnia komfortowe warunki mieszkalne w pokojach jedno i dwuosobowych z łazienkami. Ośrodek posiada także obszerne świetlice z kominkami, jadalnie, własną kuchnię, oraz gabinety wyposażone w sprzęt rehabilitacyjny najnowszej generacji. Do dyspozycji Pensjonariuszy jest rozległy oświetlony park z miejscem na ognisko, grillem oraz tarasem wypoczynkowym z fontanną.
hala5102
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

agat pisze:Witam slawekracz 8-)
Ja co prawda nie z okolic Piaseczna ale również z centralnej Polski wybieram się w tym samym terminie tj. 15-09-2014
Właśnie odebrałam informacje z ZUS. Jestem zszokowana :shock: , kurcze gdzie to jest i jak wygląda nawet na mapie nie można podejrzeć, ciekawe jak warunki i zabiegi :oops: :?:
pozdrawiam
Osieczek – wieś w Polsce położona w województwie mazowieckim, w powiecie grójeckim, w gminie Pniewy, nad Jeziorką.

Na terenie wsi znajduje się niewielki zalew na Jeziorce, wykorzystywany przez wędkarzy, a także jako kąpielisko. Również nad Jeziorką znajdują się ruiny murowanego młyna wodnego.
hala5102
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dojazd do Zakladu opiekunczo rechabitacyjnego Osieczek 8a z W wy dojazd z dworca autobusowego zach co godz do Grojca a w Grojcu autobusemna Mszczonow w miejscowos i Konie 2 na przeciwko spozywczego sklepu na przystanku autobusowym wyjsc zadzwonic na telefon recepcji i bus przyjedzie i zawiezie pod same drzwi zakladu
hala5102
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Najnowsze opinie, bo z tego roku znajdziecie wpisując w google: osieczek k/ grojca. Tam link "Prewencja z ZUS w sanatorium w Osieczku koło Grójca" i na stronach od 30 do 51 jest wszystko, co tylko Was interesuje odnośnie tej miejscowości i tamtego sanatorium opisane przez kuracjuszy. Wcześniejsze strony, a tym samym opinie z poprzedniego roku także zawierają opinie. Proszę sobie poczytać. Zapewne wszystkie informacje się przydadzą.

A to wzięłam ze strony Ośrodka:
Godziny odjazdu autobusów z dworca PKS Grójec.

Kierunek Ciechlin: 5.30; 6.30; 7.40; 11.00; 15.00; 16.15; 17.30

Przystanek docelowy Dąbrówka – Osieczek

W dniu rozpoczęcia turnusu, na trasie od przystanku Dąbrówka – Osieczek do Ośrodka dodatkowo kursuje BUS.

Parkowanie samochodów Kuracjuszy możliwe jest na terenie Ośrodka

za odpłatnością 150 zł / turnus.

Aby dowiedzieć się więcej:[link]
Ostatnio zmieniony 02 cze 2014 21:22 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Usunięto link
Awatar użytkownika
agat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hala5102 8-)
czy Ty jesteś może menagerem albo przedstawicielem tego sanatorium w Osieczku, że tak szczegółowo wszystko opisałaś :?: :?:
Z tego co mi wiadomo, to tak reklamowane przez Ciebie miejsce znajduje się w samym sercu zagłębia sadowniczego, gdzie sadownicy w dzień i w nocy opryskują swoje sady wszelkiego rodzaju chemikaliami.
Świeże powietrze jak sie patrzy, tylko mocno się zaciągać aby dobrze się dotlenić. Poza tym parking 150zł :shock: to"prawie darmo", sory bywałam w różnych kurortach ale takich cen nigdzie mi nie proponowano. Wiadomo mi również, że za telewizor też się płaci bagatela 100zł :shock: za turnus.
Na wyposażeniu pokoi są tylko szklanki. Nie ma sztućców, talerzy, czajnika...............po prostu super.
Na samą myśl przechodzą mnie dreszcze, ZUS to potrafi człowieka wyleczyć.
hala5102
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam. Nie, nie jestem menadżerem ośrodka. Ja mieszkam "niedaleko" Grójca (ok. 60 km). I wcale nie reklamuję, tylko przekazałam informacje z internetu dla agat, która pisze:
cyt. "...Jestem zszokowana :shock: , kurcze gdzie to jest i jak wygląda nawet na mapie nie można podejrzeć, ciekawe jak warunki i zabiegi :oops: :?: ".
Jak się chce i dobrze szuka, to można znaleźć bardzo dużo informacji na interesujący nas temat. agat nie znalazła, wiec jej pomogłam i myślę, że nie tylko jej. Są to informacje oficjalne gminy i ośrodka. Bliżej o sanatorium i okolicy można się dowiedzieć z opinii byłych kuracjuszy i to również wczoraj zasugerowałam:
(cyt."Najnowsze opinie, bo z tego roku znajdziecie wpisując w google: osieczek k/ grojca. Tam jest link "Prewencja z ZUS w sanatorium w Osieczku koło Grójca" i na stronach od 30 do 51 jest wszystko, co tylko Was interesuje odnośnie tej miejscowości i tamtego sanatorium opisane przez kuracjuszy. Wcześniejsze strony, a tym samym opinie z poprzedniego roku także zawierają opinie. Proszę sobie poczytać. Zapewne wszystkie informacje się przydadzą").
Sanatorium jest "młodziutkie". Liczy sobie dopiero chyba ze 2 lata, a więc raczkuje. Jedni chwalą, inni ganią i te opinie są zawarte m.in. w tym linku. Mimo, że mieszkam nie tak daleko, to o istnieniu sanatorium w Osieczku dowiedziałam się stosunkowo nie dawno...trakcie wizyty u lekarza...asystentka lekarki mnie zapytała, czy wiem, gdzie koło Grójca jest sanatorium, bo jej znajoma dostała tam skierowanie. Powertowałam w googlach, znalazłam i teraz, co mogę, to przekazuję dla tych osób, którzy tam się udają na kurację.
To tyle celem wyjaśnienia :| Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
agat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hala5102 8-)
Dzięki za informacje. Takie informacje jak Ty też znalazłam, lecz czy patrząc na reklamę do końca jej wierzysz :?:
W większości są reklamowane towary które cieszą się brakiem zainteresowania a jest ich nadmiar w magazynach. Poza tym papier cierpliwy jest i wszystko przyjmie.
Ja wolę informacje sprawdzone aby potem nie być mocno zawiedzionym.
W przypadku Osieczka trudno mówić o samych superlatywach skoro jest to miejsce tak jak wszem wiadomo położone w samym zagłębiu sadowniczym, gdzie tu świeże powietrze, o innych niedogodnościach pisałam wcześniej. Co zaś do trudności znalezienia na mapie miałam na myśli możliwość podglądu za pomocą Street View, niestety nawet kamera tam nie dojechała.

pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
hala5102
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

agat, nie wierzę reklamom, żadnym! Ty napisałaś: "gdzie to jest i jak wygląda" i na te słowa zareagowałam. Wolisz informacje sprawdzone, by potem nie być rozczarowaną ( jak każdy...ja też) dlatego odesłałam do różnych opinii, wypowiedzi i polemik z 2013r. i najnowszych z 2014r. znajdujących się na 51 stronach. I nie bez kozery zasygnalizowałam, że jest to wieś. Początkowo trudno było się tam dostać, dziś podobno jest już łatwiej, dlatego trochę i o komunikacji było. Piszesz, że nawet kamera tam nie dojechała. No, nie dojechała, bo to wszystko jest jeszcze w powijakach, to się dopiero rozkręca. Pozdrawiam Cię i mimo wszystko życzę Ci wspaniałego pobytu, a potem miłych wspomnień z tego "jabłkowego zagłębia". :kwiat: :)
ODPOWIEDZ