Pokoje?

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
szymon123415
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 29 maja 2010 07:36

Re: Pokoje?

Post autor: szymon123415 »

A i nie trzeba kombinowac,tam zawsze sa wolne pokoje.Ja zaplacilam za nocleg,ale zalezy kto odbiera telefon,bo jest tam jedna taka,ze takie bzdury gada.spokojnie mozna jechac,bez kombinowania i prezencików,usmiech wystarczy.
guma1958
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 lis 2009 20:39
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: guma1958 »

Aniu!Zgadzam się ,ale przy warunkach jakie funduje nam ZUS trzeba próbować poprawić sobie przynajmniej warunki pobytu.Byłem w niejednym kurorcie i wiem jakimi prawami kierują się sanatoria.Zostaje nam tylko dobre towarzystwo,zabawa z,,umiarem"i szypki powrót do zdrowia.Pozdrawiam i do przeczytania......
Awatar użytkownika
phoenix
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 lis 2010 05:39
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 25

Post autor: phoenix »

witam,
prawda jest taka.
Ośrodki sanatoryjne traktują kuracjuszy z NFZ jako zło konieczne.
NFZ negocjuje warunki cenowe o wiele niżej niż ma to miejsce w usługach komercyjnych.
Mogą sobie na to pozwolić, bo zapewniają ciągłość skierowań w dużej ilości, co pozwala niejednemu z sanatorium przeżyć.
Gdyby przez cały rok mieli pełna obsadę z zamówień komercyjnych, dawno by się wypieli.
Dlatego my NFZ -towcy, zawsze będziemy traktowani jako masa do przewałki.... ot wszystko w tym temacie.
Tym, bardziej że NFZ nie za bardzo dba o swoich pacjentów pod względem zabezpieczenia socjalno-bytowego, pozostawiając to gestii samych usługodawców, czyli sanatoriów. Warto zapoznać się z w tej materii z zarządzeniem 59 i załącznikiem nr 3

pozdro all
ODPOWIEDZ