Pokoje w sanatorium: jest możliwość wyboru?

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
forumowicz

Re: Pokoje w sanatorium: jest możliwość wyboru?

Post autor: forumowicz »

Ulanie tutaj jest sporo info o Krystynie w BUsku
http://forum.nasze-sanatorium.pl/search ... tyna+Busko
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 sie 2013 12:53
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Zbigniew- I »

Ja preferuję jedynki, wyjść, wrócić nikomu nie przeszkadzam, przyjąć kogoś, też nikomu nie przeszkadzam. A że małe, to przytulniej. W każdym sanatorium jest inaczej, ale wszędzie pracują ludzie. Wystarczy „nieodparty urok osobisty”, a jak trzeba, to przyjazd nawet o dwa dni wcześniej i noclegi po sąsiedzku. Jeszcze nie zdarzyło mi się, abym nie dostał tego co chciałem. :lol:
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2014 17:14
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: ulanie »

Kruszynko dziękuję, wiem że tam jest, bo to są posty moje :D już pytałam, tylko wciąż za mało info mam, bo np chciałabym wiedzieć, czy komuś udało się w Krystynie w Busku wynegocjować jedynkę :) Zbyszku Tobie się udało,,, ale gdzie? a o uroku osobistym moge zapomnieć, nie umiem go uzyć :D
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Ulanie :kwiat: bez większego problemu można otrzymać pokój 1-osobowy: Dom Zdrojowy w Cieplicach, Mesko w Kołobrzegu, Włókniarz w Busku.
Przy czym we Włókniarzu jest to dość kosztowne: dopłata za 1 dzień 40 PLN ale pokój jest luksusowy (klimatyzacja, komputer w pokoju).

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Selene :kwiat: dziękuję, a w Krystynie? bo gdy zadzwoniłam i spytałam, to odpowiedź brzmiała, że pierwsi w kolejce są niepełnosprawni... a jak starczy pokoi, to moze inni się załapią :oops: mnie to nie urządza, bo jak trafię do pokoju bez łazienki... to będzie źle, mam problemy układem moczowym :o
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2012 12:45
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Hania »

Ulanie to musisz powiedzieć przydzielającym pokoje, że masz taki problem, myślę , że potraktują Cie po ludzku i dostaniesz ten pokój, życzę Ci tego.
Powiedz jak mogą być jeszcze w sanatoriach pokoje bez łazienek, jest to dla mnie osobiście nie zrozumiałe, przecież to podstawa.
Ja jadę teraz do Równicy w ustroniu i tam można zarezerwować pokój jedno osobowy bez problemu . Jadę już drugi raz i po otrzymaniu skierowania dzwonię i rezerwuję.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Haniu dziękuję :kwiat: pomyslałam, zeby nawet wziąć jakieś zaświadczenie od lekarza rodzinnego... jak myślisz? A co do pokoi bez łazienek... to jestem w szoku :!: jest to nie do pomyślenia :!: :!: :!:
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2012 12:45
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Hania »

Tak zrób, moja ciocia zawsze brała zaświadczenie od lekarza też ma takie problemy i dostawała jedynkę. Mam nadzieję, że osoba przydzielająca pokój weźmie pod uwagę Twoją prośbę i zostaniesz potraktowana po ludzku, czego Ci z całego serca życzę.
Co się tyczy pokoi bez łazienek to nie wiem jak to jest ale od osób prowadzących pensjonaty wymaga się , żeby łazienki były a sanatoriach nie, nie rozumiem.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Haniu dziękuję :kwiat: też byłam w szoku jak się dowiedziałam, że nie każdy pokój wyposażony jest w węzeł sanitarny! Pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
baltazarka
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 16 lip 2014 16:56
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: baltazarka »

Każde sanatorium rządzi się swoimi prawami, warto zadzwonić i zapytać się o możliwość wyboru ;)
ODPOWIEDZ