Czy NFZ ,ZUS wiedza
Re: Czy NFZ ,ZUS wiedza
Stokrotko miła...nie wiem czy sanatoria NFZ i ZUS sie rożnią.Mają dobre i złe strony.Powiem tak.W Krynicy byłam w Nowym Domu Zdrojowym i nie narzakałam.Natomiast ludzie ktorzy byli z ZUS "kwaterowali" w Starym Domu Zdrojowym,pełnym historii i tajemnic.Byli z warunkow bardzo niezadowoleni.Bez łazienek w pokoju.Nie mogli suszyc swoich rzeczy wisialy w oknach.Podobno juz teraz po remoncie,wiec moze jest lepiej.Wiem,ze jest to jedna dyrekacja z Nowym i Lazienkami.Pani z Starego Domu Zdrojowego,az prosila o przeniesienie nie moga znieść panujących tam warunkow.TO zdanie ludzi tam leczących sie.Moze przesadzali.Fakt faktem mieli wiecej zabiegow.I tak jest wszędzie.Zalezy wszystko od człowieka i tyle i az tyle.Pozdrawiam serdecznie.

- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Re: Czy NFZ ,ZUS wiedza
Super podstrona
i bardzo dobre wpisy dotyczące podzialu na pobyty sanatoryjne w ramach NFZ i ZUS .Podzielę się kilkoma spostrzeżeniami ,ktore zaobserwowałem podczas 2-3 ostatnich moich pobytów w ..Kołobrzegu ( w ciagu ostatnich 4lat mialem możliwośc byc 3 razy)
w 2010 roku będac w owczesnym Kombatancie ,ktory poniekąd cieszly się na co niektorych forach niezbyt dobrymi opiniami zauważyłem takie zdarzenie podczas tzw wjazow ......
Goscie tzw komersyjni wyremontowane na full-wypas pokojeprzerobione z 2 na JEDYNKI !!
Skierowania NFZ w wyremontowanych i odnowionych pokojach z 2 osobowych ZROBIONE 3 osobowe -i tutaj faktycznie BRAK zachowania norm tak budowlanych jak i BHP !!
Natomiast osoby ze Skierowaniem ZUS w obskurnych pamietajacych czasy wczesnego Gierka pokoje-FAKT Byli za Darmo
Ale czy czasem NIE WSZYSCY placa Skladki na leczenie poprzez ..ZUS ??
Miałem przyjemnosc poznac i byc w pokoju zlokalizowanym na 2 pietrze ( ZUS !!)na strone północna gdzie wilgoć była tak wielka ,że prawie wszystko pływało po ścianach
Jedyną rzeczą ,ktora nie dzielila to było jedynie ..wyzywienie !!
czy jest tak wszedzie tak wtym roku będąc w sanatorium spotkałem kilka osob będących na skierowaniu z ZUS i mieli gorsze warunki ,ale to zależało od gest osób ,które były decyzyjne wdanych osrodkach ,choc równie były takie osrodki gdzie
NIE BYŁO PODZIAŁOW a niejednokrotnie najwazniejsza był IDEA
Kuracjusz Naszym ..PRACODAWCĄ -ale to niestety ..wyjatki
i bardzo dobre wpisy dotyczące podzialu na pobyty sanatoryjne w ramach NFZ i ZUS .Podzielę się kilkoma spostrzeżeniami ,ktore zaobserwowałem podczas 2-3 ostatnich moich pobytów w ..Kołobrzegu ( w ciagu ostatnich 4lat mialem możliwośc byc 3 razy)
w 2010 roku będac w owczesnym Kombatancie ,ktory poniekąd cieszly się na co niektorych forach niezbyt dobrymi opiniami zauważyłem takie zdarzenie podczas tzw wjazow ......
Goscie tzw komersyjni wyremontowane na full-wypas pokojeprzerobione z 2 na JEDYNKI !!
Skierowania NFZ w wyremontowanych i odnowionych pokojach z 2 osobowych ZROBIONE 3 osobowe -i tutaj faktycznie BRAK zachowania norm tak budowlanych jak i BHP !!
Natomiast osoby ze Skierowaniem ZUS w obskurnych pamietajacych czasy wczesnego Gierka pokoje-FAKT Byli za Darmo
Ale czy czasem NIE WSZYSCY placa Skladki na leczenie poprzez ..ZUS ??
Miałem przyjemnosc poznac i byc w pokoju zlokalizowanym na 2 pietrze ( ZUS !!)na strone północna gdzie wilgoć była tak wielka ,że prawie wszystko pływało po ścianach
Jedyną rzeczą ,ktora nie dzielila to było jedynie ..wyzywienie !!
czy jest tak wszedzie tak wtym roku będąc w sanatorium spotkałem kilka osob będących na skierowaniu z ZUS i mieli gorsze warunki ,ale to zależało od gest osób ,które były decyzyjne wdanych osrodkach ,choc równie były takie osrodki gdzie
NIE BYŁO PODZIAŁOW a niejednokrotnie najwazniejsza był IDEA
Kuracjusz Naszym ..PRACODAWCĄ -ale to niestety ..wyjatki