Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Kulinarny kącik kuracjuszy. Jeśli gotowanie to Twoja pasja i chcesz się tym podzielić, pisz w tym dziale. Mile widziana posiłki, diety mogące pomóc w różnych schorzeniach.
Regulamin forum
Uwaga! Zamieszczamy osobiście sprawdzone przepisy. Jeśli wstawiacie zdjęcia, powinny to być zdjęcia samodzielnie przygotowanych potraw.
W pozostałych zasadach pisania obowiązuje jak zwykle regulamin forum viewtopic.php?t=10 oraz netykieta.
6basia6 pisze:Witam serdecznie jeszcze Tych co tu zajrzą Od kilku lat eksperymentuję w robieniu nalewek i nie chwaląc się, z dobrym powodzeniem Mam już dość pokaźną kolekcję. Najstarsze okazy pochodzą z 2008 r. Dzisiaj jest już późno, ale jak mi się uda jutro, to podam Wam przepis na nalewkę z żurawiny. Coś wspaniałego na dolegliwości z drogami moczowymi.
Nika wspomniała o mirabelówce. Robiłam ją w ubiegłym roku, rewelacja. Bardzo dobra też jest nalewka ze śliwek węgierek.
A co tam będę się rozpisywała, zapraszam na degustację
Witaj Basieńko oraz wszyscy kochajacy przetwory i pracę w kuchni
Basieńko koniecznie proszę przepis na nalewke ze śliwek...prawdopodobnie niedługo dotrze do mojego mieszkania wielki wór z zawartością sliwek ....i co ja z nich biedna zrobię ooprócz powideł???
Aaaaa i jeszcze powiedzcie mi jak robi sie wino z jabłek , czy w ogóle da sie zrobic wino z jabłek
Witajcie ,nie wiem czy Wy tu jeszcze od wczoraj o tych naleweczkach ,degustacjach,sosikach do wódeczki? czy wódeczce do sosu Czy już znów od rana jakiegoś" klinika" szukacie Miło Was czytać i ja również się pisze na naleweczkę ze śliwek (przepis oczywiście)
Na zime i nie tylko pol litra wodeczki najzwyklejszej - 1 szkl cukru - 1 cytryna i 20 ziarenek kawy cytryne umyta pokric w plasterki i to dodac do szerszej b utelki - 2--3 dni coraz potrzasac i efekt smakowity ( polecam)
przez teresa63 » 29 sie 2014 07:45
Na zime i nie tylko pol litra wodeczki najzwyklejszej - 1 szkl cukru - 1 cytryna i 20 ziarenek kawy cytryne umyta pokric w plasterki i to dodac do szerszej b utelki - 2--3 dni coraz potrzasac i efekt smakowity ( polecam)
Super przepis ,ale ile dni trzeba potrząsać aby zacząć degustować ....długo ???
teresa 63 zaraz po niedzieli wypróbuję Twój przepis ...przyda się na długie zimowe wieczory
Hm to niezłe hobby robienie nalewek Twoja będzie pierwsza !!!
A teraz do pracy uciekam.
Czekam na nowe przepisy nalewek.