Szczawnica Zdrój Solar, willa Adria

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
anna76
Na forum od: 01 sty 2011 15:30

Szczawnica Zdrój Solar, willa Adria

Post autor: anna76 »

Witam, bardzo proszę o opinię o sanatorium: Szczawnica Zdrój Solar, willa Adria.
Z góry dziękuję
akcza
Na forum od: 03 sty 2011 17:55

Re: Szczawnica Zdrój Solar, willa Adria

Post autor: akcza »

Witam, ja również chciałabym dowiedzieć się na temat Willi Adria. Mój syn dostał tam skierowanie do sanatorium. Dwa lata temu bylismy w Szczawnicy w hotelu Górnik (obecnie Solar Spa). Nie wiem jakie warunki są w Adrii. Na ich stronie nie ma żadnych zdjęć pokoi. Pozdrawiam :D
anna76
Na forum od: 01 sty 2011 15:30

Post autor: anna76 »

Witam,
na stronie są zdjęcia pokoj,ale nie Adrii, tylko pozostałych budynków, i własnie się zostanawiam jak tam jest... jadę tam z synem i córką
akcza
Na forum od: 03 sty 2011 17:55

Post autor: akcza »

Witam, a kiedy się wybieracie do Szczawnicy? Na który turnus dostaliście skierowanie? Poszperałam trochę w internecie i dowiedziałam sie tylko, że stołówka jest w Adrii ale na zabiegi trzeba schodzić do Sylwii. Pokoje są z łazienkami ale na temat ich standardu nikt nic nie pisze. Pozdrawiam.
mike
Na forum od: 10 sty 2011 22:07

Post autor: mike »

ja wybieram się z córką pod koniec lutego, może jakieś info będzie do tego czasu...
AGAVIIP
Na forum od: 18 sty 2011 12:51

Post autor: AGAVIIP »

Witam ,ja byłam w Szczawnicy w Adrii we wrześniu z córką.Mieszkałyśmy w pokoju 2-osobowym (nr.12)na samym dole.Pokoje czyste (sprzątane co drugi dzień),co prawda to nie hotel SPA ale jest naprawdę czysto,brakowało mi tylko jakiegoś obrazka dla dzieci,ale zawsze znajdzie się coś co komuś nie pasuje a przecież jedziemy oddychać świeżym powietrzem,chodzić na zabiegi a nie siedzieć w pokoju.Jedzenie super,naprawdę nie chodziłyśmy głodne a nawet chodziłyśmy karmić kaczki bułeczkami.Pani Ania bardzo miła zawsze pomagała gdy była potrzeba.Ogólnie super polecam.
ania78
Na forum od: 20 sty 2011 20:36

Post autor: ania78 »

Witam! Wczesniej było małe zdjecie pokoi willi Adria i powiem szczerze,że naprawde nic ciekawego ani pokoje ani stołówka.Teraz juz nie można nigdzie zobaczyć takich zdjęć
choć były one małe i słabo widoczne.Też mnie to bardzo interesuje gdyż mam z córką tam jechać do sanatorium.
dagaada
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 30 sty 2011 17:04

Post autor: dagaada »

Witam. Byłam w Adrii na przełomie lutego i marca 2010 dokładnie w tym pokoju 4 os.(2dzieci+ rodzice) ze zdjęcia.Pokój na I piętrze, bardzo duży,wieczorem musieliśmy długo wietrzyć bo w pokoju bardzo ciepło a na kaloryferach brak możliwości regulacji temperatury.W pokoju lodówka,łazienka z prysznicem,1 szafa jak na 4os.trochę mała,łóżka przynajmniej 2 zdezelowane.Jedzenie rano zawsze na osobnym stoliku mleko + 2 rodzaje płatków,dżem,na stolikach porcje wędlina ,masło ,smaczne, dużo. W holu na parterze miejsce do zabawy dla dzieci,wielki minus przy drzwiach wejściowych!!! Zabiegi w Sylwii na konkretną godzinę jeżeli było się punktualnym od 11.00 czas wolny. Rehabilitanci młodzi(para), bardzo sympatyczni z dużą cierpliwością do dzieci.Jestem bardzo zadowolona,córki 4,6 lat przez cały rok chore 2 razy, wcześniej co miesiąc któraś.W tym roku dostałam na kwiecień skierowanie do CEGIELSKIEGO w RABCE może ktoś był?
agapieprzycka
Na forum od: 05 lis 2011 19:11

Post autor: agapieprzycka »

Witam,byłam w sanatorium dla dzieci w Szczawnicy w ośrodku SOLAR na przełomie października i listopada tego roku.Zakwaterowanie mieliśmy w willi Julia,gdyż Adria była w remoncie.Warunki pobytowe jak i organizacyjne były bardzo dobre.Zabiegi odbywały się w innym budynku oddalonym o jakieś 10 metrów od miejsca zamieszkania.Wyżywienie bardzo urozmaicone i smaczne.Pokoje czyste i cieplutkie.Naszą animatorką czasu wolnego była p.Ania,bardzo kompetentna i zorganizowana osoba.Mieliśmy dużo wycieczek.Odwiedziła nas również kapela góralska-frajda dla dzieci nieziemska,a na zakończenie turnusu były dyplomy,upominki i poczęstunek dla naszych milusińskich.W pokojach do dyspozycji jest:TV,lodówka, czajnik elektr.,radio.Pokoje są z balkonem lub bez albo tzw.''studio'' czyli pokój ze wspólnym przedpokojem i łazienką.Jeżeli jeszcze pogoda dopisuje to naprawdę jest gdzie chodzić i co zwiedzać.Osobiście polecam tę miejscowość w tym ośrodku.w tym roku oddano do dyspozycji promenadę wzdłuż potoku Grajcarek w Szczawnicy.Ponad 4 km pięknego widoku podczas spacerów.
gemk
Na forum od: 21 lis 2011 18:52

Post autor: gemk »

Witam serdecznie Panią.
Czyli ten remont jeszcze trwal? Zaczął się w połowie sierpnia, i nasz turnus przeżył koszmar - pył, huk, piły tnące beton, lepik rozkładany na balkonach. Dzieci zaczęły chorować, wzywany byl sanepid, a dyrekcja nawet nie zamierza uwzglednić naszych zastrzeżeń. Chyba sprawa oprze się o sąd.
ODPOWIEDZ