Białe tango..!!!

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Asik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 wrz 2012 16:05
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Białe tango..!!!

Post autor: Asik »

Dzi oczywiście, że trzeba zadbac o "opakowanie" ale jak wiemy to nie wszystko. W innym wątku Małgosia69 opisywała Pana, z którym przyjechały 3 wielkie walizki i 4 garnitury. I, jak się okazało, poza ładnym "opakowaniem" niewiele miał do zaoferowania :(
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Ładne""opakowanie" powinno dotyczyć zarówno jednych jak i drugich.A jeśli dodamy do tego jeszcze takt i dobre maniery to nazwiemy to ,pełnią szczęścia :)
Awatar użytkownika
agunia3
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 wrz 2012 18:17
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: agunia3 »

Jestem trochę przerażona...tak sobie czytam i zastanawiam się ile walizek, toreb, plecaków mam zabrać do sanatorium. Potańcówki czyli dres odpada :roll: a ja naiwnie myślałam, że w sanatorium takie wygodne, sportowe ciuchy to podstawa a tu się okazuje, że trzeba zabrać jeszcze coś ekstra ;) . W dresie nie poproszę żadnego pana do białego tanga :)
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: iwcia »

Agunia3 :D
Czytaj, czytaj, a dowiesz się wiele :) Ja jadąc pierwszy raz do sanatorium nie posłuchałam swojej mamy, która jako wytrawna kuracjuszka, radzila mi zapakować kilka kiecek.Wtedy mialam takie wyobrażenie o sanatoriach,sądziłam,że dresy i sportowe buty mi wystarczą.Nic bardziej mylnego!!! Owszem wygodne ciuszki i obuwie do spacerów są niezbędne, lecz ładna kiecka i pantofelki do tańca- obowiązkowe!!! ;) Przekonałam sie o tym już pierwszego wieczoru,a po kilku następnych,spędzonych na tańcach w dzinsach, udałam sie do bankomatu, następnie zakupiłam odpowiednie ciuszki.Nie miałam wówczas już oporów poprosić przystojnego kuracjusza do białego tanga. :lol:
Awatar użytkownika
agunia3
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Iwcia w takim razie będę musiała mocno przemyśleć co schować do walizki :D Zastanawiam się tylko czy w moim stanie w ogóle będę mogła tańczyć :lol:
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Agunia, co masz na myśli mowiąc "w moim stanie"? :D Czy obawiasz sie zmęczenia po podroży? czy obawa dotyczy natury zdrowotnej? Tańce to jedna z form rehabilitacji, to tzw. dwa w jednym, czyli zabiegi i rozrywka :) Osoby aktywne towarzysko nie rezygnują z wieczorków,nawet jesli nie są w najlepszej formie fizycznej.Sama zobaczysz!!!!
Awatar użytkownika
agunia3
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Podróż swoją drogą ale bardziej chodzi mi o tą formę zdrowotną ale może taka taneczna rehabilitacja coś pomoże :) Przekonam się ''na własnej skórze'' :)
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Widzę, agunia,że nastawienie masz pozytywne, czyli prawdłowe :D A to juz więcej niż połowa sukcesu.Tak więc biale tango -i nie tylko!!!!
Awatar użytkownika
agunia3
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dokładniej to dzięki Wam powoli zmieniam nastawienie - gdy dowiedziałam się, że mam jechać do sanatorium to cała byłam na ''nie!''. Mam nadzieję, że te potańcówki i przed wszystkim dobre towarzystwo pozwoli mi te 24 dni przetrwać :)
Awatar użytkownika
teśka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2011 19:58
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: teśka »

Agunia3 :)
Ja, jak kiedyś otrzymałam skierowanie do sanatorium oddalonego o blisko 400 km, to osobiście jeździłam do naszej siedziby NFZ by to zmienić lub odwołać.
Jednak pani, która mnie przyjęła przekonała mnie by tego nie robić i że na pewno wrócę zadowolona :)
I miała rację. Ty też wrócisz pełna pozytywnych emocji, zobaczysz :)
Tego Ci życzę ;)
ODPOWIEDZ