sanatorium Agat w Cieplicach

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
rozczarowana
Na forum od: 10 lis 2014 19:45
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 8

sanatorium Agat w Cieplicach

Post autor: rozczarowana »

Byłam w Agacie w Cieplicach na pobycie leczniczym. Warunki mieszkaniowe bez zarzutu, sprzątanie raz na 2 dni po łepkach. Recepcja miła, uprzejma, bez zastrzeżeń. Stołówka super, ładnie podane dobre jedzonko, panie kelnerki uprzejme i miłe. Planowanie, baza zabiegowa - istny cyrk. Zabiegi zaplanowane bez ładu i składu. tak, ze człowiek skazany jest na całodzienne siedzenie w sanatorium, na 3 zabiegi pierwszy- zaraz po śniadaniu, drugi o 12 tej trzeci po obiedzie po 14 tej. Próbowałam zamienić te terminy ale to niby "mądry "program komputerowy zaplanował. Kąpiel borowinową po której trzeba pędzić na obiad:-))a z trudem dotarłam do pokoju bo tak osłabia ze należy z godz poleżeć w łóżku. Natomiast po polu magnet 3 godz przerwy. Po wielkich trudach zmieniłam więc po 14 stej wannę z borowiną, co wiązało się z popołudniem w pokoju. Baza zabiegowa średnia, ale personel w większości nieprzyjemny, niekompetentny, wszystko na odwal. Akwawibron, /mam porównanie/ Pani siada na stołeczku i masuje w jednym miejscu do zrobienia dziury po czym po 5 min przenosi się wygodnie na 2 polowe ciała a ta rozgrzana marznie.. , plastry borowinowe cieknące nieodsączone, brudzące odzież, niedbale wytarte ciało. Niektóre Panie z bazy zabiegowej robią łaskę ze pracują, nadmuchane, nieprzyjemne. Jako pobyt hotelowy polecam Agat - jako pobyt leczniczy odradzam.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Re: sanatorium Agat w Cieplicach

Post autor: ewasz »

Dzięki, że przybliżyłaś tu na forum swoje odczucia :)
Z pewnością będą pomocne kuracjuszom, którzy będą tam jechać ;)
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Re: sanatorium Agat w Cieplicach

Post autor: jacky6 »

rozczarowana pisze:

Baza zabiegowa średnia, ale personel w większości nieprzyjemny, niekompetentny, wszystko na odwal. Akwawibron, /mam porównanie/ Pani siada na stołeczku i masuje w jednym miejscu do zrobienia dziury po czym po 5 min przenosi się wygodnie na 2 polowe ciała a ta rozgrzana marznie.. , plastry borowinowe cieknące nieodsączone, brudzące odzież, niedbale wytarte ciało. Niektóre Panie z bazy zabiegowej robią łaskę ze pracują, nadmuchane, nieprzyjemne.

qurde - czy mam czynić uniki w przyszłości naprawdę ?
i nie tylko ja ?
dobrze byłoby zapozanać się z kontr - ocenami ...
PS - ciekaw jestem czy kiedykolwiek krytykowany na forum personel / obiekt - wypowie się co do oceny samego siebie ...
:mrgreen: to przyjemne czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:
ODPOWIEDZ