Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Witam!
Bardzo proszę o wszelkie informacje na temat tego Ośrodka jak również opinie i komentarze.
Jadę po raz pierwszy i to w dodatku w grudniu - łacznie ze swiętami
Z gry dziękuję i pozdrawiam
Witaj.Sama Kudowa jest bardzo urokliwa ja osobiście byłam w Szpitalu Wojskowym co prawda latem 3 lata temu i mogło się coś zmienić ale nie miałam powodów do narzekania.Mieszkałam na 3 piętrze pokój studio,wyżywienie ok. a zabiegi mogły by być trochę lepsze ale za to na miejscu.Była możliwość korzystania z wycieczek .Polecam spacery po okolicy a jak lubisz tańce to też jest gdzie poza szpitalem.Najważniejsze to mieć fajne towarzystwo a reszta jest ok.
Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku.
No nareszcie ktoś się odezwał ! Serdeczne dzięki ! Samą Kudowę trochę znam bo byłem tam na wycieczce około trzech lat temu jesienią i faktycznie jest niesamowicie urokliwa /nie wiem jak wygląda to zimą/. Chciałbym jednak jeśli możesz abyś napisała coś więcej o samym pobycie w 24WSzU - rozkład dnia, godziny wizyt i " godziny policyjnej", wyposażeniu pokoi / TV -czy w ogóle i na jakich zasadach , czajnik , dostęp do żelazka / organizacja ewentualnych wycieczek ," dostępność" personelu itp.
Rodzaj pokoi, czy jest możliwość rezerwacji np jedynki ,czy w ogóle da się na ten temat z kimś rozmawiać.
Rodzaj zabiegów / schorzenie kardiologiczne po zastawce /
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Witaj.Wiem, że są jedynki zadzwoń może uda się załatwić.Osobiście też dzwoniłam bo zależało mi na pokoju z balkonem w głównym budynku i dostałam była tam na recepcji bardzo sympatyczna Pani Jola i jak przyjechałam miałam przydział.Można też było przyjechać dzień wcześniej za opłatę za nocleg bo sama tak zrobiłam. Coś mi się wydaje że wcześniej ustalają kto w jakim pokoju.Najlepiej bierz główny budynek to nie będziesz musiał dochodzić na posiłki i zabiegi zwłaszcza że jedziesz w grudniu.Telewizor w pokoju miałam oczywiście płatny a czajnik na korytarzu też to ma swoje plusy.Posiłki były na jedną zmianę a zabiegi chyba do 16 godziny.Odnośnie wycieczek był Pan co w czasie posiłków informował o wyjazdach i terminach.Żelazko w recepcji ,personel dostępny ,22 drzwi wejściowe zamykane ale wizyt pielęgniarek czy lekarza jakoś sobie nie przypominam może dlatego ,że nasz turnus był spokojny.Ogólnie byłam zadowolona z pobytu czego i Tobie życzę a jak masz jeszcze jakieś pytania pytaj.Pozdrawiam.
Super dzięki Olga za info. Mam jednak kolejne pytanie jako że nie znalazłem konkretnej strony tego WSzu - piszesz o " budynku głownym" - moze coś więcej o infrastrukturze -ile tych budynków i jak to z tymi pokojami " widokowymi' .
ADK pisze:Super dzięki Olga za info. Mam jednak kolejne pytanie jako że nie znalazłem konkretnej strony tego WSzu - piszesz o " budynku głownym" - moze coś więcej o infrastrukturze -ile tych budynków i jak to z tymi pokojami " widokowymi' .
Jest główny budynek połączony łącznikiem z mniejszym i wiem,że w niektórych pokojach nie ma łazienek tylko na korytarzu i jest jeszcze jeden do którego trzeba wyjść na zewnątrz parę metrów ale niestety trzeba się ubierać.Ze mną przy stoliku siedziały osoby i narzekały na te spacery, że męczące bo faktycznie była różnica poziomów a Ty ze swoim serduszkiem nie polecam.Ja miałam pokój narożnikowy 312 i z jednego okna miałam widok na główną ulicę a z balkonu widziałam góry.
Dziękuję - spróbuję zadzwonić i być może coś zarezerwować -mam nadzieję ,że jakos to przetrwam a w trakcie pobytu lub zaraz po powrocie coś o tym napiszę - pozdrawiam !
Witam! Nareszcie "spotkałam" kogos, kto jedzie w grudniu do Kudowy. Ja jade do san. Polonia od 6 grudnia. Niestety nikt z obecnych, poza Tobą chyba tam nie jedzie. W Kudowie bedę pierwszy raz. Jestem z okolic Bydgoszczy. W tej chwili najbardziej przeraża mnie podróż. Niestety zimą jest kłopot z połaczeniami pkp czy pks. Pozdrawiam serdecznie.
Coś mi się wydaje ,ze Kudowa nie cieszy się zbytnim powodzeniem zimową porą lub jadą ludzie którzy nie zaglądają na fora sanatoryjne.
Moj pobyt rozpoczyna się 9 grudnia lecz na miejscu będę już w sobotę 8=go. Z dojazdem z Kielc nie ma problemu, jest bezpośrednie połączenie PKS.
Co bedzie na miejscu to się zobaczy - zapraszam do wymiany poglądów na prv [email].pl