kolejka do sanatorium...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
emi13214
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2012 20:06
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Re: kolejka do sanatorium...

Post autor: emi13214 »

Tak, właśnie! Teraz już chyba przydzielają skierowania na styczeń 2013. U mnie znów się posunęło o całe 10 numerków.
meteo
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 lut 2012 18:06

Post autor: meteo »

marika pisze:Są rzeczy na które nie mamy wpływu a numer w kolejce jest jedną z nich ,można do tego podejśc inaczej czym dłużej na coś czekamy tym milej wspominamy ;)
Tak tu z pewnością masz rację, ale co jeżeli to wyczekiwane wyglągane i upragnione sprawiło nam zawód? nie spełniło naszych wymarzonych oczekiwań? co wtedy. ;)

Milan Kundera

Nie ma żad­nej możli­wości, by spraw­dzić, która de­cyz­ja jest lep­sza, bo nie is­tnieje możli­wość porówna­nia. Człowiek przeżywa wszys­tko po raz pier­wszy i bez przy­goto­wania. To tak, jak­by ak­tor grał przed­sta­wienie bez żadnej próby.....
meteo
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 lut 2012 18:06

Post autor: meteo »

Od wczoraj ubyło w mojej kolejce zaledwie 15 osób. Jak tak dalej pójdzie to przydział dostane za 50 lat wtedy już będzie mi niepotrzebny, bo będę staruszkiem. ;)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Mateo nie martw się u mnie w kolejce też dzieje sie coś dziwnego też spada po 10 osób :o :lol:
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

To już chyba taka NFZ-owska prawidłowość. W 2010 roku miałem w listopadzie podobnie jak teraz, dziennie kolejka posuwała się o 20-30 osób. Przyspieszyła dopiero w pierwszej dekadzie grudnia, może jeszcze nie mają pełnej konktraktacji na 2013 rok :(
renialek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 04 paź 2012 15:58

Post autor: renialek »

witam.
W dniu dzisiejszym pobiłam chyba rekord bo mój numer zmniejszył sie o 3 numerki.Obecnie 5491.
Trzeba faktycznie podchodzić do tego z humorkiem.Tyle nam pozostało ...i oby to oczekiwanie przyniosło przynajmniej zadowalający rezultat.....bo reszta zależy już tylko od nas samych.
Pozdrawiam.
emi13214
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2012 20:06
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: emi13214 »

Mi dzisiaj numerek nie zmniejszył się wcale. Ani o jeden. Chyba niedługo zaczną przydzielać na styczeń.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Witajcie..mam pytanie do Was,mój znajomy jest z mazowieckiego NFZ,dostał informacje że czas oczekiwania to 18m-cy...czy w praktyce pokrywa się z tym terminie :) pozdrawiam oczekujących.
zbych
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2010 21:20

Post autor: zbych »

Zupełnie nie rozumiem po co śledzicie te numerki- pewnie dla rozrywki. Jeżeli ktoś ma wyznaczony termin oczekiwania powiedzmy 22-24 miesiące to w zasadzie nie ma szan na wyjechanie wcześniej niż po 22 miesiącach. Raczej normą jest, że oczekuje się do tego górnego pułapu. Ja na starcie miałem ponad 42000, schodzi miesięcznie tak średnio po 1800 czyli tak pomiędzy 22-23 miesiące wyjazd i taką informację otzrymałem z NFZ- wyjazd na przelomie kwiecień- maj.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

A wiesz Zbychu to taka adrenalinka ,a nóż to już wkrótce ,ten wyśniony odpoczynek sama tak mam :lol: :lol:
Zablokowany